Vă amintiți prima dată când ați gustat carne de porc? Probabil a fost una dintre primele cărnuri pe care le-ați mâncat în copilărie. Și acesta nu este un accident. Carnea de porc este printre cele mai preferate de pe masa noastră, pentru că oamenii o cunosc din cele mai vechi timpuri și este bine tolerată de organismul nostru. De aceea această proteină este una dintre cele mai des consumate. În mod logic, peptidele de colagen extrase din porci sunt absorbite mai bine de organismul nostru decât colagenul de vită sau de pește, iar beneficiile sunt incontestabile și la fel de bune ca și la proteinele mai bine cunoscute.
Ce este colagenul de porc?
Mulți dintre noi știm că acestea sunt specialități naționale în mai mult de un loc din lume și că colagenul din ele este foarte util pentru oase, articulații și piele. Picioarele de porc sunt delicioase pentru unii, dar altora nu le plac. Bulionurile de “ramen” asiatice sunt foarte populare, dar necesită un timp lung de gătit și pricepere.
Burta de porc este, de asemenea, bogată în colagen. Conțin la fel de mult colagen cât o mână de alune! Așa că nu este surprinzător faptul că sunt o parte importantă a dietelor keto.
Însă mulți oameni, mai ales astăzi, nu consumă carne de porc la fel de mult ca părinții lor, nu le place mirosul, aspectul sau gustul organelor de porc. Prin urmare, opțiunea pentru organismul lor de a obține cea mai bună încărcătură proteică din carnea de porc este prin colagen, care este o pulbere, inodoră și fără gust.
Peptidele de colagen de porc sunt obținute din coaja și oasele animalului. Colagenul din ele, adică cel mai frecvent din acest tip de proteine în corpul uman. Conțin 18 aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali. Se dizolvă complet în băuturi calde sau reci și sunt potrivite pentru consum direct sau gătit.
Beneficiile colagenului de porc sunt bine documentate și nu sunt diferite de cele ale colagenului de vită. După 25-30 de ani și cu o alimentație incorectă, abuzul de țigări, alcool, producția naturală de proteine din organism scade și trebuie să luăm alimente și suplimente care să încurajeze organismul să continue acest proces.
În cultura asiatică și medicina tradițională și îngrijirea frumuseții, este un ingredient în poțiunile și cremele vindecătoare care sunt la mare căutare și au fost din nou la modă în ultimii ani. Atunci când este luat zilnic sau în mod regulat cu alimente și băuturi, colagenul crește masa musculară, susține elasticitatea pielii, menține rezistența oaselor, densitatea părului și rezistența unghiilor. Întărește sănătatea și structura pielii. Reduce liniile fine, ridurile și pielea lăsată, făcând pielea să pară mai tânără.
De asemenea, este bogat în aminoacizi, elementele de bază ale proteinelor - cum ar fi prolina și glicina esențiale. Prolina este implicată în formarea țesuturilor. Previne dezvoltarea aterosclerozei, a diferitelor tipuri de boli oncologice și, de asemenea, insuficiența musculară. Prolina este importantă pentru sănătatea inimii și a arterelor.
Peptidele de colagen de porc conțin și glicină. Glicina are un efect antioxidant, antitoxic. Este unul dintre cei trei aminoacizi care formează creatina, necesar pentru mușchi și pentru energie în timpul efortului fizic. Îmbunătățește secreția de hormon de creștere, îmbunătățește performanța sportivă. Protejează articulațiile și cartilajul împotriva uzurii.
Colagenul de porc este mai asemănător structural cu colagenul uman și provoacă mai puține reacții adverse la cei care sunt sensibili la colagenul animal. În general, este sigur și fără efecte secundare specifice.
Ce este important atunci când alegeți colagenul de porc?
Când cumpărați colagen din carne de porc, verificați proveniența animalelor, modul în care sunt crescute. Este bine ca porcii să fie crescuți, de exemplu, conform cerințelor UE, care sunt stricte și monitorizează puritatea furajului, fără antibiotice, în condiții eco sau organice. Alegeți un produs cu certificări marcate de la instituții europene sau internaționale.
Alege in functie de gustul si nevoile tale. Poți folosi colagen pur atât în combinație cu băuturile tale preferate, smoothie-urile, deserturile, cât și la prăjituri proteice, pâine, supă...
Uitați-vă la instrucțiunile de utilizare. De obicei, există o doză recomandată pe zi pe care nu este bine să o depășiți. Dacă în pachet există o lingură de măsurat, folosiți-o.
Acest articol nu are inca niciun comentariu