Potrivit diverselor studii, magneziul este responsabil pentru 300 până la 800 de procese enzimatice din organism. Carența de magneziu se află în centrul problemelor de sănătate comune, datorită rolului său central în activarea a 3751 de proteine și a miilor de procese enzimatice. Această descoperire a fost făcută de Morley Robbins, creatorul metodei de tratament și prevenire pe bază de magneziu - Root Cause Protocol. Are ca scop restabilirea echilibrului de magneziu, cupru și fier din organism pentru a optimiza energia și a crește vitalitatea. Multe dintre aceste procese sunt legate de sistemul nervos, motiv pentru care magneziul joacă un rol esențial în funcția fiziologică și patologică.
Iată câteva moduri în care magneziul funcționează în organism:
- facilitează producerea de adenozin trifosfat (ATP), o moleculă care furnizează energie;
- susține funcția creierului;
- potențial ameliorează o durere de cap ușoară;
- contribuie la functionare corectă a nervilor;
- susține sănătatea sistemului cardiovascular și a circulației sanguine ;
- ajută la menținerea digestiei optime;
- ajută la digestia și ajută la organismul să descompună alimentele pentru energie;*
- ajută la reglarea glicemiei din sânge și, prin urmare, poate ameliora ușor inflamația;
- susține funcția celulară sănătoasă, repararea celulară și starea antioxidantă.
Contează dacă avem deficit de magneziu? În 1968, oamenii de știință Walker și Parisi au descoperit că deficitul de magneziu poate provoca depresie, tulburări de comportament, dureri de cap, crampe musculare, psihoză și iritabilitate. Ei susțin că toate aceste stări sunt reversibile prin administrarea de magneziu. Iată cum un aport corespunzător de magneziu poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a calmului. Este o modalitate naturală de a ameliora stresul ușor și reacțiile fiziologice pe care o declanșează în creier și corp.
În stres și anxietate ușoară, magneziul joacă un rol esențial în reglarea răspunsului organismului. Stresul fizic sau psihic cronic epuizează rezervele de magneziu, iar nivelurile scăzute de magneziu cresc stresul – creând un cerc vicios. Magneziul modulează sistemul de răspuns la stres al organismului, iar creșterea aportului acestuia poate ameliora ușor anxietatea și stresul.
Pentru îmbunătățirea stării de spirit și împotriva depresiei ușoare: magneziul este esențial pentru multe dintre enzimele, hormonii și neurotransmițătorii implicați în reglarea dispoziției. Deficitul de magneziu este, de asemenea, legat de inflamația care contribuie la simptomele depresiei.
Pentru un somn liniștit: Magneziul interacționeaza cu GABA - un neurotransmitător care reduce activitatea neuronilor din creier, calmeaza si relaxeaza sistemul nervos, promoveaza un somn odihnitor. De asemenea, afectează melatonina, hormonul care afectează ciclurile somn-veghe și relaxează mușchii pentru a induce un somn mai profund. Studiile arată că magneziul crește timpul total și calitatea somnului și ajută oamenii să adoarmă mai repede.
Împotriva crampelor de seară la picioare și a simptomelor menstruale: magneziul ajută la relaxarea mușchilor și ameliorează crampele ușoare ale picioarelor prin reducerea proteinei C-reactive și a altor markeri ai inflamației, contribuind la o relaxare mai bună. Magneziul ameliorează, de asemenea, sindromul premenstrual ușor (PMS) și crampele menstruale relaxând mușchiul neted uterin și reducând prostaglandinele care provoacă inflamație și perioade menstruale incomode.
Dar magneziul este mult mai mult. El este probabil cel mai important mineral pentru atingerea sănătății optime generale, așa că este important ca dieta noastră să fie bogată în alimente bogate în magneziu. Care sunt aceștia - aflați în partea a 2-a.
Acest articol nu are inca niciun comentariu