În vara, există și mai multe motive pentru a zâmbi și a flirta și ne gândim la cum arătăm, dacă dinții noștri sunt albi și sănătoși, dacă respirația noastră este proaspătă. O igiena orală excelentă este o garanție că zâmbetul nostru valorează milioane, dar cum se întâmplă acest lucru? Vă oferim câteva soluții și sfaturi sănătoase și sigure pentru a vă simți încrezător și frumos la fiecare întâlnire.
Igiena orală - îngrijire pentru sănătatea generală
La fel ca și alte părți ale corpului, gura este plină de bacterii, în cea mai mare parte sunt inofensive. Este „poarta” către tractul digestiv și respirator, iar unele dintre aceste bacterii pot provoca boli. Medicii monitorizează dezvoltarea diabetului, osteoporozei, Alzheimer, bolilor de inimă și după starea cavității bucale.
În mod normal, apărarea naturală a organismului și o igienă orală bună țin bacteriile sub control. Fără ele, bacteriile pot atinge niveluri care ar putea duce la carii și boli ale gingiilor.
Unele medicamente pot reduce, de asemenea, fluxul de salivă, care este important pentru flora bucală și respirația proaspătă. Ea curăță alimentele și neutralizează acizii produși de bacterii, ajutându-ne să ne protejăm de germenii care se înmulțesc și duc la boli precum parodontoza. Prin urmare, este important să ne spălăm pe dinți în mod regulat cu o pastă de calitate, să ne curățăm limba, să mâncăm corect, astfel încât igiena noastră orală să contribuie la o sănătate generală mai bună.
Pastă de dinți și apă de gură de 2 ori pe zi
O știm din copilărie: periați dinții de cel puțin 2 ori pe zi timp de cel puțin 3 minute, folosiți apă de gură alcalină și schimbați periuța de dinți la fiecare trei luni. Dar de multe ori este dificil să urmăm rutina sau nu știm dacă aceste produse sunt potrivite pentru noi.
Atunci când alegeți o pastă, căutați una care să aibă ingrediente curate, să fie potrivită pentru dinții dvs, dacă aveți sensibilitate și să fie prietenoasă cu vârsta, blândă cu gingiile, cu o formulă prebiotică. Periajul dinților afectează în întregime cavitatea bucala, astfel că efectul asupra florei este important pentru sănătatea tuturor elementelor.
Ca alternativă la pastele de dinți, căutați un serum care este eficient în descompunerea plăcii, eliminarea respirației urât mirositoare și promovarea sănătății orale bune. Serurile sunt recomandate și copiilor, încă din copilărie, pentru că cu ele se obișnuiesc mai ușor cu îngrijirea dentară. Au o acțiune prebiotică care susține sănătatea generală.
Pentru adulți, serul, în combinație cu apă de gură - de preferință alcalină, oferă baza unei igiene orale de succes. Apa, de obicei concentrat, elimină petele pentru albirea naturala a dinților si combate placă, inflamatia si cariile cauzate de bacterii.
Dinți sănătoși și albi prin remineralizare
Un zâmbet alb și strălucitor este un semn de succes și este un vis pentru care mulți dintre noi ne străduim. Dar spălatul pe dinți uneori nu poate șterge urmele de cofeină, țigări și o dietă proastă. Albirea chimică este uneori un proces costisitor, dureros, care poate duce și la complicații - sensibilitate sau slăbirea rezistenței dinților. De aceea ne întrebăm adesea ce este mai important pentru noi – sănătatea sau dinții albi?
Există, desigur, metode ale bunicii pentru un zâmbet mai alb: spălatul pe dinți cu bicarbonat de sodiu, cu cărbune activ sau cu argilă albă, cu sare de mare și oțet, cu căpșuni, dar fără o părere profesională cât de des și cum, putem aduce si senzatii neplacute si chiar complicatii.
Există un mod dovedit eficient și sigur de albire - prin remineralizare. Se folosește o pudră cu ingrediente organice, care asigură că nu există toxine și substanțe chimice care să deterioreze smalțul.
Remineralizarea albește pentru o scurtă perioadă acasă. Acesta este un proces prin care reparăm smalțul, care este învelișul exterior al dintelui care îl protejează de carii. Smalțul dentar este cel mai bine mineralizat element din organism, iar pulberea ajută la prevenirea demineralizării acestuia.
Remineralizarea are alte beneficii dincolo de estetic. Prin utilizarea regulată a pudrei, petele de oxidare de pe dinții mai albi sunt eliminate, bacteriile care provoacă carii și respirația urât mirositoare sunt inhibate, iar boala gingiilor, care este direct legată de Alzheimer, demență și alte boli degenerative, este afectată favorabil.
Jos respirația urât mirositoare!
Adesea, unul dintre motivele pentru care nu vorbim cu cineva direct este că ne îngrijorează respirația noastră. Iar mirosul urât poate apărea ca urmare a mult mai multe motive decât taratorul de usturoi sau delicioasele tripe de la micul dejun. Igiena orală precară, dietele drastice, fumatul, deshidratarea, obiceiul prost de a mânca rapid și de a nu mesteca bine alimentele, unele boli, ne fac de asemenea să ne simțim rău.
Una din patru persoane suferă de respirație urât mirositoare, spun experții. Pentru a face față acestei senzații neplăcute, este important să beți suficientă apă, deoarece o gură uscată este principala cauză a respirației urât mirositoare. De asemenea, în fiecare zi, pe lângă dinți, ar trebui să ne curățăm și limba cu o racletă pentru a îndepărta bacteriile și placa moale. Ața dentara ar trebui inclusa în rutina noastră. Drajeurile pentru respirația proaspătă, care sunt bogate în prebiotice, restabilesc echilibrul ecosistemului din gură și, cu utilizare regulată, curăță respirația. Alege un produs cu fibre vegetale si cu biominerale salivare pentru un efect de durata.
Alimente și băuturi pentru un zâmbet alb, sănătos și strălucitor
Totuși, suntem ceea ce mâncăm și acest lucru include și zâmbetul nostru. Medicii stomatologi recomandă:
- Asa numite „legume aspre” – broccoli, conopida, varza necesită o mestecare din ce în ce mai lungă, iar acest lucru determină eliberarea mai multă de salivă, care curăță petele de pe dinți. Sunt bogate în fibre, care au un efect bun și asupra digestiei și au un efect pozitiv asupra florei din cavitatea bucală.
- Ananasul este, de asemenea, benefic deoarece conține bromelaină, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antitrombotice și fibrinolitice. Îndepărtează și petele de pe dinți.
- Produsele lactate, și în special brânza, fac și dinții nu doar mai sănătoși, ci și mai albi, deoarece dizolvă îngălbenirea.
- Nucile și semințele au efect exfoliant și luptă împotriva decolorării dinților.
- Ceapa conține compuși de sulf pentru a ajuta la prevenirea formării plăcii dentare pe dinți. Absoarbe petele, le face mai vizibile și, de asemenea, contribuie la apariția bolilor gingiilor.
- Țelina și morcovii au un conținut ridicat de apă și ajută la îndepărtarea resturilor alimentare dintre dinți. Structura lor le permite să frece dinții în timp ce mestecăm, eliminând astfel petele de suprafață.
Dar cel mai important lucru este să mâncăm cu plăcere, dar cu moderație, și să ne spălăm pe dinți în mod regulat!
Acest articol nu are inca niciun comentariu