TE-AI INTREBAT VREODATA DIN CE ESTE CONSTRUIT CORPUL TĂU? DA, ESTE CLAR CĂ CEA MAI MARE PARTE ESTE APĂ, DAR CE MAI ESTE ACOLO CARE TE FACE UN OM? CU EXCEPȚIA APEI ȘI A ALTOR ELEMENTE CHIMICE, FIECARE PERSOANĂ ARE UN ALT ELEMENT ÎN CORPUL CARE ÎL SUSȚINE ÎNTREG - COLAGEN.

Colagenul este cea mai bogată proteină din corpul uman, care se găsește în oase, mușchi, piele și tendoane. Este substanța care ține corpul împreună, formând schele pentru a oferi rezistență și structură. De aceea este atât de important pentru sănătatea corpului, iar lipsa acestuia duce la o serie de probleme de sănătate.

STIAI :

-Colagenul se găsește în întregimea corpului, dar mai ales în piele, oase și țesut conjunctiv;

-Unele tipuri de fibrile de colagen sunt mai puternice decât oțelul;

-Producția de colagen scade odată cu înaintarea în vârstă, iar expunerea la factori precum fumatul și lumina ultravioletă accelerează procesul;

-Colagenul poate fi utilizat pentru a atrage noi celule ale pielii în locuri unde există răni și probleme ale pielii;

-Este puțin probabil ca loțiunile cosmetice cresc nivelul de colagen, deoarece moleculele de colagen sunt prea mari pentru a fi absorbite de câtre piele.

 

CE ESTE EXACT COLAGENUL?

Colagenul este o proteină puternică, insolubilă și fibroasă, care reprezintă o treime din proteinele din corpul uman. În majoritatea colagenului, moleculele sunt ambalate împreună pentru a forma fibrile lungi și subțiri. Ele acționează ca structuri de susținere, ținând celulele unite. Oferă pielii și țesuturilor rezistență și elasticitate.

 

CE FACE EL ÎN CORPUL TĂU?

Colagenul este secretat de diferite celule, dar cea mai mare parte se găsește în celulele țesutului conjunctiv. Este unul dintre principalii responsabili pentru înlocuirea și repararea celulelor moarte ale pielii. De asemenea, acționează ca agent de protecție pentru organele delicate din corp, cum ar fi rinichii. Odată cu vârsta, colagenul se reduce, ceea ce duce la o serie de probleme:

-Apar ridurile, pielea se relaxează și își pierde strălucirea;

-Cartilajul se subțiază;

-Corpul începe să se recupereze mai lent după leziuni sau intervenții chirurgicale.

 

PENTRU CE ÎL PUTEM UTILIZA

Din fericire, colagenul este absorbabil. Aceasta înseamnă că poate fi descompus, transformat și absorbit înapoi în corp. Gama mare de funcții și faptul că apare în mod natural în corp îl fac extrem de potrivit pentru:

 

TRATAREA RANILOR

Colagenul poate ajuta la vindecarea rănilor prin atragerea de noi celule ale pielii către locul leziunii. Accelerează vindecarea și oferă un mediu adecvat pentru dezvoltarea de noi țesuturi. Cu niveluri normale de colagen în organism, toate tipurile de leziuni și abraziuni se vor vindeca mult mai repede.

 

TRATAMENTUL OSTEOARTRITEI

Suplimentele sau ingredientele de colagen pot ajuta la tratarea osteoartritei. Un studiu din 2006 a constatat că suplimentele de colagen reduc durerea și îmbunătățesc  starea la persoanele cu osteoartrită. Deoarece suplimentul este absorbit de organism, colagenul se acumulează în cartilaj și acest lucru ajută la refacerea matricei extracelulare.

 

REVITALIZAREA PIELII

Pielea sănătoasă conține o cantitate mare de colagen. Dar, deoarece scade semnificativ odată cu vârsta, are nevoie de ajutor pentru a menține un aspect tânăr și proaspăt. Acest lucru se face cu ajutorul suplimentelor alimentare care conțin colagen.

Dar chiar dacă nu ai oricare dintre cele de mai sus, aportul de colagen îți îmbunătățește în mod semnificativ starea pielii și face corpul tău mult mai sănătos și mai puternic.

Așadar, dacă vrei să ai grijă de corpul tău, ajută-l să-și revină mai repede și să arate tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp, comandă acum colagenul hidrolizat Great Lakes Gelatin. Corpul tău va fi mulțumit!

COLAGEN HIDROLIZAT
Nou
200,00 Lei
Colagen hidrolizat - 226 gr.
115,00 Lei
In afara stocului