Meniu

Dicționar Keto:

Aminoacid - Cea mai mică unitate de proteine. Doi,trei aminoacizi fac o peptidă. Multe peptide alcătuiesc o proteină.

Aminoacizi glucogeni și cetogeni - Aminoacizii pot fi împărțiți în glucoză sau cetone sau ambele, fiind astfel clasificați drept „glicogenici” sau „cetogeni”. Uneori, prea mulți aminoacizi glicogeni pot preveni cetoza.

Cetoza - Starea metabolică cauzată de obținerea majorității caloriilor din grăsimi. Nu trebuie confundat cu cetoacidoza diabetică - o afecțiune periculoasă cauzată de insulina necontrolată la persoanele cu diabet de tip 1.

Dietele ketogenice - Orice dietă care limitează carbohidrații și pune corpul dvs. în cetoză. Include: keto, restricție de carbohidrați, paleolit ​​cetogen, dietă cu ulei MCT și alte diete cu conținut scăzut de carbohidrați și cu conținut ridicat de grăsimi (LCHF).

Raport cetogen - Raportul dintre grăsimi în grame de proteine ​​și carbohidrați. Raportul este adesea utilizat în medii clinice, în care un raport de 1: 1 este cea mai favorabil și un raport de 4: 1 este cea mai strictă dietă cetogenică.

Corp cetonic - pe scurt, „cetone”, care sunt sursa alternativă de combustibil pentru glucoză atunci când vă aflați în cetoză. Puteți măsura nivelul de cetonă cu o bandă de urină, un monitor de cetonă din sânge sau un etilotest. Nivelurile de sigurană variază de la 0,5 mmol la 4 sau 5 mmol.

MCT - Un ulei care conține trigliceride cu lanțuri medii (MCT) derivate din surse precum nuca de cocos. Datorită lungimii mai mici a lanțului, MCT-urile sunt descompuse rapid și sunt absorbite în corp, făcându-le o sursă rapidă de energie. Acestea sunt ușor absorbite de metabolism și de ficatul nostru pentru a produce aceste cetone.


Scop:

Scopul unei diete ketogenice este de a aduce organismul într-o stare numită cetoză, folosind cetone în loc de carbohidrați ca „combustibil”. Cetoza este o schimbare a metabolismului organismului și aceste modificări vă pot duce la efectul dorit.

Rețineți că nu există o singură dietă ketogenică care să fie completă pentru toată lumea și să atingă cel mai bun nivel de cetoză. Genetica, preferințele și nivelul de activitate vor decide cantitatea de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați in meniul dvs.


Regulile Keto:

Câți carbohidrați ar trebui să mâncați?

În general, un mediu fericit este cuprins între 20 și 60 de grame de carbohidrați pe zi.

Limitarea legumelor și fructelor bogate în fibre și bogate în antioxidanți nu este probabil o alegere bună, dar se recomandă eliminarea cerealelor prelucrate și a zahărului.

 

Cum menținem carbohidrații scăzuți?

Cu toții avem un carbohidrat preferat, dar cum îl putem înlocui? Cu suplimentele potrivite, puteți găsi un înlocuitor, astfel încât să nu simțiți că limitați tot ce vă place să mâncați. Ca și în cazul oricărei diete, succesul este legat de găsirea înlocuitorilor.

De exemplu, o „bombă de grăsime” făcută din cremă de cocos și îndulcită cu o picătură de stevia și câteva afine congelate are un gust excelent în comparație cu o bilă de înghețată. Biscuiții cu seminte de in și pâinea de migdale sunt înlocuitorul perfect pentru pâinea standard și biscuiții simpli.

Cei mai buni și cei mai răi carbohidrați pentru dieta keto

Cei mai buni

Este recomandat să primiți câteva porții în fiecare zi.

 • Fructe de pădure (de preferat afine)
 • Legume bogate în fibre (se recomandă legume verzi)
 • Brânză, cremă de brânză
 • Crema de cocos sau frisca grea
 • In, chia și cânepă
 • Îndulcitori naturali non-calorici (stevia, fructe de călugăr )

Buni

Câțiva dintre ei nu vor face rău, dar cel mai bine este să nu mâncați prea mult.

 • Nuci
 • Alte semințe precum dovleacul sau susanul
 • Majoritatea legumelor supraterane
 • Avocado și nuci de cocos
 • Alcool tare (cu moderatie!)

De limitat

Aceste alimente ar trebui să fie limitate.

 • Leguminoase / fasole
 • Rădăcinoase
 • Legume cu amidon
 • Majoritatea produselor lactate (iaurt, brânză de vaci, lapte proaspăt și cu nuci etc.)
 • Vin uscat și bere cu conținut scăzut de carbohidrați

De evitat

Aceste produse nu fac parte din niciun plan de dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

 • Zahăr și produse de patiserie
 • Cereale rafinate (pâine, făină etc.)
 • Cocktailuri, bere, vin de desert

Keto „murdar” și keto „curat”

Care este diferența dintre keto murdar și keto curat?

Keto murdar

Keto curat

Fără fructe

Alegeți fructe nutritive precum afine, zmeură, mure sau cireșe.

Fără legume

Încercați să mâncați mai multe porții de legume verzi în fiecare zi, precum spanac, varză, broccoli, conopidă, praz sau varză de Bruxelles. Sunt recomandate și alte legume colorate!

Fără suficiente tipuri de proteine

Alegeți surse sănătoase de proteine, cum ar fi peștele gras (somon, macrou, ton, sardine și hamsii) sau adăugați Keto Colagen cu Vanilie + MTC / Vanilie KETO Colagen + MCT, care vă va oferi proteinele necesare!

Prea multe grăsimi animale

Înlocuiți-le cu surse vegetale de grăsimi, precum ulei de măsline, ulei de canola, ulei de avocado, ulei de cocos și cremă de cocos. Uleiul MCT este, de asemenea, minunat!

Întrebarea „dacă keto este o dietă sănătoasă” apare din nou și din nou și nu există un răspuns real.

La fel ca orice altă dietă, o dietă ketogenică poate fi nesănătoasă sau benefică pentru dvs. și obțineți rezultatele dorite. Dietele keto curate și murdare diferă în funcție de calitatea alimentelor. Keto-ul curat include multe alimente mai sănătoase, în timp ce keto-ul murdar conține multe alimente prelucrate care ar putea să nu aibă substanțele nutritive benefice.

Кето Колаген с ванилия + MTC / Vanilla KETO Collagen + MCT
Ce este Keto Colagen cu Vanilie? Great Lakes Gelatină Vanilie Keto Colagen este un supliment nutritiv care îi ...
220,00 Lei

Ar trebui să acordați atenție proteinelor pentru cetoză?

Consumul de carbohidrați cu conținut scăzut de carbohidrați poate suna ca totul ar fi legat de grăsimi și carbohidrați, dar să nu fiți atenți la proteine ​​este o greșeală obișnuită.

Proteinele pot fi descompuse în glucoză atunci când corpul dumneavoastră are nevoie de ea. Acest proces se numește „gluconeogeneză” și are loc în funcție de tipul de proteine ​​pe care le consumați și de nivelul de stres în care se află corpul dvs.

Când vă adaptați încă la regimul keto, corpul dvs. va crede că se află într-o stare de stres. Dacă mâncați multe proteine ​​pentru a compensa carbohidrații, care sunt limitați, nu veți putea intra în cetoză. Dacă aminoacizii din proteine ​​sunt dezechilibrați, deasemenea vă poate scoate din cetoză.

Dar ce să faceți dacă nu luați suficiente proteine? Răspunsul la întrebare este Colagenul Keto cu vanilie + MTC / Vanilla KETO Collagen + MCT!


Ar trebui să luați colagen hidrolizat atunci când vă aflați în regimul keto?

Ce este colagenul?

Colagenul reprezintă 70% din pielea noastră, precum și țesuturile și oasele noastre conjunctive.

Lista pentru ce este bun colagenul este lungă. El:

 • Reduce durerea și crește mobilitatea la persoanele cu artrită și dureri articulare
 • Reduce ridurile și crește umiditatea pielii
 • Îmbunătățește puterea părului și a unghiilor
 • Accelerează recuperarea după antrenament
 • Crește densitatea minerală osoasă
 • Îmbunătățește compoziția corpului în timpul pierderii în greutate

 

Colagenul nu conține carbohidrați, dar este o proteină care poate fi transformată în glucoză în funcție de starea metabolică.

Când luați colagen și vă saturați suficient, adica hrăniți, o parte din colagen este transformată în glucoză sau cetone, iar restul ajunge la țesutul conjunctiv. Aceasta înseamnă că este puțin probabil ca colagenul să facă rău, dar va contribui la nivelul cetonelor, oferind în același timp unele beneficii care sunt cruciale pentru o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de carbohidrați.

Dietele ketogene sunt de obicei mai bogate în proteine ​​animale, care conține aminoacidul metionină și o cantitate relativ mică de aminoacid glicină. Capacitatea corpului dvs. de a procesa metionina depinde de faptul că aveți suficientă glicină. Când nu aveți suficientă glicină, ciclul proceselor de metionină este restabilit și nivelurile de homocisteină pot crește. Nivelul ridicat de homocisteină este asociat cu inflamația și bolile de inimă, deci cu siguranță doriți să o păstrați obținând cantitatea suficientă de glicină.

 

Care este sursa cea mai concentrată de glicină? Colagenul Keto cu vanilie + MTC / Vanilla KETO Collagen + MCT. Oferă aminoacizi cheie care lipsesc în dietele ketogenice.

 

Ce este Colagen Keto cu vanilie?

Colagen Keto cu vanilie de Great Lakes Gelatin este un supliment alimentar care îi ajută pe cei care urmează un stil de viață keto sau pentru oricine care caută un supliment alimentar fără zahăr bogat în proteine ​​pure. Fabricat din hidrolizat de colagen de prima clasă și pulbere organică de MCT, ajută la menținerea nivelului normal de glucoză.

Când luați restricții sau vă schimbați dieta, este normal să simțiți lipsă de energie. Colagenul va furniza această energie lipsă și nutrienții potriviți pentru suporterii keto, în cea mai bună formă de utilizare. Valorile adăugate nutriționale includ prezența MCT derivate din uleiul de cocos, care furnizează energie și grăsimi necesare organismului.

 

Ce este MCT?

MCT este un ulei care constă din trigliceride cu lanț mediu (MCT) derivate din surse precum nuca de cocos. Datorită lungimii mai mici a lanțului, MCT-urile sunt descompuse rapid și absorbite în corp, făcându-le o sursă rapidă de energie. Sunt ușor absorbite de metabolism, producând cetone, care sunt rareori depozitate ca grăsime corporală. În schimb, acestea sunt procesate din ficat și transformate în cetone, pe care creierul și corpul le folosesc ca o sursă de energie extrem de eficientă.

Concluzie: uleiul MCT este o sursă de energie rapidă și curată pe care o veți arde, nu o veți stoca ca grăsime corporală.

Nu sunt produse care sa intruneasca criteriile

Кето Колаген с ванилия + MTC / Vanilla KETO Collagen + MCT
Ce este Keto Colagen cu Vanilie? Great Lakes Gelatină Vanilie Keto Colagen este un supliment nutritiv care îi ...
220,00 Lei

Mai multe informații despre dieta keto


Există efecte secundare ale dietei keto?

Răspunsul scurt este: DA.

Pe cât de popular a devenit regimul keto, este încă o terapie metabolică intensivă din punct de vedere medical.

Efectele secundare pe termen scurt (zilele 1-7). Cele mai frecvente sunt:

EFECTELE SECUNDARE PE TERMEN SCURT ALE UNEI DIETE KETOGENICE

Efecte secundare:

Ce trebuie să faceți în acest sens:

Probleme de somn și glicemia scăzută

 • Beți câteva înghițituri de suc sau mâncați alte alimente cu

Cetoza excesivă, care se poate manifesta ca lene, dificultăți de respirație, ritm cardiac crescut

 • Beți câteva înghițituri de suc sau mâncați ceva cu carbohidrați
 • Dacă se confirmă acidoză ușoară, consultați cu un medic.
 • Dacă sunteți bolnavi, luați o pauză din dietă

Greață, vărsături, dureri de stomac

 • Încercați să aflați ce alimente cauzează simptomele în mod specific (de exemplu, ulei de cocos, avocado etc.)

Deshidratare

 • Beți multă apă, chiar dacă nu este sete. Luați minerale precum potasiu, calciu și magneziu.

Efectele secundare pe termen lung sunt mai puțin frecvente. Unele dintre cele mai frecvente sunt:

EFECTELE SECUNDARE PE TERMEN LUNG ALE UNEI DIETE KETOGENICE

Efecte secundare:

Ce trebuie să faceți în acest sens:

Constipație

Adăugați legume bogate în fibre.

Hiperlipidemie

Acesta este de obicei un efect secundar care se corectează automat pe termen scurt. Dacă continuă, încercați o formă mai puțin restrictivă a dietei (keto 1: 1 sau o dietă cu indice glicemic scăzut) și mâncați mai puține grăsimi saturate.

Deficitul de carnitină

Gândiți-vă la un supliment de L-carnitină.


Rețete keto

Colagen Keto cu pâine

Ingrediente:

 • 1/2 cană Colagen Keto cu vanilie
 • 6 linguri de făină de migdale
 • 5 ouă, separate
 • 1 lingură ulei lichid de cocos
 • 1 linguriță praf de copt
 • Un praf de sare roz de Himalaya
 • Opțional: un praf de stevia

Instrucțiuni:

 1. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade C.
 2. Ungeți doar partea inferioară a tăvii de dimensiuni standard, pe care o veți folosi, cu ulei de cocos sau puteți folosi hârtie de copt.
 3. Într-un castron mare, bateți albușurile până când spuma devinе pufoasă.
 4. Într-un castron mic, amestecați ingredientele uscate împreună și puneți-le deoparte.
 5. Într-un castron mic, amestecați ingredientele lichide - gălbenușuri și uleiul de cocos - și puneți-le deoparte.
 6. Adăugați ingredientele uscate și umede în albușurile de ou și amestecați până se amestecă bine. Aluatul dvs. va fi gros și puțin neted.
 7. Turnați aluatul într-un vas cu uleiul sau captușit cu hârtie de cuptor și introduceți în cuptor.
 8. Coaceți timp de 40 de minute.
 9. Odată ce pâinea s-a răcit, treceți marginea ascuțită a unui cuțit în jurul marginilor vasului pentru a elibera pâinea.

Bile de ciocolata cu unt de migdale

Ingrediente:

 • 1/2 cană ulei de migdale
 • 3 linguri praf de cacao
 • 1/2 linguriță extract de vanilie
 • Un praf de sare
 • Opțional: îndulcitor la alegere
 • 2 lingurițe Colagen Keto cu vanilie

Instrucțiuni:

 1. Într-o cratiță mică, încălziți uleiul de cocos și uleiul de migdale la foc mic până se topesc.
 2. Adăugați restul de ingrediente și amestecați împreună.
 3. Turnați amestecul într-o matriță din silicon la alegere. Se îngheață 20 de minute până se întăresc bilele. Puneți în congelator sau frigider.
 4. Dacă nu aveți o matriță din silicon, puteți turna amestecul într-o tigaie mică, îngheța, apoi tăiați în pătrate de dimensiuni mici.

Шоколадови мазни бомби, поставени на маса

Cafea Keto cu colagen

Ingrediente:

 • 1 ceașcă de cafea preparată
 • 1 lingură unt nesărat, hrănit cu iarbă
 • 3 galbenusuri de ou
 • 1 lingură Colagen Keto cu vanilie
 • 1/2 linguriță de scorțișoară
 • 2 linguri lapte de cocos

Instrucțiuni:

Puneți toate ingredientele într-un blender și bateți până când totul este neted și puțin sclipitor. Puteți folosi și un pasator. Nu uitați să amestecați bine astfel încât uleiul să nu se separe.

Кето колагеново кафе в бяла керамична халба седеше на маса

Colagen hidrolizat - 226 gr.
Ce este colagenul hidrolizat Colagenul hidrolizat din carne de vită este o combinație unică de aminoacizi la ...
100,00 Lei
Beef Gelatin - Телешки желатин
Ce este gelatina de vita? Gelatina de vita este un supliment alimentar sub formă de pulbere fabricat în ...
200,00 Lei