Ce este spirulina?

Spirulina este o microalgă cu o culoare caracteristică albastru-verde. De fapt, este denumirea comercială a unor alge albastre-verzi din fitoplanctonul lacurilor alcaline din tropice și subtropici, folosit de secole ca hrană de localnici. Sunt organisme filamentoase antice, multivalente, capabile să prospere la temperaturi relativ ridicate și pH-ul apei, ducând la un proces excepțional cu valoare nutritivă ridicată.

Este bogat în antioxidanți, vitamine, lipide esențiale, minerale și polizaharide cu dovezi puternice ale efectelor benefice asupra sistemului imunitar, a funcției renale și intestinale, în prevenirea și suprimarea bolilor virale, a inflamației, a leziunilor pielii și în principal pentru o dietă echilibrată.


Nu sunt produse care sa intruneasca criteriile

Despre Spirulina line

Prima producție de spirulină a început la Terme Nigrita, Serres în 1991, fiind primul producător grec din Europa. Astăzi, marca se numește „ Spirulina Line” și pentru prima dată în lume produce produse cosmetice organice din spirulină 100% organică, alimente cu valoare nutrițională superioară, precum și produse de îngrijire personală realizate manual.


Fluxul ridicat de fotoni din regiunea Nigrita Serres, unde se produce spirulina, și câmpul său geotermal contribuie la niveluri ridicate de fotosinteză și uscare cu producția de spirulină organică de calitate superioară.

Cel mai recent, NASA a ales să trimită linia organică Spirulina în spațiu pentru a vedea beneficiile impactului său asupra astronauților într-un program de 5 ani.

Beneficiile pentru organism

Îmbunătățește funcția inimii;

Reduce colesterolul rău (LDL), scade nivelul trigliceridelor și crește colesterolul bun (HDL) în sânge;

Poate scădea tensiunea arterială;

Îmbunătățește funcția creierului și memoria;

Ajută la tratarea anemiei;

Ajută la întărirea țesutului muscular;

Stimulează „flora bună” a intestinului;

Ajută la un control mai bun al greutății. Cu toate acestea, trebuie combinat cu o dietă sănătoasă (săracă în calorii și grăsimi) și exerciții fizice;

Spirulina previne reacțiile alergice. Reduce eficient inflamația și în același timp simptomele reacțiilor alergice precum: mâncărime, congestie nazală și strănut;

Îmbunătățește nivelurile de energie și reduce oboseala și stresul;

Detoxifică organismul de substanțe nocive care cauzează boli;

Întărește apărarea corpului;

Reduce riscul de osteoporoză;

Reduce durerile articulare;

Protejează organismul de boli hepatice.


Nutrienții spirulinei

Spirulina organică greacă este un supliment nutrițional excepțional cu valoare nutritivă ridicată, care conține o gamă întreagă de ingrediente necesare pentru o dietă completă și echilibrată. Conținutul său ridicat de proteine, vitamine, metale și oligoelemente îl face alimentul ideal pentru persoanele cu activitate intensă, mentală și fizică, cum ar fi studenții sau sportivii. Este cultivat în condiții climatice unice în Terme Nigrita, Serres, folosind ape minerale și depozitul lor geotermal în rezervoare complet controlate, protejate de sere moderne.

Proteine
Aproximativ 60% din spirulina uscată este proteină. Proteina Spirulina conține toți aminoacizii, dar în cantități mai mici decât ouăle, carnea și laptele.

Vitamine
Spirulina este bogată în vitamine B, precum B1, B5 și B6. De asemenea, este bogat în vitamina E, a cărei valoare biologică este cu 49% mai mare decât cea a vitaminei sintetice E. Conține cantități mari de β-caroten (provitamina A). Spre deosebire de vitamina A sintetică, β-carotenul este netoxic chiar și în cantități mari.

Fier
Este o sursă de fier biochimic și, în special, este de 58 de ori mai bogată în fier decât spanacul brut și de 28 de ori mai bogată decât ficatul de vită. Fiecare 10 grame de spirulină pot conține până la 70% din necesarul zilnic minim de fier pentru o persoană.


Cum putem include spirulina în dieta noastră?

Spirulina oferă multă energie corpului și din acest motiv ar trebui să o consumați cu 4 ore înainte de culcare pentru a evita problemele de somn. În caz contrar, poate fi consumat în orice moment al zilei înainte, între sau după mese sau când nivelul de energie al corpului este scăzut.

În plus, energia furnizată de spirulină poate ajuta persoanele care doresc să se îngrașe sau să slăbească. Adică, persoanele care doresc să se îngrașe îl pot consuma după masă pentru a oferi calorii suplimentare. În timp ce persoanele care doresc să piardă în greutate pot consuma spirulina înainte de mese pentru a provoca sațietatea și a nu mânca cantități mari de alimente.

Aportul zilnic depinde de tipul corpului și de vârstă. Poate fi consumat sub formă de tablete, pulbere sau fulgi și utilizat în toate felurile de mâncare, salate și deserturi.

Nu sunt produse care sa intruneasca criteriile


Pentru pielea fețeii

Nu sunt produse care sa intruneasca criteriile

Pentru corp și față