Colagen pentru rezultate sportive superioare

Colagen pentru rezultate sportive superioare

Colagenul hidrolizat este folosit de sportivii activi datorita numeroaselor sale beneficii: construirea masei musculare, mentinerea si refacerea oaselor si articulatiilor, in lupta impotriva entorsei si leziunilor. Există multe motive pentru care acesta să fie prezent în alimentația zilnică a sportivilor, dar principalul este unul: colagenul este o proteină de bază și odată cu reducerea ei toată lumea prezintă un risc mai mare de accidentare, uzură osoasă, tulburări articulare, iar acest lucru afectează și formă fizică bună pentru care ne străduim.

Colagenul dezvoltă mușchii

Mușchii scheletici sunt formați din apă (72 - 80%) și 15-20% proteine, reprezentând  90% dintre aceștia. La capătul fiecărei fibre musculare sunt introduse fibre de colagen din tendoane sau fascie și acest lucru face trecerea de la un tip de țesut la altul neted și stabil.

Colagenul este, de asemenea, legat de flexibilitatea fibrelor musculare. Proteina este formată din spirale care se întind și se îndreaptă atunci când mușchii sunt întinși. Este rezistent la sarcini, are o rezistență mare la tracțiune, dar elasticitate limitată și, prin urmare, este potrivit pentru transmiterea forței.

Colagenul se umflă și își mărește volumul în apa care formează mușchi. Prin urmare, atunci când mușchiul scheletic nu este activ, descompunerea colagenului este accelerată din cauza lipsei de legături încrucișate suficiente pentru a-l face rezistent. Imobilizarea permanenta duce la atrofia musculara deoarece fara proteine ​​precum colagenul, fibrele musculare sunt relaxate.

De ce colagen hidrolizat?

Hidrolizat de colagen sau așa-numitul. „Peptidele de colagen” conțin 18 aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali. În timpul hidrolizei, concentrația lor crește și astfel organismul obține mai mult într-un timp mai scurt. Peptidele de colagen I și III sunt cele mai frecvente în corpul uman, de aceea este important să stimulăm producția lor cu un supliment alimentar de calitate care să susțină și acumularea de masă musculară.

Mai multa masa musculara, rezultate mai bune

Colagenul contine aminoacizii glicina si arginina, care alcatuiesc creatina, un aminoacid care ajuta la furnizarea de energie muschilor si nervilor. Acumularea sa este cea care îmbunătățește creșterea masei musculare, crește forța și, în general, duce la o performanță atletică mai bună.

Colagenul este, de asemenea, implicat în menținerea unui echilibru pozitiv de azot care menține organismul într-o stare de anabolism - creșterea și formarea țesuturilor, inclusiv a mușchilor scheletici. Când un supliment alimentar este luat după un antrenament, peptidele trimit semnale care provoacă acest lucru. Acesta este motivul pentru care sportivii iau hidrolizat pentru rezultate mai mari și durabile.

Mai puțină oboseală, recuperare mai bună

Colagenul hidrolizat reduce rigiditatea musculară moderată după efort. Un studiu din 2008 pe oameni activi fizic a constatat că suplimentul alimentar reduce durerea asociată cu tensiunea în țesutul conjunctiv. Asa numite ligamentele construiesc mușchi, tendoane, cartilaj și oase și 75% dintre ele sunt colagen.

Două procese principale ale organismului sunt responsabile de vindecarea și repararea mușchilor rupti sau întinși: regenerarea fibrelor musculare, concomitent cu producerea de țesut conjunctiv. În timpul tratamentului, organismul se află într-o stare de metabolism ridicat și are nevoie de mai multe proteine. Aportul de colagen sporește efectul procedurilor de restaurare pentru a reduce umflarea, are un efect pozitiv asupra creșterii mobilității articulațiilor deteriorate.

Pentru articulații mai sănătoase și împotriva uzurii

Cu antrenament intens, este posibil ca mușchii să crească mai repede decât țesutul conjunctiv. Acest lucru poate duce la durere, entorse, uzură. Potrivit unui studiu clinic care a durat 24 de săptămâni, consumul de supliment alimentar reduce durerile articulare la sportivii care trec prin teste mari și, așa cum a devenit deja clar, ajută la recuperare. De asemenea, încetinește procesele degenerative, așa că, chiar și cu o mobilitate mai limitată, ajută la o mai bună sănătate a articulațiilor.

Colagenul hidrolizat RealFood este potrivit pentru aportul zilnic de către sportivii activi care caută o sursă suplimentară de proteine ​​pure și de calitate. Nu are miros, gust, nu conține OMG și gluten și nu are contraindicații specifice la persoanele sănătoase. Puteți dizolva în smoothie-uri, fresh-uri, puteți pregăti un desert sau o rețeta cu proteine ​​fortificate în el. Colagenul va va ajuta să trăiți o viață activă, să fiți sănătoși și să vă bucurați de fiecare zi!