TERMENI ȘI CONDIȚII

Aceste Condiţii Generale reglementează relaţiile dintre Vânzătorii şi Utilizatorii (clienţii) care folosesc magazinul electronic real-food.ro pentru achiziţionarea produselor comercializate de REAL FOOD EOOD, EIK:20462295 Odată cu executarea unui click pe un produs, imagine, link (altul decât cel pentru Condiţii Generale) sau buton, aflat pe site-ul web real-food.ro, se consideră că  acceptaţi şi sunteţi de acord cu Condiţiile Generale prezentate mai jos. Prezentele Condiţii Generale sunt în conformitate cu cerinţele Legii pentru protecţia consumatorilor (LPC), precum şi cu acte normative aflate în vigoare în Romania.

DATE FURNIZOR

1.Numele furnizorului: REAL FOOD EOOD

2.Sediul central și adresa conducerii: Bulgaria, oraș Sofia 1404, zh.k. Gotse Delchev

3.Adresa pentru exercitarea activității și adresa pentru depunerea reclamațiilor de la consumatori: Bulgaria, oraș Sofia 1404, zh.k. Gotse Delchev, bl. 10E, sc. A, ap. 10

4.Date de corespondență: order@real-food.ro, 0735654236

5.Înscriere în registre publice: EIK: 204692295

6.Înregistrarea în conformitate cu Legea privind taxa pe valoarea adăugată: BG204692295

CARACTERISTICILE PLATFORMEI

1.În cadrul RealFood Vânzătorul pune la dispoziţia Clientului şi/sau Utilizatorului posibilitatea de a incheia contracte de vânzare și livrare produselor oferite, inclusiv următoarele servicii electronice şi funcţionalităţi:

- Înregistrarea și să crearea contului pentru vizualizarea magazinului electronic al Furnizorului și să utilizați serviciile suplimentare pentru a furniza informații;

-Vizualizarea produselor, caracteristicile acestora, prețurile și condițiile de livrare;

- Încheierea cu Furnizorul contracte de vânzare și livrare de produse oferite de platforma real-food.ro;

- Efectuarea oricăror plăți în legătură cu contractele încheiate prin intermediul platformei real-food.ro mijloace de plată electronice.

- Primirea informații despre produsele noi oferite de Vânzătorul pe platforma real-food.ro;

- Efectuarea declarații electronice în legătură cu încheierea sau executarea contractelor cu Furnizorul în platforma real-food.ro prin interfața paginii real-food.ro, disponibilă pe Internet;

-Anunțare cu privire la drepturile care decurg din lege, în principal prin interfața platformei real-food.ro de pe Internet;

-Exercitați dreptul de refuzare, dacă este cazul, conform Legii privind protecția consumatorilor.

2.Furnizorul din platforma real-food.ro organizează livrarea produselor și garantează drepturile Utilizatorilor, prevăzute de lege, în cadrul bunei-credințe, criteriile și condițiile adoptate în practică, dreptul consumatorului sau vânzatorului.

3.1. Utilizatorii încheie cu Vânzătorul pe platforma real-food.ro un contract de cumpărare și vânzare a produselor, la adresa real-food.ro. Contractul este încheiat în limba română și este stocat în baza de date a Furnizorului în platformă.

3.2 În conformitate cu contractul încheiat cu Utilizatorii pentru cumpărarea și vânzarea de produse, Vânzătorul din platforma real-food.ro este obligat să organizeze livrarea și transferul dreptului de proprietate al Utilizatorului de produsele specificate prin intermediul interfeței din platformă. Utilizatorii au dreptul de a corecta erorile la introducerea informațiilor nu mai târziu de trimiterea declarației pentru încheierea contractului Vânzător pe platforma real-food.ro

3.3 Utilizatorii plătesc Vânzătorului din platforma real-food.ro remunerația pentru produsele livrate în conformitate cu condițiile, stabilite în platforma real-food.ro și în prezentele condiții generale. Remunerația este prețului anunțat corespunzător pe platforma real-food.ro

4.1 Utilizatorul și Vânzătorul din platforma real-food.ro sunt de acord că toate declarațiile dintre aceștia în legătură cu încheierea și executarea contractului de vânzare pot fi făcute electronic și prin declarații electronice în sensul Legii privind documentul electronic și semnătura electronică de distanța.

4.2 Se presupune că declarațiile electronice făcute de Utilizatorii site-ului sunt făcute de persoanele specificate în datele furnizate de Utilizator în timpul înregistrării, dacă Utilizatorul a introdus numele respectiv și parola respectivă pentru acces.

 

 ÎNREGISTRAREA UNUI CONT DE CLIENT PENTRU UTILIZAREA PLATFORMEI real-food.ro

1.Pentru a utiliza real-food.ro pentru încheierea contractelor de cumpărare și vânzare de produse, utilizatorul ar trebui să introducă numele și parola alese pentru acces de la distanță sau să se identifice prin contul său de pe Facebook sau Google, care se consideră că a acceptat aceste condiții generale.

 1. 2. Numele și parola pentru acces la distanță sunt determinate de Utilizator, prin efectuarea înregistrării online pe site-ul Vânzătorului în platforma real-ro, conform procedurii indicate. Utilizatorii au posibilitatea de a plasa comenzi pentru livrarea produselor și a profilului din rețelele sociale Facebook și Google.

 

 1. 3. Prin completarea datelor personale în coșul consumatorului și apăsarea butonului „Comandă”, Utilizatorul declară că este familiarizat cu aceste condiții generale, este de acord cu conținutul acestora și se angajează să le respecte necondiționat.
 2. 4. Vânzătorul confirmă comanda făcută de Utilizator prin e-mail. Se creează un cont al utilizatorului și apare o relație contractuală între Uilizator și Vânzător.
 3. 5. La efectuarea înregistrării sau a comenzii, Utilizatorul este obligat să furnizeze date corecte și actualizate. Utilizatorul se angajează să actualizeze datele specificate în înregistrarea sau comanda sa în caz de modificare.

 

ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI LA DISTANȚĂ

1.1 Utilizatorii folosesc în principal interfața paginii Vânzătorului din platforma real-food.ro pentru a încheia contracte de cumpărare și vânzare a produselor oferite de furnizori pe platforma real-food.ro.

1.2 În cazul comenzii de produse fără înregistrare de către Utilizator, Utilizatorul acceptă aceste condiții generale în momentul livrării. Se consideră că Utilizatorul a acceptat aceste condiții generale acceptând livrarea produselor.

2.Utilizatorii încheie contractul de cumpărare și vânzare a produselor pe platforma real-food.ro conform următoarei proceduri:

2.1 Intrarea în sistemul pentru plasarea comenzilor în platforma real-food.ro

2.2 Selectarea unuia sau mai multor produse oferite de Vânzătorul pe platforma real-food.ro și adăugarea acestora la o listă de produse pentru cumpărare.

2.3 Furnizarea datelor necesare pentru individualizarea Utilizatorului ca o parte la contract.

2.4 Furnizarea de date pentru livrare;

2.5 Alegerea metodei și momentului de plată a prețului.

2.6 Confirmarea comenzii;

 

CONȚINUTUL CONTRACTULUI

 1. Vânzătorul și Utilizatorii încheie contracte separate de cumpărare și vânzare a produselor, declarate de Utilizatori, indiferent de faptul că sunt selectați cu un singur extras electronic și dintr-o listă de produse pentru cumpărare.

1.1 Vânzătorul poate organiza împreună și simultan livrarea produselor comandate împreună cu contractele separate de cumpărare și vânzare.

1.2 Drepturile utilizatorilor în legătură cu produsele livrate sunt exercitate separat pentru fiecare contract de vânzare. Exercitarea drepturilor cu privire la produsele livrate nu afectează și nu are niciun efect în ceea ce privește contractele de vânzare a altor produse. În cazul în care Utilizatorul are calitatea de consumator în sensul Legii privind protecția consumatorilor, exercitarea dreptului de retragere din contractul de vânzare a anumitor produse nu afectează contractele de vânzare a altor produse livrate consumatorului.

 1. Atunci când își exercită drepturile prevăzute în contractul de vânzare, Utilizatorul este obligat să indice cu precizie și fără echivoc contractul și produsele pentru care exercită drepturile.
 2. Utilizatorul poate plăti prețul pentru contractele individuale de vânzare împreuna la comandarea produselor sau la livrarea acestora.

 

CLAUZE SPECIALE APLICABILE PERSOANELOR CARE AU CALITATE DE CONSUMATORI ÎN ÎNȚELEGEREA ACTULUI DE PROTECȚIE A CONSUMATORILOR

Regulilе din acești termeni și condiții generale se aplică numai Utilizatorilor pentru care, conform datelor specificate pentru încheierea contractului de vânzare sau înregistrare în real-food.ro, se poate concluziona că aceștia sunt utilizatori în sensul Legea pentru protecția consumatorilor.

 1. Principalele caracteristici ale produselor oferite de Vânzătorul în platforma real-food.ro sunt definite în profilul fiecărui produs de pe platforma real-food.ro.

1.1 Prețul produselo, inclusiv toate taxele, este determinat de Vânzător în platforma real-food.ro din profilul fiecărui produs de pe platforma real-food.ro.

1.2 Valoarea costurilor poștale sau de transport, care nu sunt incluse în prețul produselor, este determinată de Vânzător  pe platforma real-food.ro și este furnizată ca informații Utilizatorilor la alegerea produselor pentru încheierea contractului de vânzare.

1.3 Metodele de plată, livrare și executare a contractului sunt determinate în acești termeni și condiții generale și în informațiile furnizate Utilizatorului prin intermediul mecanismelor din platforma real-food.ro

1.4 Informațiile furnizate Utilizatorilor sunt actualizate în momentul vizualizării acestora pe platforma real-food.ro înainte de încheierea contractului de vânzare.

1.5 Utilizatorii sunt de acord că toate informațiile solicitate de Legea privind protecția consumatorilor pot fi furnizate prin intermediul interfeței platformei real-food.ro sau prin e-mail.

 1. Utilizatorul este de acord că vânzătorul din platforma real-food.ro au dreptul de a accepta plata în avans pentru contractele încheiate cu Utilizatorul pentru cumpărarea și vânzarea produselor și livrarea acestora.

2.1 Utilizatorul alege în mod independent dacă va plăti Vânzatorului pe platforma real-food.ro prețul pentru livrarea produselor înainte sau în momentul livrării acestora.

 

2.2 În cazul în care valoarea comenzii Utilizatorului este echivalentă sau depășește 30.000 RON, plata se va face numai prin transfer sau depunere în contul de plată al Vânzătorului.

 1. Consumatorul are dreptul, fără a plăti penalități și fără a indica un motiv, să se retragă din contract în termen de 14 zile de la data acceptării produselor de către Vânzător prin formularul uniform de refuzare din contract.

3.1Dreptul de refuz nu se aplică în următoarele cazuri:

-pentru livrarea de produse realizate la comanda consumatorului sau conform cerințelor sale individuale;

-pentru livrarea de produse care, prin natura lor, se pot deteriora sau au o durată scurtă de valabilitate;

-pentru livrarea de produse ambalate care au fost desambalate după livrare și care nu pot fi returnate din motive de igienă sau protecție a sănătății;

-pentru livrarea de produse care, după livrare și, prin natura lor, s-au amestecat cu alte produse de care nu pot fi separate;

-pentru livrarea de înregistrări de sunet sau video sigilate sau software de calculator sigilate care sunt tipărite după livrare, inclusiv coduri de activare pentru licențe software, caracteristici software sau mijloace virtuale de plată.

-pentru livrarea de ziare, periodice sau reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea acestor publicații;

3.2 Atunci când vânzătorul din platforma real-food.ro nu și-a îndeplinit obligațiile de a furniza informațiile prevăzute în Legea privind protecția consumatorilor, utilizatorul are dreptul să se retragă din contract în termen de un an și 14 zile de la data primirii produselor. Atunci când informațiile sunt furnizate utilizatorului în perioada de retragere, acestea încep să curgă de la data furnizării. Utilizatorul are dreptul de a trimite declarația de retragere direct Vânzătorului prin intermediul formularului unic de retragere disponibil pe site-ul web al Vânzătorului pe platforma real-food.ro.

3.3 Atunci când Utilizatorul și-a exercitat dreptul de a se retrage din contractul la distanță sau din afara sediului, Vânzătorul va rambursa toate sumele primite de consumator, inclusiv costurile de livrare, fără întârzieri nejustificate și nu mai târziu de 14 zile de la data la care a fost notificat a deciziei consumatorului de a se retrage din contract. Vânzătorul va rambursa sumele primite utilizând același mod de plată utilizat de consumator în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord în mod expres să utilizeze un alt mijloc de plată și cu condiția ca acest lucru să nu implice costuri în plus pentru consumator.

3.4 La exercitarea dreptului de refuz, costurile de returnare a produselor livrate se scad din sumele de restituire, cu excepția cazurilor în care consumatorul se organizează pe sine și pe cheltuiala sa returnarea produselor. Vânzătorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare pentru livrarea produselor, atunci când consumatorul a ales în mod explicit o metodă de livrare a produselor, altul decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de câtre Vânzătorul.

3.5 Utilizatorul este obligat să stocheze produsele primite și să asigure păstrarea calității și siguranței acestora pe durata termenului prevăzut mai sus.

3.6 Utilizatorul își poate exercita dreptul de a se retrage din contract cu Vânzătorul prin trimiterea unei declarații scrise către Vânzatorul prin formularul standard de retragere.

3.7 Atunci când vânzătorul de pe platforma real-food.ro nu a oferit să colecteze singur produselor respective, acesta poate reține plata sumelor către Utilizator până când primește produsele sau până când utilizatorul oferă dovada că a trimis produsele înapoi, în funcție de care dintre cele două s-a întâmplat mai devreme.

3.8 Fără a aduce atingere ipotezelor de mai sus, Consumatorul se obligă să returneze produselor într-o formă comercială care permite vânzarea ulterioară a acesteia, cu excepția cazului în care despachetarea ambalajului duce la o încălcare clară a aspectului comercial al produselor, cum ar fi, dar nu numai distructibil cutie, ambalaj etanș și alte cazuri similare. În cazul deteriorării tipului comercial al produselor, Vânzătorul are dreptul, la discreția sa, să refuze să accepte retragerea din contract sau să perceapă costurile Utilizatorului pentru restaurarea produselor în formă comercială.

3.9  În cazul exercitării dreptului de retragere, se consideră că Utilizatorul a exercitat și dreptul de retragere în ceea ce privește conținutul bonus al produselor.

 1. Termenul de livrare a produselor este stabilit pentru fiecare produs separat la încheierea contractului cu consumatorul prin intermediul site-ului web al Vânzătorului pe platforma real-food.ro

4.1 În cazul în care Utilizatorul și Vânzătorul din platforma real-food.ro nu au stabilit un timp de livrare, termenul de livrare a produselor este de 30 de zile de la data următoare trimiterii comenzii consumatorului către Vânzătorul prin intermediul site-ului web al Vânzătorul în platforma real-food.ro.

4.2 În cazul în care Vânzătorul din platforma real-food.ro nu poate îndeplini contractul datorită faptului că nu are produsele comandate, este obligat să notifice Utilizatorul și să restituie sumele plătite de acesta.

 1. Vânzătorul din platforma real-food.ro este obligat să respecte toate cerințele stabilite în legislația bulgară privind etichetarea, publicitatea și vânzarea suplimentelor alimentare.

 

REALIZAREA CONTRACTULUI

 1. 1. Vânzătorul din platforma real-ro poate organiza livrarea și predarea produselor către Utilizator de către un curier respectiv în termenul specificat la încheierea contractului.

1.2 Dacă termenul prevăzut nu este convenit în mod explicit între părți la încheierea contractului, Vânzătorul va organiza livrarea și livrarea într-un termen rezonabil.

 1. Utilizatorul trebuie să verifice produselor în momentul primirii și dacă nu îndeplinește cerințele de a notifica imediat Vânzătorul pe platforma real-food.ro

 

2.1 Dacă Utilizatorul nu notifică Vânzătorul pe platforma real-food.ro conform punctul 1 produsele sunt considerate aprobate ca îndeplinind cerințele, cu excepția defectelor ascunse.

 1. Vânzătorul din platforma real-food.ro nu este obligat să furnizeze serviciul necesar pentru produsele.
 2. Pentru cazurile care nu sunt reglementate în această secțiune se vor aplica regulile de vânzare comercială, stabilite în Legea comercială și în Legea privind protecția consumatorilor.

 

PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

 1. Colectarea, stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în conformitate cu Politica REAL FOOD EOOD pentru confidențialitatea datelor cu caracter personal, pe care o puteți accesa aici Politica de confidențialitate.
 2. Datele cu caracter personal introduse de Utilizatori sunt supuse protecției conform Legii privind protecția datelor cu caracter personal, deoarece Vânzătorul le prelucrează în scopurile și în termenii prevăzuți în Politica de confidențialitate.
 3. Cu acordul Utilizatorului cu Politica de confidențialitate, utilizatorul confirmă în mod explicit că este de acord cu Vânzătorul să stocheze informații sau să obțină acces la informațiile stocate în dispozitivul final al Utilizatorului pentru scopurile și termenii furnizați. Utilizatorul este de acord că Vânzătorul poate stoca informații sau poate accesa informațiile stocate pe dispozitivul final al Utilizatorului și din alte motive specificate în Politica de confidențialitate.
 4. 4. Utilizatorul este de acord că Vânzătorul din platforma real-ro are dreptul de a trimite în orice moment mesaje electronice către Utilizatorul, inclusiv un buletin informativ sau oferte pentru achiziționarea de bunuri, în timp ce există o înregistrare a Utilizatorului în magazinul web real-food.ro.
 5. 5. Utilizatorul este de acord că Vânzătorul din platforma real-ro are dreptul de a colecta, stoca și prelucra date despre comportamentul Utilizatorului atunci când folosește magazinul electronic al Vânzătorului în platforma real-food.ro Utilizatorul are dreptul să se opună stocării sau să acceseze informațiile prevăzute la punctul (3.) în modalitățile prevăzute în Politica de confidențialitate.
 6. În orice moment, Vânzătorul din platforma real-food.ro are dreptul de a solicita Utilizatorului să se identifice și să certifice autenticitatea fiecărei circumstanțe și a datelor personale anunțate în timpul înregistrării.
 7. În cazul în care, din orice motiv, Utilizatorul și-a uitat sau și-a pierdut numele și parola, Vânzătorul platformei real-food.ro are dreptul să aplice „Procedura pentru numele și parolele pierdute sau uitate”, disponibilă la: real-food. ro

 

MODIFICARE ȘI ACCES LA TERMENII ȘI CONDIȚIILE GENERALE

 1. Acești termeni și condiții generale pot fi modificați de către Vânzătorul din platforma real-food.ro, pentru care va notifica în mod adecvat toți Utilizatorii înregistrați.
 2. Vânzătorul din platforma real-food.ro și Utilizatorul sunt de acord că orice adăugare și modificare a acestor condiții generale va avea efect asupra Utilizatorului în unul dintre următoarele cazuri:
 3. A) după notificarea de către Vânzătorul pe platforma real-ro și dacă Utilizatorul nu declară în termenul de 14 zile dat că le refuză; sau
 4. B) după publicarea lor pe site-ul web al Vânzătorului pe platforma real-ro și dacă Utilizatorul nu declară în termen de 14 zile de la publicarea lor că le refuză;
 5. C) cu acceptarea de către Utilizator prin contul său de pe site-ul Vânzătorului de pe platforma real-ro
 6. Utilizatorul este de acord că toate declarațiile Vânzătorului din platforma real-food.ro, în legătură cu modificarea acestor condiții generale, vor fi trimise la adresa de e-mail specificată de Utilizator în timpul înregistrării. Utilizatorul este de acord că e-mailurile trimise nu trebuie să fie semnate cu o semnătură electronică pentru a avea efect asupra acestuia.
 7. Vânzătorul publică acești termeni și condiții generale la {terms_rul} împreună cu toate adăugirile și modificările la acestea.

 

ÎNCETARE

 1. Prezentele condiții generale și contractul Utilizatorului cu Vânzătorul pe platforma real-food.ro sunt suspendate în următoarele cazuri:

-la încetarea și declararea lichidării sau declararea falimentului uneia dintre părțile la contract;

-prin consimțământul reciproc al părților în scris;

-în cazul imposibilității obiective a uneia dintre părțile la contract să își îndeplinească obligațiile;

- în caz de confiscare sau sigilare a echipamentelor de către organele de stat;

-în cazul ștergerii înregistrării Utilizatorului pe platforma real-food.rо. În acest caz, contractele de vânzare încheiate dar neexecutate rămân în vigoare și sunt supuse executării;

 1. Vânzătorul are dreptul, la discreția sa, fără o notificare prealabilă și fără despăgubiri corespunzătoare de a suspenda contractul în mod unilateral, în cazul în care constată că Utilizatorul folosește platforma real-food.ro cu încălcarea acestor termeni generali.

 

RESPONSABILITATE

 1. Utilizatorul se angajează să despăgubească și să elibereze din răspundere vânzătorul de pe platforma real-food.ro și Vânzătorul în cazul proceselor și altor reclamații ale terților (indiferent dacă sunt sau nu justificate), pentru toate daunele și costurile, inclusiv onorariile avocatului și legal costuri) rezultate din sau în legătură cu (1) neexecutarea oricăreia dintre obligațiile care decurg din prezentul contract, (2) încălcarea drepturilor de autor, a producției, a drepturilor de difuzare sau a altor drepturi de proprietate intelectuală sau industrială, (3) transferul ilegal către alte persoane a drepturilor acordate Utilizatorului pe termen și în condițiile contractului și (4) declararea incorectă a prezenței sau absenței calității de consumator în sensul Legii privind protecția consumatorilor.
 2. Vânzătorul nu va fi răspunzător în caz de forță majoră, evenimente accidentale, probleme de internet, motive tehnice sau de altă natură obiective, inclusiv ordinele autorităților competente ale statului.
 3. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru daunele cauzate de Utilizator.
 4. Vânzătorul nu este responsabil pentru daune materiale sau nemateriale, exprimate în profituri pierdute sau daune cauzate Utilizatorului în procesul de utilizare sau neutilizare a real-food.ro și încheierea contractelor de vânzare cu Vânzătorul.
 5. Vânzătorul nu este responsabil pentru timpul în care platforma nu a fost disponibilă din cauza forței majore.
 6. Vânzătorul nu este responsabil pentru daunele cauzate de comentariile, opiniile și publicațiile din cadrul produselor, știrilor și articolelor din platforma real-food.ro
 7. Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea în cazul depășirii măsurilor de securitate a echipamentului tehnic și din aceasta rezultă pierderea informațiilor, diseminarea informațiilor, accesul la informații, restricționarea accesului la informații și alte consecințe similare.
 8. Vânzătorul nu va fi răsponsabil în cazul încheierii unui contract de vânzare, oferind acces la informații, pierderi sau modificări de date survenite ca urmare a identificării false, prezentate Utilizatorului, dacă circumstanțele poate judeca că această persoană este Utilizatorul.

ALȚI TERMENI

1.Utilizatorul și Vânzătorul din platforma real-food.ro sunt obligați să își protejeze reciproc drepturile și interesele legale, precum și să-și păstreze secretele comerciale, care au devenit proprietatea lor în procesul de executare a contractului și aceste condiții generale.

 1. Utilizatorul și Vânzătorul sunt obligați în timpul și după expirarea perioadei contractului să nu facă publică corespondența scrisă sau orală efectuată între aceștia. Publicarea corespondenței în presa scrisă și electronică, forumuri de pe Internet, site-uri personale sau publice etc. poate fi considerată publică.
 2. În caz de conflict între acești termeni și condiții generale într-un contract special între Vânzătorul pe platforma real-food.ro și Utilizator, prevederile contractului special se vor aplica cu prioritate.
 3. 4. Posibila invaliditate a oricăreia dintre prevederile acestor termeni și condiții generale nu va duce la invaliditatea întregului contract.
 4. 6. Acești termeni și condiții generale intră în vigoare pentru toți Utilizatorii de pe platformă real-ro.

Informații suplimentare despre utilizator pot fi găsite la https://real-food.ro