De ce Rosita Evclo?

TIPURI
“Națiunile sănătoase se bazează pe înțelepciunea tradițională”

Pentru Vikingii din Norvegia de Nord uleiul de pește din cod de Atlantic (Gadus Morhua) era la mare cinste datorită puterii sale uriașe de vindecare. Vechii marinari își fricționau mușchii și articulațiile dureroase pentru a-și calma durerea. În perioada anilor 1700-1800 sanatoriile și farmaciile din Europa au raportat rezultate remarcabile datorită folosirii uleiului de pește din cod de Atlantic. Mølje – o mâncare tradițională din file de cod de Atlantic, preparată împreună cu icrele, ficatul și uleiul de pește, îi ajuta pe norvegieni să-și păstreze forțele și era o prevenție împotriva diferitelor boli în timpul lungilor și întunecatelor luni de iarnă. Celelate specii de pește conțin vitamina A și D, plus acizi grași Omega-3, dar niciuna dintre acestea nu deține proprietățile curative, documentate, atribuite uleiului de pește din cod de Atlantic. Filosofia producătorului uleiului – compania Rosita – este aceea de a produce ulei de pește din cod sălbatic, proaspăt capturat în unele dintre cele mai curate ape ale planetei, respectând tradițiile înaintașilor lor.

VITAMINE
„Vitaminele active biologic A și D3“

Rosita capturează cod de Atlantic în apele adânci ale fiordurilor de lângă insula Donna, din nordul Norvegiei. Pentru consumatori, principalul avantaj al uleiului de pește extra-virgin este faptul că aceștia obțin vitaminele în exact aceeași formă și la aceleași niveluri existente în ficatul de cod de Atlantic. Compania Rosita nu efectuează nici o activitate pentru creșterea artificială a nivelurilor de vitamine prin aditivi sintetici, nici activități și proceduri care ar putea deteriora sau distruge nivelurile de vitamine naturale. Rezultatele testelor obținute în laboratoarele specializate în fabricarea uleiurilor marine, cu care Rosita colaborează, arată că vitaminele din uleiul de pește extra-virgin de cod au cele mai ridicate niveluri bioactive. Nivelurile de vitamina A și E sunt considerate normale, în conformitate cu standardele pentru uleiul de pește din ficat de cod și diferă din punct de vedere al anotimpurilor și diferitelor loturi. Ceea ce este cel mai important, însă, este faptul că vitaminele rămân în forma lor naturală, împreună cu toți cofactorii care apar în mod natural (partea non-proteină) și alte elemente nutritive.

OMEGA 3

„Ulei de pește de cod adevărat”


Norma internațională pentru determinarea uleiului de pește autentic este raportul dintre DHA/EPA- acidul docosahexaenoic și acidul eicosapentaenoic, care, împreună cu acidul alfa-linolenic, reprezintă cele trei tipuri de acizi grași omega-3 și sunt de o importanță esențială pentru buna funcționare a organismului nostru. Raportul DHA/EPA în uleiul extra-virgin din ficat de cod Rosita (EVCLO) este de aproximativ 1.4 la 1. În toate celelalte uleiuri de pește (chiar și la cele din ficatul altor specii de cod), nivelurile de EPA sunt mai mari decât cele de DHA. Mărcile comerciale de ulei de pește, care îl achiziționează sub formă finită, au un control foarte mic asupra nivelurilor de acid docosahexaenoic și acid eicosapentaenoic. Alte mărci comerciale producătoare de ulei de pește, nu din cod, ci din alte specii de pește, pot adăuga cantități suplimentare de acid docosahexaenoic în produsele lor pentru a atinge un raport corect de DHA/ EPA. Compania Rosita folosește doar cod din oceanul Atlantic pentru producția de ulei extra-virgin, având nivelurile de DHA de 700 mg/linguriță și EPA de 510 mg/linguriță.

PROSPEȚIME

„Singura modalitate prin care puteți obține un ulei mai proaspăt decât uleiul de pește extra-virgin din ficat de cod este să mergeți până în Norvegia și să pescuiți voi înșivă.“

De la lansarea sa pe piețele internaționale, în 2014, compania Rosita a primit o mare apreciere pentru gustul proaspăt și pentru eficacitatea uleiului său extra-virgin de cod de Atlantic. Este bogat în acizi grași polinesaturați. Acești acizi sunt foarte fragili și pot oxida cu ușurință, adică pot să râncezeasă, în cazul în care nu sunt tratați cu mare grijă. Uleiurile polinesaturate râncede pot fi foarte dăunătoare pentru sănătate și acesta este motivul pentru care uleiul de pește extra-virgin de cod de Atlantic este proaspăt preparat (de la pește la recipient în termen de 48 de ore), depunându-se eforturi semnificative pentru a se asigura prospețimea, din momentul preparării până în momentul consumului. Nu sunt adăugate niciun fel de arome suplimentare și nu sunt utilizate niciun fel de proceduri care ar putea schimba gustul și structura uleiului de pește. Așa cum era pentru strămoșii noștri, așa și pentru noi, mirosul și gustul sunt cele mai importante simțuri pentru a verifica prospețimea. Uleiul de pește extra-virgin al companiei Rosita necesită racire, deoarece este proaspăt și brut. În condiții de refrigerare se îngroașă și devine opac, deoarece conține un spectru complet de acizi grași și cofactori (parte non-proteină), care funcționează împreună în armonie.

GRAD SCĂZUT DE POLUARE
„Fiecare lot de ulei este verificat pentru a nu conține poluanți“

Cu toate că societatea achiziționează materia primă pentru producția sa din cele mai curate ape din lume, departe de coasta din nordul Norvegiei, în timpul procesului de fabricație uleiul este filtrat, ceea ce oferă garanția că produsul finit respectă standardele stricte de poluare care se aplică în cadrul Uniunii Europene. Alte metode de producție, cum ar fi distilarea moleculară, sunt eficiente în reducerea nivelului de poluare; în același timp, însă, aceste metode afectează serios vitaminele naturale A și E, precum și alte elemente nutritive conținute de ulei. În loc de a folosi tehnici invazive de distilare, compania Rosita aplică un sistem propriu de filtrare care utilizează materiale din ocean pentru a atrage poluanții. În timpul producției de ulei de pește extra-virgin nu se folosesc niciodată căldura sau substanțele chimice. Din fiecare lot sunt prelevate probe pentru poluanți, iar rezultatele sunt publicate pe www.evclo.com/testing. Rosita își asumă responsabilitatea de a asigura producția de ulei de pește în condiții de siguranță, lucru ce are beneficii semnificative pentru sănătatea umană.

FĂRĂ RADIAȚII
“Cele mai scăzute niveluri de radiații de pe planetă”

Probele de radiații din ocean sunt foarte importante, iar compania Rosita monitorizează îndeaproape acest aspect. Exporturile de pește și de ulei de pește reprezintă o mare parte a economiei Norvegiei. Fiecare aspect al menținerii durabilității acestei industrii, atât de importante pentru această țară, este monitorizat în permanență de guvernul norvegian, inclusiv nivelurile de radiații din ocean, în și în jurul Norvegiei. Uleiurile de pește ale companiei Rosita provin din zone cu unele dintre cele mai scăzute niveluri de radiații de pe planetă. Compania utilizează cele mai bune institute europene pentru testare, iar multe dintre aceste institute sunt afiliate cu guvernul. În ceea ce privește siguranța radiațiilor, aceasta este garantată pe deplin de produsele companiei Rosita.

TRANSPARENŢĂ
„Proaspăt, sălbatic și crud”


Producția de ulei de ficat de cod proaspăt și crud din anumite specii și din anumite ape este, fără îndoială, o mare provocare și tocmai aceasta a ales-o Rosita pentru călătoria sa, oferind cea mai înaltă calitate posibilă și cu cele mai mari beneficii pentru sănătate.


Uleiul din ficat de cod Roșita este singurul ulei de pește brut din Norvegia care este îmbuteliat în stare proaspătă. Conștientizarea speciilor exacte de pești, unde este prins, cine îl prinde, modul în care este procesat uleiul și capacitatea acestuia de a ridica starea de sănătate a familiei este un criteriu mult mai bun decât compararea prețurilor sau a vitaminelor. De aceea transparența în întregul proces, de la achiziționarea materiei prime până la momentul consumului, are o mare importanță pentru piețele de ulei de pește de astăzi, precum și pentru producția tuturor tipurilor de alimente în general. Mai multe informații despre producția de ulei de ficat de cod extravirgin Rosita aici - http://www.corganic.com/blog/rosita-cod-liver-oil-production.


lei
240,00
 
lei
lei
230,00
 
lei