Rosita - Mod de administrare

Uleiul extra-virgin din ficat de cod (EVCLO) Rosita este sursa proaspătă și bogată de vitamine A, E și acizi grași omega. Se recomandă să începeți cu ½ până la 1 linguriță zi de EVCLO. Pentru unele persoane ½ linguriță este suficientă, în timp ce alte persoane pot avea nevoie de mai mult sau de mai puțin, în funcție de greutatea și caracteristicile organismului. Deoarece vitaminele liposolubile pot fi stocate în organism, după o administrare de câteva săptămâni, puteți reduce aportul sau puteți trece la o doză de întreținere.


Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza doze mai mari decât cele recomandate în caz de sarcină, alăptare, diabet, alergii la pește sau la iod, subțierea sângelui, o viitoare intervenție chirurgicală, dacă ați fost diagnosticat cu probleme cardiovasculare, probleme cu absorbția substanțelor nutritive, boli cronice, sângerări sau dacă aveți probleme cu sistemul imunitar. Nu lăsați la îndemâna copiilor.


În cazul în care copilul dumneavoastră nu a consumat niciodată pește sau ulei de pește, sau suspectați o alergie alimentară, vă rugăm să consultați medicul înainte de a utiliza uleiul. Una dintre măsurile de siguranță pe care le puteți lua este să aplicați o picătură din ulei pe o porțiune mică de pe pielea copilului înainte de consumația directă.

Dozele recomandate pentru copii sunt după cum urmează (pentru o doză mai precisă puteți contacta și medicul pediatru):

- Bebeluși cu vârsta de până la 1 an: începeți cu o picătură pe zi și ajungeți treptat la maximum 1/8 linguriță (0,625 ml)

- Copii de la 1 la 3 ani: începeți câteva picături pe zi și ajungeți treptat la 1/8 - 1/4 linguriță (1,25 ml)

- Copii de la 3 la 5 ani: începeți cu 1/8 linguriță și ajungeți treptat la 1/2 linguriță (2,5 ml)

- Copii de la 5 la 12 ani: începeți cu 1/4 linguriță, crescând treptat doza până când ajunge la 2/3 linguriță (3,3 ml)

- Adolescenți: începeți cu 1/4 și creșteți la maximum 1 linguriță (5 ml)

- Adulți: doză zilnică de la 1/2 la 1 linguriță

Aceste doze sunt recomandate și trebuie luată în considerare și greutatea copilului