Cum să alegi colagenul potrivit pentru tine?

Cum să alegi colagenul potrivit pentru tine?

Întrebarea despre cum să alegi colagenul potrivit dintre toate cele disponibile pe piață este primul pas în luarea unei decizii bune. În zilele noastre puteți găsi produse cu colagen sub toate formele - în formă pură, în deserturi, creme, machiaj, gadgeturi de masaj și tot felul de instrumente ale vieții noastre de zi cu zi. Din păcate, în cazul unora dintre ele este dificil să găsești dovezi ale acțiunii colagenului, iar publicitatea lor este mai mult o simplă stratagemă de marketing pentru a ne determina să le cumpărăm.

Întrucât ne străduim să vă informăm în fiecare zi cu informații fiabile și fapte susținute, în acest articol vă oferim câteva sfaturi despre cum să diferențiați mai eficient produsele pentru a-ți asigura sănătatea prin calitate. Nu uita, sectorul suplimentelor alimentare nu este reglementat suficient de bine și este datoria ta să te informezi pentru a lua cea mai bună decizie pentru sănătatea ta. Iată câțiva dintre factorii cheie la care trebuie să fii atentă pentru a fi sigură de calitatea și originea colagenului tău.

Certificate de calitate și teste

Începem cu una dintre principalele mărci ale calității colagenului - certificatele de calitate și testele de laborator. Pentru a obține certificarea, produsele din colagen trec prin anumite teste. Acestea testează dacă îndeplinesc standardul de calitate cerut, dacă cantitatea de ingrediente individuale corespunde cerințelor și dacă îndeplinesc anumite criterii. Dacă produsul de colagen pe care îl aveți în vedere este certificat, atunci acest lucru este probabil descris pe ambalajul produsului însuși și înseamnă că vă oferă cu siguranță o garanție a calității sale. Separat, majoritatea mărcilor de colagen și a produselor de colagen oferă mai multe informații clienților lor despre calitatea materiei prime pe site-ul lor sau pe rețelele lor sociale.

Proveniență

Familiarizarea consumatorului cu originea materiei prime este un factor esențial pentru a face alegerea corectă. Colagenul de origine neclară sau nespecificată nu poate garanta modul în care acesta ar afecta organismul și ce beneficii ar putea aduce. Colagenul de la RealFood provine de la viței crescuți în regiunile ecologice din Brazilia, ceea ce îi asigură puritatea.

Studiile clinice

O altă caracteristică pe care trebuie să o urmăriți este modul în care marca își susține afirmațiile privind beneficiile produsului pe care îl promovează. Prezența studiilor clinice este un indicator destul de bun pentru a susține afirmațiile. Acestea arată clar cum se comportă o substanță în diferite situații și, pe baza rezultatelor, oferă informații despre eficiența reală a administrării acesteia asupra organismului nostru.

                  Studiile clinice cu o anumită marcă de colagen necesită mult timp și resurse și, prin urmare, sunt costisitoare. Atunci când o materie primă a fost testată clinic, se poate garanta că calitatea sa a fost dovedită. Credem că conștientizarea este la baza alegerii corecte, motiv pentru care citim, comparăm și ne străduim să prezentăm zilnic informații credibile clienților noștri. Conținutul pe care îl împărtășim se bazează pe studii clinice cu diferite grupuri țintă, ideea principală fiind aceea de a prezenta produsul nostru din toate perspectivele.

Compoziția

Transparența și prezentarea sinceră a unui produs către clienți sunt esențiale pentru a câștiga încrederea. Pentru a nu induce în eroare consumatorul, întreaga compoziție și acțiune a colagenului ar trebui să fie descrisă în detaliu, atât pe ambalaj, cât și pe pagina de produs de pe site. Compoziția bine descrisă și clară a colagenului este ceea ce vă permite să judecați dacă acest produs anume va răspunde așteptărilor dumneavoastră. Nu uitați: pentru a permite ca un supliment alimentar să ajungă pe piața din Bulgaria, acesta trebuie să treacă un control al etichetei de către Agenția bulgară pentru siguranța alimentară (BABH).

Ca o măsură suplimentară de calitate, vă sfătuim să fiți atentă la colagenul cu adaos de amelioratori sub formă de conservanți, GMO-uri, gluten, zahăr și îndulcitori. Potrivit celebrei și recentei „regine a glucozei” Jessie Inchauspe, există îndulcitori benefici și nocivi. Ca nocivi, Jessie clasează aspartamul, maltitolul, sucraloza, xilitolul în cantități mai mari și acesulfamul K. Printre cei benefici, ea identifică stevia, fructul de călugăr, aluloza și eritritolul (potrivit datelor care ajung la RealFood, nu există încă suficiente dovezi că eritritolul este complet inofensiv pentru organismul nostru). . Totuși, cu cât compoziția colagenului este mai rafinată, cu atât mai mult produs natural veți lua. Și ce este mai bine decât ca produsul pe care îl cumpărați să fie cât mai natural posibil - fără adaos de zaharuri, arome sau îndulcitori. 😊

Prețul

Un alt factor la care ne putem uita atunci când căutăm colagen de calitate este prețul. Materia primă din care sunt fabricate produsele din colagen a trecut printr-un proces îndelungat pentru a aduce beneficiile sale utilizatorului final. Pentru a păstra aminoacizii valoroși și pentru a oferi cât mai mult din compoziția sa, colagenul a trecut printr-un proces de îngrijire minuțioasă, de la creșterea animalelor până la ambalare.

Bineînțeles, acest lucru afectează și prețul. Dacă un produs pretinde că are colagen în ingredientele sale, dar prețul său este semnificativ mai mic în comparație cu alte produse similare - este foarte probabil ca cantitatea de colagen încorporată să fie mai mică sau de calitate inferioară. Prin urmare, dacă luăm zilnic mai puțin decât doza necesară de colagen sau colagen cu biodisponibilitate mai mică, efectele și acțiunea pe care le anunță nu vor fi resimțite în toată amploarea lor.

După cum am menționat anterior, studiile clinice ale materiei prime sunt semnificativ de costisitoare. Acesta este celălalt motiv pentru care prețul mai mare al produselor cu colagen testate este mai mare. Atunci când colagenul a fost testat clinic și a trecut cu succes anumite teste, i se acordă certificate de standarde de calitate, care determină, de asemenea, prețul mai ridicat.

Hidroliza

Pe unele ambalaje de colagen putem citi că acesta este „hidrolizat”. Dar cum diferă de fapt acest colagen de celelalte și poate fi mai eficient? Molecula colagenului obișnuit pare a fi prea mare și are dificultăți în a intra în fluxul nostru sanguin. Procesul de hidroliză enzimatică a colagenului este o scurtare a lanțurilor sale de aminoacizi, ceea ce îi sporește bioactivitatea (moleculele sale sunt foarte mici și mai ușor de absorbit).

Atunci când colagenul pe care l-am ales este hidrolizat, acesta ne poate oferi o îngrijire mai eficientă și mai vizibilă, datorită absorbției mai rapide de către organism. Colagenul de la RealFood este într-o formă complet pură, hidrolizată - cea mai ușor de absorbit de către corpul uman, pentru a îngriji cât mai eficient sănătatea și frumusețea dumneavoastră din interior.

În concluzie

Luarea deciziei corecte în ceea ce privește îngrijirea sănătății noastre poate fi confuză și chiar dificilă. Saturarea pieței cu o multitudine de produse care pretind că oferă sprijin prin colagen, dar care nu oferă informații de bază, ne poate împiedica să cumpărăm ceea ce avem cu adevărat nevoie. O combinație de factori la care trebuie să fim atenți ar putea distinge produsele de calitate de cele care adaugă colagen pentru vânzări mai mari. Conștientizarea și o bună cercetare reprezintă primul pas pentru a face alegerea corectă, de dragul sănătății noastre.