13 beneficiile consumului de ulei de pește

Colagenul cu care antrenamentul se termină cu succes

Vă simțiți înțepenite după un antrenament? Vă este greu să reveniți în formă? Febra musculară poate fi mai mult decât o boală neplăcută, de scurtă durată, așa că recuperarea de calitate cu colagen hidrolizat este o necesitate pentru oricine care face sport cu un regim și se străduiește pentru succes. Potrivit experților, suplimentul alimentar ajută la restabilirea conținutului de proteine ​​musculare prin creșterea anabolismului muscular. Aminoacizii din colagen au efect antiinflamator și ne „aduc inapoi rapid în joc” după o entorsă sau o accidentare.

Glicina + arginina = creatina

Colagenul hidrolizat conține 18 aminoacizi, inclusiv glicina și arginina esențiale. Ei construiesc creatina - de asemenea un aminoacid care se gaseste in coloana vertebrala si ajuta la furnizarea de energie muschilor si nervilor.

Funcția principală a creatinei este creșterea rezervei de energie din mușchi, deoarece în caz de deficiență, mușchii rămân într-o stare de stres. Medicii confirmă eficacitatea acestuia în relaxarea mușchilor și prevenirea crampelor musculare și febrei. Acesta este un motiv suficient pentru a crede că aportul de colagen hidrolizat sporește acțiunea creatinei.

Prolina și glicina - împreună împotriva inflamației

Inflamația este răspunsul natural de vindecare al organismului la răni sau infecții. Rupturi minore și leziuni ale articulațiilor și țesuturilor cauzate de exerciții fizice determină recuperarea mușchilor mai puternici și creșterea productivității. Dar dacă îl supraîncărcați, este necesară o perioadă mai lungă de recuperare. În ambele cazuri, colagenul, care este bogat în aminoacizi antiinflamatori - glicina și prolina, accelerează procesul și reduce inflamația; mușchii și articulațiile se vindecă mai repede pentru o întoarcere mai rapidă la sală.

Prin urmare: prolina și glicina reprezintă 50% din aminoacizii din colagen. Glicina este responsabilă pentru menținerea mușchilor și a oaselor, ajutând la reducerea inflamației. Prolina se găsește în cartilaj și ajută la întărirea mușchilor și a țesutului conjunctiv, la reducerea durerilor articulare. S-a dovedit că la persoanele al căror corp produce suficientă prolină, leziunile articulațiilor și mușchilor sunt mai puțin frecvente.

Pentru recuperarea după entorse sau leziuni

Publicația online explore.mindbodyonline.com explică de ce colagenul joacă un rol important în repararea mușchilor întinși sau rupti. În regenerarea fibrelor musculare concomitent cu producerea de țesut conjunctiv, rata sintezei de colagen este decisivă.

Într-un studiu care măsoară rata de producție a proteinei de colagen timp de trei săptămâni după ruptura musculară, s-a constatat că rata de sinteză a proteinei principale din celulele sale crește treptat. Sinteza de colagen de tip III atinge vârfuri în prima săptămână de vindecare a rănilor. Este asociat cu dezvoltarea flexibilității țesutului conjunctiv. Formarea colagenului de tip I începe mai târziu în procesul de vindecare și este asociată cu o creștere a puterii noilor fibre musculare și a țesutului conjunctiv.

Prin urmare, aportul de peptide de colagen în această perioadă este o condiție importantă pentru succesul recuperării.

Colagen și anabolism muscular

Smoothies, ceai, shake-uri, mese principale cu colagen este o idee grozavă pentru a restabili tonusul muscular după un antrenament. După exerciții fizice lungi și intense, pierderea de proteine din mușchii apare din cauza oxidării, reacțiilor inflamatorii și microleziunilor musculare. Sinteza proteinelor scade și apoi crește imediat pe o perioadă lungă de timp. Datorită conținutului ridicat de aminoacizi din colagen prin creșterea anabolismului muscular se restabilește conținutul de proteine ​​musculare.

Colagen după un antrenament - ușor, gustos, util

Unul dintre cele mai importante avantaje ale suplimentului alimentar sub formă de pudră este că în hidroliza gelatinei de colagen din cartilajul animal și din oase (colagen tip I și III) lanțurile de aminoacizi se scurtează la compuși peptidici mai scurți într-o formă mult mai digerabilă pentru organism. Ca rezultat, 18 aminoacizi, inclusiv glicina, prolina și hidroxiprolina, sunt în concentrații mai mari. Ei sunt responsabili pentru recuperarea mai bună a mușchilor după antrenament, pentru revenirea mai rapidă la sală după o accidentare. O linguriță de colagen după o oră de transpirație și muncă - gustos, util și ușor!