Păr puternic și frumos vara

Păr puternic și frumos vara

Colagenul este important pentru sănătatea și frumusețea părului, care înainte de vară este expus la soare puternic, la apă de mare, este epuizat de produse și vopsire. Pentru a-l menține puternic, strălucitor, hidratat și fără vărsare necesită mai mult decât îngrijire cosmetică. O dietă echilibrată, o îngrijire bună și suplimentele nutritive potrivite mențin părul în stare excelentă în timpul și după vara.

Vara - prieten sau dușman?

Principala problemă a părului și a pielii vara este că expunerea prelungită la soare puternic le poate deteriora. Chiar și cu produsele cosmetice de protecție solară, dacă exagerăm, atât scalpul, cât și părul pot suferi. Părul devine decolorat, devine mai fragil și mai uscat, scalpul se descuamează.

De aceea este importantă hidratarea – nu doar pentru păr, pentru întregul organism, dar dacă ne pasă de puterea și frumusețea părului nostru, îngrijirea trebuie să fie din interior spre exterior, nu doar cu produse cosmetice.

Iată câteva sfaturi despre cum să-vă păstrați părul să arate cât mai bine în zilele fierbinte.

Hrănește părul cu colagen din interior spre exterior!

Colagenul ajută la menținerea elasticității pielii, menține părul în viață și îl protejează de pierderea culorii și de albire. Peptidele de colagen sau hidrolizatul de tip I și III conțin acizi esențiali precum prolina - una dintre componentele cheratinei. Iar 95% din părul nostru este cheratina.

Aminoacizii din colagen protejează părul de radicalii liberi, mențin părul puternic, luptă împotriva căderii și epuizării părului în general. Crește creșterea și recuperarea după o alimentație proastă, din zilele calde.

Vă recomandăm pudră de colagen, pe care o puteți adăuga la cafea, suc, smoothie-ul de dimineața, după o noapte grea de petrecere, și aveți grijă de doza zilnică de colagen cu o singură porție. Nu are miros și gust (cu excepția cazului în care este pre-aromatizat) și noi puncte în plus: dă energie, are grijă de piele, articulații și păr, combate oboseala. Puteți găti și cu peptide de colagen.

Purtați o pălărie!

Pălăriile sunt un accesoriu preferat, dar să nu uităm prima lor funcție - de a proteja părul de soare, ploaie și frig. Alegeți o pălărie sau o eșarfă/turban din materiale naturale. Nu trageți de păr sub ea. Dacă stați mult timp la soare, evitați orele cele mai fierbinți. Razele UV pătrund în porii părului și favorizează subțierea și ruperea. Transpirația excesivă a capului în lunile calde poate duce, de asemenea, la mătreață și infecții ale scalpului. Căldura elimină uleiurile naturale și umezeala din păr, ceea ce duce în cele din urmă la căderea părului.

Purtați-vă părul liber și hrăniți-l!

Evită coafurile complicate și cozile strânse vara. Împlețiți-vă părul într-o împletitură relaxată, romantică, lăsați-o liber sau trageți-o într-un coc jos. Când temperaturile ridicate și umiditatea se întâlnesc, este important să poată „respira”. Dacă este posibil, spălați-l mai rar și cu șampoane blânde. Utilizați balsam pe capete. Evitați uscătorul de păr. Iată o idee hrănitoare: într-o sticlă de pulverizare, amestecați cantități egale de apă, suc de aloe vera și ulei de avocado. Pulverizati pe par pentru hidratare. Puteți amesteca apă și ulei de argan. În loc de perie, folosiți un pieptene din lemn cu dinți largi pentru a reduce ruperea.

Țineți o dietă echilibrată și beți apă!

În timpul verii țineți-vă de o dietă cu proteine ​​pure, alimente bogate în fibre și antioxidanți. Iaurtul, ceaiul verde, fresh-urile și smoothie-urile cu fructe verzi și de pădure vor avea un efect benefic atât asupra corpului, cât și asupra părului. Brânza, lintea, mazărea, quinoa vă vor oferi, de asemenea, energie și hrănesc creșterea părului. Beți apă, lichide neîndulcite.