Аrticulațiile au nevoie de colagen

Аrticulațiile au nevoie de colagen

Mișcarea este cea care ne permite să descoperim lumea și să o cucerim. Prin urmare, mobilitatea redusă este o problemă și o provocare pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Odată cu reducerea producției naturale de colagen în organism, riscul de răni, uzură și rupere a articulațiilor, boli ale sistemului musculo-scheletic, care să ne lipsească din posibilitatea de a trăi activ. Suplimentul alimentar de colagen hidrolizat ne ajută să continuăm să trăim activ mai mult timp.

Colagenul în articulațiile și cartilajele

Articulațiile și capsulele articulare conectează oasele. Le permit să se miște, fiind în același timp inextensibile, dar elastice și flexibile. La nivelul articulațiilor, oasele sunt stabilizate de țesut conjunctiv fibros puternic care construiește legături articulare sau așa-numitele ligamente. Suprafețele a două oase de legătură sunt acoperite cu cartilaj. Celulele sale principale sunt condrocitele, dar reprezintă doar 2-3% din masa totală. Funcționarea lor este hrănită de lichidul sinovial, care lubrifiază suprafețele osoase ale articulațiilor și cartilajele dintre ele. Cartilajul este perpendicular pe fibrele de colagen de tip II, a căror rezistență este sporită de fibrele de colagen de tip I.

Mobilitatea articulațiilor este judecată după unghiul balansării, blocat între cele două poziții cele mai îndepărtate ale oaselor din articulație. Este afectată de starea ligamentelor, precum și de țesuturile moi adiacente ale articulației.

Uzura cartilajului articular este ireversibilă și afectează 350 de articulații din corpul uman. Prin urmare, pentru a încetini acest proces, este important stimulăm producția naturală de colagen prin luarea de suplimente alimentare. Hidrolizatul ajută la restabilirea mobilității atât la sportivi, cât și la persoanele cu artrită.

Colagen pentru o mai bună mobilitate a articulațiilor

Colagenul hidrolizat susține mobilitatea articulațiilor deoarece 60% din cartilajele este colagen. Lipsa proteinelor valoroase este cea care duce la probleme de mișcare. Aportul direct de peptide de colagen accelerează absorbția și acumularea de aminoacizi valoroși de către organism. Aportul de hidrolizat de colagen stimulează sinteza de macromolecule ale matricei extracelulare de către condrocite, care sunt responsabile de secreția matricei extracelulare a cartilajului. Este compusă din glicozaminoglicani și proteoglicani, fibre de colagen și fibre elastice. Hidrolizatul susține producția de proteine ​​în cartilaj și astfel restabilește mobilitatea.

Împotriva durerii și rigidității articulare

Dacă dați corpului dvs. suficient colagen cu dietă și suplimente, veți putea reduce rigiditatea și durerile articulare cauzate de suprasolicitare sau procese degradante.

Un studiu asupra sportivilor care au luat 10 grame de colagen hidrolizat pe zi timp de 6 luni a arătat o îmbunătățire vizibilă a durerii în mișcare și în repaus. Există rezultate similare atunci când iau 2 grame timp de 2 luni de către persoanele în vârstă care se plâng de rigiditate articulară. Odată cu acumularea de colagen suplimentar în cartilaj, inflamația scade și procesul natural de imobilizare încetinește. Să nu uităm că cu suplimentul alimentar susținem procesele din organism, dar nu îl putem repara magic dacă articulațiile sunt deja uzate sau deteriorate.

În artrită

Potrivit unui studiu internațional din 2017, aproape 240 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de tulburări de sănătate sau boli legate de articulații. Ei simt rigiditate, dureri articulare și uzură în fiecare zi. Se crede că suplimentele de colagen au un efect pozitiv pe termen lung asupra prelungirii vieții active a adulților.

Colagenul hidrolizat poate avea un efect pozitiv asupra lichidului sinovial care umple cavitatea articulară. Membrana sinovială a articulațiilor este formată din plasmă sanguină, proteoglicani, colagen și acid hialuronic. În artrită, lichidul devine mai gros, iar în osteoartrită nu se produce suficient lichid. În ambele cazuri, rezultatul este durerea. Medicii au descoperit că la administrarea de peptide de colagen durerea se reduce, precum și inflamația.

Colagenul hidrolizat ajută pe termen lung

Tipul de colagen hidrolizat este într-un adevăr un „aliment” pentru articulații. Proteina pură extrasă din gelatina vitelor crescătoare în aer liber este cel mai apropiată de ceea ce produce corpul nostru. Prin urmare, fie ca sportivi, oameni activi sau deja adulți, pentru noi doza zilnică de pulbere de colagen este o îngrijire accesibilă și sigură pentru o viață lungă și plină.