Beneficiile uimitoare ale colagenului: Un ghid detaliat

Beneficiile uimitoare ale colagenului: Un ghid detaliat

Peptidele de colagen au luat cu asalt industria frumuseții, stârnind o fervoare datorită impactului lor remarcabil asupra creșterii elasticității pielii. Nu numai că entuziaștii din domeniul sănătății și al bunăstării sunt captivați de potențialul lor de a ajuta la recuperarea în timpul antrenamentelor și de a susține sănătatea articulațiilor, dar întrebarea rămâne: Este adevărat tot acest tam-tam? După cum se pare, răspunsul este un da răsunător!

Colagenul reprezintă aproximativ 30% din toate proteinele din corpul nostru, ceea ce îl face cea mai abundentă proteină pe care o avem. Acesta acționează ca un "lipici" pentru țesuturile și tendoanele noastre și îl puteți găsi în aproape fiecare parte a corpului dumneavoastră, de la oase la intestine și chiar la creier.

Cu toate acestea, procesul de îmbătrânire încetinește în mod natural producția de colagen. Acest lucru vă poate lăsa cu piele flască, articulații rigide și mai multe efecte secundare neplăcute. Dar, din fericire, există o mulțime de surse alimentare bogate în peptide de colagen pe care le puteți folosi pentru a ajuta producția naturală a organismului dumneavoastră. Există, de asemenea, o mulțime de suplimente de praf de colagen gata preparate pe piață, cum ar fi uimitoarea pudră de colagen hidrolizat de la Great Lakes Gelatin, cotată drept "Cea mai bună în general" pentru 2023 de către Willow Jarosh, MS, RD.  

Iată cum peptidele de colagen pot fi benefice pentru sănătatea ta, în interior și în exterior.

1. Încetinește semnele îmbătrânirii

Cea mai cunoscută utilizare a colagenului este pentru îngrijirea pielii și în scopuri anti-îmbătrânire, și este ușor de înțeles de ce. Este un supliment fibros care ajută la adăugarea de elasticitate la nivelul pielii. Studiile au demonstrat că administrarea unui supliment de colagen poate da semne de promovare a pielii netede în decurs de patru săptămâni și ajută ridurile în doar opt săptămâni. De aceea, colagenul este un supliment indispensabil pentru oricine dorește să își mențină pielea tânără. 

2. Păr și unghii mai sănătoase 

Colagenul este plin de aminoacizi pe care organismul dumneavoastră îi folosește pentru a produce cheratină, proteina fibroasă care stă la baza părului și a unghiilor. Aceasta este o schimbare de joc pentru oricine se luptă cu creșterea lentă a părului sau a unghiilor. Acesta poate ajuta capacitatea naturală a organismului dumneavoastră de a crește șuvițe mai lungi și mai strălucitoare și de a întări unghiile fragile. Nu e de mirare că guru de frumusețe nu se mai satură de el!

3. Sănătatea articulațiilor

Pe măsură ce îmbătrânim, colagenul poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor și a funcției cartilajului. Acest lucru se datorează faptului că producția de colagen care lubrifiază articulațiile scade în timp. Depindem de acesta pentru a ne menține articulațiile, ligamentele și tendoanele agile. Administrarea unui supliment de colagen este o modalitate excelentă de a susține articulațiile rigide și poate încuraja flexibilitatea prin susținerea funcției sănătoase a cartilajelor.

4. O mai bună recuperare după antrenamente

Deoarece colagenul ajută la lubrifierea articulațiilor, vă poate ajuta să vă recuperați mai repede după un antrenament intens!

Conținutul ridicat de aminoacizi din colagen oferă organismului dumneavoastră ceea ce folosesc mușchii pentru a se repara mai repede. Vești minunate pentru oricine care este mereu în mișcare!

Colagenul este o sursă naturală de proteine. Dacă v-ați săturat să umblați prin marea de suplimente proteice artificiale pentru a vă stimula antrenamentele, colagenul ar putea fi soluția pe care o căutați. 

Surse de Colagen 

Deci, acum că știi toate beneficiile uimitoare ale colagenului, probabil că te întrebi cum să îl introduci în viața ta. Deși este adevărat că producția de colagen scade odată cu vârsta, vestea bună este că există o mulțime de modalități de a crește aportul de colagen în mod natural. 

Puteți obține mai mult colagen cu linia de pulbere de colagen de la Great Lakes Gelatin. Dar dacă sunteți în căutarea unei modalități de a obține mai mult colagen prin intermediul dietei, există o mulțime de alimente pe care le puteți încerca pentru a stimula producția manuală a organismului dumneavoastră. 

  • Proteine din carne
  • Pește și fructe de mare
  • Lactate și ouă
  • Legume și fructe
  • Spirulină
  • Supa de oase
  • Suplimente de colagen 

Deși există o mulțime de modalități de a obține mai mult colagen prin alimente, cel mai eficient mod de a-l obține este prin suplimentarea directă a acestuia. Există o mulțime de suplimente pe piață, dar unul dintre preferatele noastre este pulberea Great Lakes Gelatin Collagen Hydrolysate. 

Ce o face atât de specială? Este produsă direct din piei de bovine hrănite cu iarbă, pasteurizate, deci este o sursă curată și pură de colagen hidrolizat. Colagenul hidrolizat este mai ușor de digerat decât gelatina și colagenul nehidrolizat și este în mod natural lipsit de gust și aromă. 

Deoarece este o proteină naturală, colagenul provenit din iarbă este o alternativă excelentă la pudrele și shake-urile proteice artificiale. Spre deosebire de ingredientele foarte procesate care se găsesc în multe suplimente proteice, colagenul este curat și nemodificat genetic. Este kosher, fără gluten și compatibil cu tot felul de restricții alimentare, inclusiv cu dietele keto și paleo. 

Concluzii 

După cum puteți vedea, nu există o lipsă de modalități naturale de a adăuga colagen în dieta dumneavoastră. În timp ce colagenul a fost regizat ca un secret de frumusețe pentru încetinirea semnelor de îmbătrânire, acesta este benefic pentru aproape fiecare parte a corpului tău. Indiferent dacă sunteți tânăr sau bătrân, aproape toată lumea poate beneficia de faptul că are mai mult colagen în viața lor.