Colagen Great Lakes - pentru o relație sănătoasă cu mâncarea și exercițiile fizice

Colagen Great Lakes - pentru o relație sănătoasă cu mâncarea și exercițiile fizice

Obsesiile legate de mâncare, greutate și înfățișare sunt flagelul vremurilor noastre. Și în timp ce devenim mai toleranți față de individualitatea celorlalți, avem adesea dificultăți în a ne accepta și a ne iubi pe noi înșine. Susținând o abordare holistică a sănătății și a frumuseții, noi, cei de la RealFood, susținem o relație sănătoasă cu cele două modalități cele mai comune de a ne influența aspectul - mâncarea și exercițiile fizice.

Oferindu-vă colagen hidrolizat Geat Lakes, am dori să vă sprijinim dieta sănătoasă și bogată în nutrienți, precum și să vă ajutăm să vă antrenați motivați de dragostea pentru mișcare, mai degrabă decât de obsesia pierderii în greutate și de așteptările inutile cu privire la modul în care "ar trebui" să arătați.

În acest sens, vă împărtășim povestea lui Jess Suchon, antrenor de sănătate, consumator și fan pasionat al colagenului hidrolizat Geat Lakes, pe care îl puteți găsi și comanda pe site-ul nostru. Ea vorbește despre transformarea ei personală în ceea ce privește alimentația și antrenamentele, oferă inspirație și sfaturi utile.

Povestea lui Jess Suchon - antrenor de sănătate holistică, SUA, California

În calitate de antrenor de sănătate holistică care ajută femeile să își restabilească echilibrul hormonal în mod natural, observ adesea un model recurent în comportamentul lor în ceea ce privește aspectul fizic. Acesta implică diete stricte, restrictive și exerciții fizice excesive.

Ne forțăm să urmăm diete hipocalorice și ne încărcăm cu antrenamente de mare intensitate, crezând că dacă mâncăm mai puțin și facem mai multă mișcare, vom slăbi, ne vom simți mai încrezătoare și vom avea energia de care avem nevoie pe tot parcursul zilei. Bine, înțeleg toate astea pentru că am trecut și eu prin asta, dar îți promit că există o modalitate mai sănătoasă și mai blândă de a te simți și de a arăta bine...

Relația mea dureroasă cu mâncarea și antrenamentele

Am avut o perioadă de aproximativ 10 ani în viața mea în care am urmat cu strictețe dietele - cele cu efect yo-yo. Pe atunci aveam tendințe ortorexice, adică eram o tocilară în materie de alimente "perfecte".

Eram atât de extremă încât, atunci când îmi depășeam restricțiile calorice sau mă îngrășam cu un kilogram după ce mă "răsfățam" în oraș cu prietenii în weekend, simțeam că mă destram.

A doua zi urma o compensare dureroasă pentru plăcerile autoimpuse din noaptea precedentă - un antrenament de mare intensitate la sala de sport sau o alergare pe banda de alergare până la epuizare completă. Am numărat fiecare minut și am urât fiecare secundă a acestei "pedepse". Calculam caloriile în plus pe care le absorbisem și câte exerciții trebuia să fac pentru a le arde. Se întâmpla să fiu prea obosită pentru a ajunge la sală sau cu o mahmureală severă. Atunci spuneam "la naiba" și mergeam la un brunch de weekend. Cu un cocktail mimosa în mână, îmi promiteam că luni voi relua dieta și exercițiile fizice.

În acest moment al vieții mele, vedeam mâncarea ca fiind "bună" sau "rea", iar exercițiile fizice ca pe o pedeapsă pentru că mă abăteam de la regimul meu sau pur și simplu pentru că nu eram suficient de slabă sau de în formă.

Acest mod de gândire era distructiv pentru mine.

În toți acești ani, nu am știut să-mi ascult corpul și am neglijat mesajele pe care mi le trimitea. Iar acestea erau foarte specifice - migrene, balonare, oboseală, cicluri menstruale neregulate sau ratate. În tot felul de moduri, corpul meu îmi spunea să o iau mai încet.

Îmi alegeam mâncarea nu pentru că era nutritivă, ci pentru că era săracă în calorii sau pentru că era inclusă în ultima dietă la modă pe care mă hotărâsem să o urmez.

Îmi alegeam antrenamentele în funcție de câte calorii puteam arde cu ele, nu pentru că îmi făceau plăcere. Mersul pe jos era o pierdere de timp pentru mine și rareori îmi acordam zile de odihnă pentru că îmi era teamă că mă va scoate din regim, ceea ce însemna să mă îngraș.

A fost un moment în care am participat la o tabără de forță de 60 de minute de 5-6 ori pe săptămână pe stomacul gol. În timp ce mă duceam acolo, a trebuit să mă motivez în continuare spunându-mi: "Când se va termina, vei fi atât de fericită că ai făcut-o".

Mi-era groază de antrenamentele mele și mă resemnam pentru că nu slăbeam și nu vedeam rezultate mai bune, deși oboseala era groaznică.

Când am început să-mi ascult corpul...

Am ajuns la punctul meu de frângere după o migrenă debilitantă și un dezechilibru hormonal sever - nu mai avusesem menstruație de peste 3 ani!

Atunci am decis că era timpul să încerc ceva diferit. Am început să-mi observ și să mă sincronizez cu propriul c

orp ținând un jurnal. În acesta, am notat cum mă făcea să mă simt fiecare aliment. Am vrut să-mi dau seama ce alimente mă făceau să mă simt cel mai bine atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

Mi-am promis că voi mânca doar alimente care-mi sunt pe gust, inclusiv cele bogate în carbohidrați și grăsimi, pe care înainte le evitam cu orice preț.

Mi-am promis că mă voi implica NUMAI în exerciții și antrenamente care îmi plac cu adevărat!

În prezent, sunt un antrenor de sănătate care are cicluri menstruale regulate, fără dureri. Mănânc carbohidrați în TOATE ZILELE, iar nivelul meu de energie este ridicat în mod natural, și asta fără să consum cafea. Îmi hrănesc corpul cu alimente al căror gust îmi place și despre care știu că mă fac să mă simt extraordinar! Îmi mențin greutatea fără să fiu obsedată de cântar și am terminat cu dietele la modă și cu rutinele de antrenament de tip masculin.

Ceea ce realizez acum este că MIȘCAREA este o recompensă și un privilegiu, dar trebuie să vină dintr-un loc al bucuriei. Accentul sănătos se pune pe modul în care te face să te simți (fericit, calm, plin de energie), nu pe ceea ce va compensa (alcool, dulciuri, zile libere, etc.).

Din punct de vedere hormonal, suprasolicitarea, mai ales atunci când este motivată de autocritică, este o modalitate sigură de a vă dezechilibra hormonii... și pentru ce?

Întrebări pe care trebuie să ți le pui în legătură cu antrenamentele

Iată câteva întrebări pe care să ți le pui înainte de a merge la sală și care te vor ajuta să-ți formezi o relație mai sănătoasă cu exercițiile fizice. Ideea este să fii pe deplin conștientă de starea ta fizică ș

i de sănătate reală din acest moment, astfel încât să poți evalua ce tip de exerciții fizice este cel mai bine să alegi:

  • Cum sunt nivelurile mele de energie?
  • Cum am dormit în noaptea precedentă?
  • În ce fază a ciclului meu menstrual mă aflu?
  • La ce stres am fost expusă săptămâna aceasta?
  • În ce fel vreau să-mi mișc corpul?
  • Ce forme de mișcare aștept cu nerăbdare?
  • Ce mă va reîncărca mai degrabă decât să mă epuizeze?

Întrebări legate de alimentație pe care să vi le puneți

Când vine vorba de alimentație, întrebările pe care le recomand sunt doar 3, dar sunt suficient de semnificative și cuprinzătoare. Înainte de fiecare masă, întrebați-vă:

  • Care este mâncarea pe care o doresc cu adevărat și după care poftesc?
  • Cum vreau să mă simt după aceea? Să mă simt sătulă, fericită, calmă, plină de energie?
  • Ce mâncare pot să pregătesc pentru a-mi satisface poftele?

Relația mea actuală cu mâncarea și antrenamentul

În acest moment al vieții mele, modul meu preferat de a începe ziua este un pahar de apă și o carte bună sau o revistă, în timp ce mă bucur de soarele de dimineață. Apoi îmi fac o cafea cu lapte mare, la care adaug peptidele de colagen Great Lakes - sunt OBSEDATĂ de ele! 😊 Apoi îmi scot câinele la o plimbare lungă, în timp ce îmi beau cafeaua cu lapte de colagen și ascult un podcast sau mă las învăluită de sunetele naturii.

Soțul meu și cu mine am împărtășit recent un nou hobby, alpinismul de interior, și de două ori pe săptămână ne bucurăm de noile abilități învățate împreună. Facem exerciții de forță de 3-4 ori pe săptămână, iar în weekenduri ne răsfățăm cu plimbări mai mult sau mai puțin relaxate în natură. De fapt, nu mi-au plăcut niciodată drumețiile deosebit de dificile - sunt în căutarea unor trasee nu mai lungi de 6-7 km și fără prea mult denivelare. Pur și simplu prefer să mă bucur de timpul petrecut afară.

De asemenea, am căpătat obiceiul de a adăuga colagen hidrolizat în sticla de apă pe care o iau cu mine pe drum. Acum fac acest lucru cu mare plăcere, mai ales că știu cât de puternică și energizată mă face să mă simt.

Aștept cu nerăbdare fiecare antrenament și îmi stabilesc obiectivele în funcție de cât de multă distracție vreau să am, cât de puternică vreau să fiu și ce perete mai greu vreau să escaladez. Nu mă mai gândesc la pierderea în greutate și la arderea caloriilor.

După ce mă întorc de la un antrenament sau de la o plimbare, îmi pregătesc un mic dejun copios, plin de alimente care mă fac să mă simt așa cum merit să mă simt - în interior și în exterior.

Momentan preferatele mele sunt ouăle omletă cu pâine prăjită cu avocado și fructe. Preferințele mele alimentare se schimbă în funcție de poftele mele, de ciclul menstrual și de anotimpuri.

Atunci când ne punem în perspectivă rutinele și ritualurile, suntem capabili să dezvoltăm obiceiuri durabile - obiceiuri care se formează cu o conștientizare clară a propriului corp și a nevoilor acestuia și cu conștientizarea faptului că ne putem simți și arăta bine fără să ne impunem restricții.

Ți se pare cunoscută povestea mea?

Mi-ar plăcea să aud experiența ta în construirea unei relații mai sănătoase cu mișcarea/exercițiile/antrenamentele și mâncarea! Urmărește-mă pe Instagram @bodyblissbyjess și scrie-mi un mesaj. Sunt aici pentru a te susține!

În concluzie:

Sperăm că articolul ți-a fost interesant și util și că te-a făcut să te simți înțeleasă și sprijinită dacă te confrunți cu probleme similare în acest moment. Noi, cei de la RealFood, credem că frumusețea și sănătatea merg mână în mână, așa că sfatul nostru este - ascultă-ți întotdeauna mai întâi corpul. A avea un aspect radiant este o consecință naturală a faptului că ești sănătoasă din punct de vedere fizic și te simți bine în pielea ta.