Colagen - îngrijirea din interior spre exterior pentru păr sănătos și strălucitor

Colagen - îngrijirea din interior spre exterior pentru păr sănătos și strălucitor

Știați că pierdem în medie 100 de fire de păr din păr în fiecare zi, dar în același timp apare unul nou? Creșterea naturală a părului trebuie să fie hrănită cu suplimente alimentare cu colagen de tip I și III. Colagenul face parul puternic si stralucitor, are grija de refacerea acestuia si respinge radicalii liberi. Atunci când organismul generează suficient colagen, încetinește încărunțirea și subțierea părului.

Foliculi sănătoși, păr puternic

Înainte de a vă prezenta beneficiile specifice ale suplimentelor alimentare pentru părul dvs., este important să înțelegeți rolul colagenului în foliculii săi. Scalpul conține aproximativ 100.000 de foliculi de păr. Ele sunt situate în stratul mijlociu, dens al pielii - dermul. Funcția lor este de a regla creșterea părului printr-o interacțiune complexă între hormoni, neuropeptide și celulele imune. La baza tecii flexibile de colagen a foliculului se află bulbul, care conține toate substanțele responsabile de creșterea părului. Trec printr-o etapă de creștere, o scurtă regresie (sau tranziție) și o etapă de repaus când părul cade. După 2-12 luni, ciclul se reia. După cum știm, după vârsta de 25 de ani producția de colagen în organism scade, iar aportul de suplimente alimentare ne ajută să reglam creșterea și sănătatea părului.

Colagen pentru creșterea părului

Producția de peptide de colagen în organism, care conțin prolină, stimulează creșterea părului. În faza anagenă, nivelul de colagen umflă părul și îl face să crească. Când părul are suficient colagen, foliculii de păr sunt sănătoși și puternici, pe măsură ce diametrul fiecărui fir de păr în parte crește, volumul total al părului crește.

Protecție împotriva radicalilor liberi

Radicalii liberi sunt particule pe care corpul nostru le produce în condiții de stres, alimentație proastă, poluare a aerului, fumat, abuz de alcool. Ei atacă celulele și pot deteriora foliculii de păr - părul se subțiază, devine gri. Studiile clinice arată că antioxidanții din colagen sunt o adevărată armă împotriva radicalilor liberi. Colagenul are grijă de structura sănătoasă a foliculului în care se dezvoltă pigmentul responsabil pentru culoarea părului. Aportul direct de hidrolizat crește efectul produselor cosmetice.

Colagen pentru refacerea părului

Colagenul menține, hidratează și hrănește dermul din pielea de care este atașat foliculul. Acest lucru creează un mediu favorabil pentru creșterea părului. Un studiu de 8 săptămâni efectuat pe 69 de femei cu vârsta peste 35 de ani arată că aportul zilnic de colagen îmbunătățește elasticitatea pielii lor, ceea ce afectează și starea părului - acesta devine mai puternic și ruperea părului se oprește și părul nu se micșorează. Colagenul întărește și vasele de sânge. Ei transportă nutrienți către celule, inclusiv către folicul.

Colagen hidrolizat - hrana pentru par sanatos

Dr. Ariane Hundt, medic nutriționist din New York, recomandă colagenul hidrolizat de la bovine crescute în aer liber pentru cele mai bune rezultate în menținerea părului sănătos, des și strălucitor. Deoarece aceste tipuri de colagen sunt printre cele mai comune în corpul uman, este important să se stimuleze producția lor.

În hidroliză, lanțurile de aminoacizi ale colagenului sunt reduse la peptide mai scurte care sunt mai ușor absorbite de sânge și piele. De aceea, consumul regulat - cu băutura sau rețeta ta preferată, ne ajută să ne bucurăm mult timp de un păr frumos și sănătos.