Colagen pentru piele sănătoasă si frumoasă

Colagen pentru piele sănătoasă si frumoasă

Pielea noastră este o oglindă, arată cât de mult și cum avem grijă de noi și de frumusețea noastră, ne avertizează când uităm că sănătatea este cea mai importantă. Pierderea naturală de colagen după vârsta de 25 de ani ne amintește că este important să stimulăm producția acestuia de către organism pentru a arăta bine. Colagenul hidrolizat este o alegere excelentă deoarece este absorbit de organism mai repede și mai ușor și acest lucru este evident pe fața noastră. Alături de îngrijirea prin produse cosmetice de calitate, aportul suplimentului alimentar garantează o mai bună hidratare și elasticitate, mai puține riduri fine, o protecție mai puternică împotriva iritațiilor pielii.

Colagenul formează pielea

O scurtă lecție despre ce este pielea. Este al doilea organ uman ca mărime. Învelișul exterior al corpului nostru protejează mușchii subiacente, oasele, tendoanele și organele interne. Funcțiile sale sunt multe, dar printre cele mai importante sunt: ​​să ne protejeze de mediu, să ne ajute la hidratare, să regleze temperatura și sensibilitatea, servește ca izolație termică, prin ea respirăm și excretăm cea ce este inutil.

Dermul este stratul mijlociu al pielii, care este format din țesut conjunctiv. Elementele structurale ale dermei sunt colagenul de tip I și III și fibrele elastice.

Contine terminatii nervoase care dau sensibilitate la atingere, caldura etc. În acest strat se află foliculii de păr, care asigură creșterea părului. Vasele de sânge din dermă transportă nutrienți și sunt responsabile pentru curățarea de deșeuri.

Pentru o hidratare mai bună

Un studiu clinic dublu verificat al cercetătorilor germani a arătat că, după ce au luat peptide de colagen timp de 3 luni, 28% dintre femeile participante au spus că pielea lor este mai bine hidratată și 24% au spus că și-a îmbunătățit densitatea pielii. La 4 săptămâni după încheierea experimentului, rezultatele bune au continuat.

Acest lucru se datorează faptului că administrarea orală de suplimentul alimentar mărește producția de prolină - unul dintre aminoacizii esențiali cheie, care se găsește numai în colagen. Imediat după absorbția sa, peptidele ajung în piele prin vasele de sânge și se leagă de aceasta. Acest lucru stimulează producția de acid hialuronic în fibroblastele dermice. Acestea sunt celule din derm care sunt responsabile pentru generarea de țesut conjunctiv. De asemenea, colagenul îmbunătățește funcția de barieră a pielii prin creșterea conținutului de apă. Prin urmare, hidratarea este importantă în cazurile în care pielea se luptă cu iritația, cu consecințele unui stil de viață nesănătos.

Colagen - un antioxidant pentru piele elastică și mai tânără

În așa-numitul. stresul oxidativ – proces în care radicalii liberi deteriorează membranele celulare, proteinele și ADN-ul, producția de colagen este redusă și poate provoca îmbătrânirea prematură, caracterizată prin riduri fine, pierderea elasticității și strălucirii.

Antioxidanții încetinesc sau previn oxidarea altor molecule. Hidrolizatul de colagen este un antioxidant cu greutate moleculară mică care este ușor de digerat. Dar pentru a avea efect, este important să luați suplimentul alimentar pe termen lung și regulat.

Pentru recuperare după arsuri solare

Radiațiile ultraviolete de la expunerea excesivă la soare duc la descompunerea prematură a colagenului și acest lucru accelerează îmbătrânirea pielii. Acest proces determină o supraîncărcare de elastan în dermă și apar pete solare. Dacă procesul continuă, apar riduri fine și pielea se lasă.

Radiația solară este unul dintre principalele motive pentru formarea radicalilor liberi, despre care am vorbit deja. Prin urmare, stimularea propriei producții de colagen este o îngrijire de bază pentru menținerea pielii la persoanele care sunt expuse la soare datorită muncii sau plăceri. Medicii recomandă administrarea suplimentului alimentar în lunile de după vară pentru a restabili echilibrul de colagen.

Colagen hidrolizat - dar de care?

Îngrijirea de calitate a pielii nu este doar o chestiune de frumusețe. Pielea are o funcție de protecție de bază. Deci felul în care arătăm este cu adevărat un indicator și cum ne simțim.

Prin urmare, alegerea colagenului hidrolizat de calitate pentru îngrijirea zilnică arată conștientizarea noastră pe termen lung. Când citiți compoziția suplimentului alimentar, este important să verificați dacă este proteină pură, dacă conține OMG-uri, gluten, îndulcitori artificiali.