Unghii sănătoase şi lungi cu colagenul hidrolizat

Unghii sănătoase şi lungi cu colagenul hidrolizat

O manichiură frumoasă este întotdeauna un compliment pentru aspectul unei femei frumoase. Dar, adesea, alimentația proasta, stresul, îngrijirea slabă a mâinilor fac unghiile casante. Aportul zilnic de colagen favorizează creșterea lor, reduce probabilitatea de a le rupe și îmbunătățește aspectul lor.

Glicina și unghiile

Unghia este compusă din 80% proteine ​​și conține glicină - unul dintre cei 18 aminoacizi esențiali din colagen. Glicina este responsabilă pentru crearea proteinelor de care organismul are nevoie pentru a crește și a menține țesuturile și pentru a produce substanțe importante precum hormoni și enzime. Aminoacidul susține, de asemenea, sinteza creatinei, care alcătuiește placa unghiei. Organismul produce doar glicină, dar scade odată cu vârsta, astfel încât aportul de colagen stimulează producerea acestuia.

Colagen pentru unghii sănătoase

Un studiu din 2017 pe 25 de femei care au luat zilnic peptide de colagen timp de 24 de săptămâni a arătat o îmbunătățire semnificativă a rezistenței și aspectului unghiilor după 4 săptămâni. Iată rezultatele: cu 12% creșterea mai rapidă a unghiilor și cu 42% mai puține fracturi. 80% dintre participanții la experiment au împărtășit despre un aspect mai bun al manichiurii lor.

L-arginina din colagen promovează creșterea

L-arginina, un alt aminoacid esențial cheie din colagen, funcționează pentru rezistența și creșterea unghiilor. Ajută la creșterea și menținerea rezistenței al părului și a unghiilor, se crede că are un efect anti-îmbătrânire. Aminoacidul îmbunătățește circulația sângelui și prin capilarele întărite, nutrienții sunt transferați către toate organele, în acest caz rădăcina unghiei.

Colagen - un aliment util pentru unghii

Colagenul hidrolizat de la vițele crescătoare în aer liber conține tipurile I și III de proteine ​​de bază. Tipul I, care este cel mai abundent în corpul nostru, formează  unghiile și pielea. Deoarece colagenul animal este cel mai apropiat de al nostru, este important să alegem unul pentru cea mai bună îngrijire pentru sănătatea și frumusețea noastra. Starea unghiilor noastre ne spune despre bunăstarea noastră generală, așa că menținerea manichiurii sănătoase nu este doar o chestiune de complimente.