Cum să am grijă de părul meu iarna?

Cum să am grijă de părul meu iarna?

Toamna și iarna, părul este supus multor teste. Frigul și umiditatea fac părul uleios și începe să se rupă mai ușor . Pe de altă parte, acestea sunt anotimpurile în care ne putem schimba cu încredere culoarea - la una mai închisă, astfel încât pigmenții tonurilor mai calde să hrănească părul și va dura mai mult, deoarece radiația razelor solare este mai slabă. Părul crește mai repede, iar acest lucru facilitează reîmprospătarea aspectului de primăvara.

Să ne spălăm părul mai rar, dar cu calitate!

Iarna, este recomandat să ne spălăm părul mai rar, dar cu calitate, astfel încât să păstrăm hidratarea în el și să reglăm secreția de sebum. Este o secreție produsă în glandele sebacee ale dermei - stratul mijlociu al pielii. Este o componentă a uleiurilor naturale pe care le produce organismul. Conține grăsimi, lipide, zahăruri și alte substanțe chimice naturale. Hrănește pielea hidratând-o și protejând-o de uscare. Dacă facem baie cu apă mai caldă, porii pielii se deschid brusc și se eliberează sebum în cantitate mai mare. Acest lucru provoacă aspectul uleios.

Părul se antrenează. Se va obișnui cu apa mai rece și cu spălarea mai rară, mai ales că așa se va reduce aspectul uleios . Este bine să spălați părul la fiecare 4-5 zile pentru părul normal și uscat și de până la 2 ori pentru părul mai gras. În acest anotimp, când trecem adesea de la încăperi foarte calde la frig, trebuie să păstrăm căldura optimă a scalpului și a părului. Acest lucru se poate face prin alegerea unui șampon - cu un PH scăzut - de la 2,5 - până la 4,5 pentru părul tratat. Pentru părul vopsit și mai lung sunt potrivite șampoanele concentrate, care ajută spuma să ajungă la fiecare fir de păr pe întreaga zonă a părului.

Apă rece, masaj blând - puțină plăcere și mai multă sănătate pentru păr!

De ce este important să speli părul cu apă rece? Apa mai rece spală părul, dar ține firul de păr închis, menține căldura în păr, ajută la împiedicarea acestuia să devină grasă și să nu se încurce. Începem cu apa mai călduță și terminăm cu apă mai rece.

Cum să ne spelăm părul? Spălarea părului într-un salon sau acasă este un ritual pentru sănătate și plăcere. Începeți să spălați din centrul capului spre lungimi. Este important ca șamponul să ajungă de la firele de păr ale bebelușului de pe frunte până la cele de pe gât. Clătim și repetăm. Folosim tampoanele degetelor pentru masaj - lent si fara presiune, ușor si stimulând circulația sângelui. Așa că firesc, fără dramă, ne vom despărți de părul care cade natural. Pierdem până la 100 de fire de păr pe zi, sau 15%. Iarna, putem, dacă este necesar, să aplicăm șampon de până la 3 ori. Important este să nu tăiați părul. Terminăm spălarea cu un jet rece.

Întotdeauna balsam! Indiferent de tipul de păr, se recomandă folosirea balsamului. Limitează grăsimea și pregătește părul pentru pieptănat. Se aplică mai întai pe lungimi, în special pe părul din jurul gatului, iar apoi continuăm până la rădăcina.

Uscăm părul la temperatură scăzută și complet!

După spălare, cei mai mulți dintre noi ne înfășurăm părul într-un prosop de bumbac. După prima absorbție a umezelii, trebuie să îndepărtăm prosopul , astfel încât firele de păr ale bebelușului să fie eliberate. Sunt foarte ușoare și se usucă rapid și avem nevoie de ele pentru a menține aerul și volumul întregului păr.

Îi place pieptene cu o perie din peri naturali sau cu bile mici pe ace. Umed sau uscat, atunci când periați de la centrul părului spre lungimi, are nevoie de puțin răsfăț. Cu mișcări blânde ale periei, circulația sângelui este îmbunătățită, rădăcina părului este întărită și creșterea este stimulată. O ușoară tragere și întindere are, de asemenea, un efect bun asupra ecosistemului său.

La uscare, este important să începeți de la rădăcini și să continuați pe lungimi. Să folosim momentul să fim ca la un concert rock. Cu cât mai șubred, cu atât mai bine. Este important să uscați complet părul deoarece, dacă este ud, este cu 30% mai elastic și se rupe ușor la aranjare.

Spre sfârșitul uscării, reglam uscătorul de păr la rece pentru a închide părul. Pentru a te asigura că părul este complet uscat, mâna trebuie să treacă prin el calm, fără să se încurce.

Este foarte important să nu ieșim niciodată afară cu părul umed. Pe lângă faptul că putem răci în zilele mai reci, părul poate îngheța și crăpa din interior spre exterior, ceea ce îl va deteriora grav.

Uleiuri, creme, eșarfă în loc de gel, spumă și pălărie

Odată cu începutul sezonului sărbătorilor, este timpul pentru coafuri mai speciale. Însă, în loc de produsele de styling, este recomandat utilizarea uleiurilor și cremelor care modelează părul și păstrează volumul. În acest fel, părul va rămâne hidratat și nu va fi deteriorat.

Protecția termică la utilizarea unui uscător de păr sau a presei este obligatorie. Terminați cu o lovitură rece de uscător de păr.

Dar oricât de mult dorim să ne arătăm părul, afară e iarnă. Pentru a limita transpirația și a nu provoca uns suplimentar, putem purta o eșarfă din material natural în loc de pălărie. Ea creează o pernă de aer și menține volumul.

Mai multe sfaturi de iarnă:

    • Tundeți părul maxim la fiecare 4 săptămâni. Iarna, el crește mai repede și își va pierde forma.
    • Folosiți accesorii de păr din materiale naturale și, dacă este posibil, nu vă legați părul în împletitură, coc sau coadă. Acest lucru provoacă dureri de cap și ruperea părului.