Sănătoși și puternici: sfaturi care vă protejează de boli

Sănătoși și puternici: sfaturi care vă protejează de boli

SĂNĂTOȘI ȘI PUTERNICI

Sănătatea este unul dintre cele mai importante lucruri pentru toată lumea. Pentru a ne trăi din plin viața, pentru a ne bucura de momentele fericite și de cei dragi, trebuie să fim în primul rând sănătoși. Viața rapidă de zi cu zi, stresul, alimentația slabă și obiceiurile proaste vă pot agrava în mod semnificativ sănătatea și pot duce la o serie de boli.

Pentru a evita acest lucru, este important să aveți grijă de Dvs. în mod corect. Următoarele sfaturi sunt aici pentru a vă ajuta. Nu necesită nicio pregătire și le puteți încorpora cu ușurință în rutina zilnică. Practicați-le în mod regulat pentru a vă proteja de tot felul de boli, pentru a vă îmbunătăți imunitatea și pentru a vă bucura de o sănătate bună.

SFAT 1: Mânți multe fructe, legume și cereale integrale

Dieta pe bază de plante este cea mai puternică dietă antiinflamatoare și anti-cancer de pe planeta. Alimentele vegetale sunt bogate în vitamine, minerale, enzime, fitonutrienți, antioxidanți și aminoacizi - elementele constitutive ale proteinelor.

Dar ce înseamnă mai exact să cumparați produse vegetale?

Inseamnă să cumparați și să mâncați fructe și legume întregi, neprelucrate, crude sau fierte, leguminoase (cum ar fi fasole neagră și linte), nuci (cum ar fi migdale și nuci), semințe (cum ar fi semințe de susan, semințe de dovleac, semințe de in și semințe de cânepă) și alimente din cereale integrale (cum ar fi ovăz, orz, quinoa și diferite forme de orez).

Mai mult, contrar credinței populare, a mânca sănătos nu este mai scump decât a mânca nesănătos. Consumul unei salate la prânz nu vă va costa mai mult decât o pizza. Când vă dați seama de asta, veți realiza că a mânca sănătos nu este numai bun pentru sănătatea dvs., ci și pentru portofel.

SFAT 2: Faceți mișcare

Sportul crește producția de celule T în organism și vă îmbunătățește funcția imunitară! Crește oxigenarea țesuturilor. Îmbunătățește funcția enzimelor antioxidante și declanșează eliberarea de endorfine care vă fac să vă simțiți bine. Și ... nu vă costă nimic!

Când faceți mișcare, creșterea circulației sanguine asigură mai mult oxigen și substanțe nutritive celulelor dvs. și crește circulația limfatică. Circulația crescută accelerează, de asemenea, procesul de vindecare și exclude genele care pot provoca diferite boli. Cantitatea minimă de sport pentru care ar trebui să te străduiești este de 150 de minute pe săptămână. Acestea sunt doar 20-30 de minute pe zi. Alegeți exercițiile care vă plac cel mai mult: alergare, mers pe jos, fitness, înot sau multe altele. Orice activitate care implică mișcarea corpului și creșterea rapidă a inimii vă ajută să vă mențineți sănătatea.

SFAT 3: Post pentru sănătate

Postul poate fi cea mai puternică terapie gratuită dintre toate. În timpul unei diete cu apă de 3-5 zile, celulele imune vechi și deteriorate mor. Apoi, când începeți să mâncați din nou, corpul dvs. începe să producă noi celule imune. Postul regenerează esențial sistemul imunitar!

Când faceți un post alimentar, corpul dvs, trece de la operațiunile zilnice normale la un regim intern de „curățare a casei”. Îi va separa pe cei deteriorați de celulele sănătoase și îi va elimina pe cei de care nu mai aveți nevoie.

Dacă doriți să vă curățați corpul cu ajutorul postului, puteți începe cu o zi o dată pe săptămână. Dacă vă simțiți bine, puteți crește numărul de zile în care consumați doar apă. Poate părea dificil, dar odată ce veți  începe să o faceți, vă veți simți mult mai ușor și în formă.

SFAT 4: Prioritizați somnul

Dacă doriți să vă bucurați de o sănătate bună, unul dintre lucrurile la care trebuie să acordați o atenție serioasă este somnul. În timp ce dormiți, corpul dvs. se vindecă, ceea ce înseamnă că trebuie să-l dați cel puțin 7 ore de somn odihnitor. Dacă dormiți adesea mai puțin de 7 ore, acesta vă poate afecta serios corpul. Lipsa somnului poate afecta starea de spirit și funcția creierului, poate duce la depresie, creștere în greutate, un sistem imunitar slab, diabet, boli de inimă și cancer. În timpul somnului, corpul dvs. produce citokine care ajută la combaterea infecțiilor.

Dacă doriți să folosiți somnul ca o modalitate naturală de a-vă îmbunătăți sănătatea, alegeți o pernă confortabilă, oferiți-vă întuneric complet în dormitor și suficient magneziu în corpul dvs. Magneziul este un mineral cunoscut pentru capacitatea sa de a calma sistemul nervos și de a vă ajuta să dormiți liniștit.

SFAT 5: Ieșiți la soare

Soarele este o sursă de energie pentru toate viețuitoarele de pe planeta Pământ. Fără el murim cu toții! Datorită acestuia obținem una dintre cele mai importante vitamine de care avem nevoie pentru a fi sănătoși. Vitamina D, produsă de expunerea regulată la soare, are multe și variate roluri în corpul uman, inclusiv:

  • Menține oase și dinți sănătoși;
  • Îmbunătățește sănătatea sistemului imunitar, a creierului și a sistemului nervos;
  • Reglează nivelul insulinei și ajută la controlul diabetului;
  • Susține funcția pulmonară și sănătatea cardiovasculară;
  • Afectează expresia genelor implicate în dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

Obținerea de vitamina D suficientă doar cu expunerea la soare este dificilă, mai ales în lunile reci. De aceea este important să luați vitamina împreună cu alimentele sau cu ajutorul suplimentelor alimentare. Uleiul de pește Rosita Evclo este o sursă naturală de Omega-3 și Vitamina D și A. Luate în mod regulat, vă va ajuta să mențineți un nivel sănătos al vitaminei din corpul dvs. și vă va ajuta să vă mențineți sănătoși și în formă.