Uleiul de peste nu este numai pentru copii

Uleiul de peste nu este numai pentru copii

Știați că nu doar copiii și adolescenții au nevoie de ulei de pește? De asemenea, putiți fi mai sănătos și mai puternic în lunile reci dacă luați vitamina D și acizi grași omega-3 valoroși. Uleiul de pește este potrivit pentru toate vârstele și este generos benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Acizii grași Omega-3 întăresc sistemul imunitar la adulți

Concentrația mare de DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic) din uleiul de pește are un efect benefic asupra celulelor B - limfocite cu rol major în răspunsul imun umoral. Aceste celule sunt cheia răspunsului imun adaptiv prin stimularea eliberării de anticorpi care atacă o anumită bacterie sau virus. EPA și DHA nu sunt sintetizate de organism, ci sunt conținute în uleiul de pește valoros.

Un studiu medical în rândul vârstnicilor cu probleme de greutate din 2018, la 36 de femei și bărbați supraponderali, arată că acizii grași Omega-3 afectează direct proprietățile fizice și funcționale ale membranei celulare. Acest lucru se aplică și răspunsului organismului la procesele inflamatorii și producerii de molecule pentru o mai bună funcție imunitară. Prin urmare, deși nu există studii suficiente privind efectele acizilor omega-3 în acest domeniu, această constatare este considerată o referință importantă la beneficiile uleiului de pește pentru adulți.

Echilibrul dintre acizii grași Omega-3 și Omega-6 pentru o sănătate mai bună

Raportul dintre acizii grași polinesaturați Omega-3 și Omega-6 din organism afectează răspunsul acestuia la inflamație. După cum știți, uleiul de pește este o sursă concentrată de acizi Omega-3 valoroși - EPA, DHA, pe care îi obținem printr-o dietă echilibrată și suplimente. Acizii grași Omega-6 (PUFA) - linoleic și gamalinol, sunt importanți pentru creșterea părului, starea pielii, susține oasele , reglarea metabolismului. Echilibrul dintre acizii Omega-3 și acizii grași polinesaturați Omega-6 stimulează producția sistematică de citokine proinflamatorii. Ele sunt un grup de proteine ​​care sunt eliberate de celule ca molecule de semnalizare pentru comunicarea intercelulară. Acestea reglează răspunsul imunitar și inflamator. Prin urmare, echilibrul acizilor Omega-3 și acizilor polinesaturați Omega-6 este important pentru un răspuns mai bun și mai de succes la inflamație și stres.

În fiecare zi, vitamina D se luptă împotriva infecțiilor respiratorii acute

Consumul regulat de vitamina D reduce riscul de infecții respiratorii acute ale tractului respirator superior și inferior. Publicația americană Verywellhealth citează o meta-analiză a 25 de studii care examinează efectul „vitaminei solare”. Datele din acesta arată că persoanele care au luat vitamina D zilnic au un risc mai mic de a contracta aceste infecții tipice din lunile reci decât cei care au luat-o ocazional.Prin urmare, odată cu apariția Covid-19, au început studiile privind relația dintre aportul de vitamina D și protecția împotriva virusului. Dar, în ciuda beneficiilor dovedite împotriva infecțiilor respiratorii acute, potrivit Institutului de Sănătate Publică Harvard, nu există suficiente dovezi pentru o legătură directă între prevenirea Coronavirusului și administrarea de vitamina D.

Alege ulei de pește de calitate pentru toată lumea

Uleiul de pește este un supliment alimentar care poate fi luat pe tot parcursul anului. Dar pentru a fi sigur că „funcționează” pentru sănătatea dvs., alegeți ulei de pește extras din pește sălbatic, în condiții de pescuit durabil, fără contaminanți și radiații. Aflați dacă procesele de fabricație exclud căldura, presiunea mecanică, solvenții sau substanțele chimice. Citiți cu atenție: ulei de pește adevărat, raportul DHA/EPA ar trebui să fie de aproximativ 1,4 la 1. Și cel mai important: dacă aveți îndoieli cu privire la dozare, consultați vă cu medicul dvs.