Colagen hidrolizat pentru femeile însărcinate - poate fi luat?

Colagen hidrolizat pentru femeile însărcinate - poate fi luat?

Primim multe întrebări dacă colagenul hidrolizat poate fi luat în timpul sarcinii sau alăptării. Nu există dovezi științifice pe deplin justificate că colagenul este benefic sau dăunător pentru dvs. în această perioadă delicată. Experții se referă la beneficiile sale pentru afecțiuni sau probleme similare celor pe care le simțiți - dureri articulare, modificări ale stării pielii și a părului, dinți, dietă dezechilibrată, instabilitate emoțională. Prin urmare, dacă decideți să utilizați acest tip de supliment alimentar, vă recomandăm să consultați medicul dvs.

Să fie sănătoasă și frumoasă - asta își dorește fiecare femeie în așteptarea copilului ei. Primele luni după naștere sunt, de asemenea, provocatoare: un nou început pentru corp și spirit necesită o îngrijire atentă și selectată cu grijă pentru a-i oferi o oportunitate mai bună de recuperare. Care este locul colagenului hidrolizat în dieta viitoarei mame și la începutul perioadei în care a devenit deja mămică?

Colagenul scade în timpul sarcinii

Potrivit unui studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină Americană, modificările hormonale și fizice ale scheletului unei femei în timpul sarcinii și alăptării duc la un deficit - colagen cantitativ și calitativ de tip 1. Se găsește în cantități cele mai mari în colagenul de vițel, care este mai bine absorbit sub formă de pulbere după hidroliză.

Hidrolizatul de colagen ajută femeile în primul trimestru, când unele dintre ele au disconfort abdominal, nu mănâncă corect. Proteinele valoroase le vor proteja de efectele adverse ale unei diete nesănătoase. Este fără gust, fără miros, se dizolvă în băuturi calde și reci, poate fi folosit în rețete.

În timpul celui de-al treilea trimestru și mai ales în timpul așa-numitelor al patrulea trimestru sau primele 3 luni după naștere, oasele și articulațiile unei femei sunt deosebit de vulnerabile. Oasele pierd din masa lor, iar articulațiile și ligamentele genunchiului sunt supuse unei tensiuni suplimentare, deoarece susțin fătul în creștere. Pielea se întinde și își pierde din elasticitate, apar vergeturi. După naștere, corpul este stresat din cauza alăptării, iar pielea poartă urmele întinderii recente. Multe femei suferă de căderea părului și sănătatea lor dentară este dăunată. Depresia postnatală face adesea amare primele săptămâni de maternitate.

Colagenul hidrolizat ajută la problemele frecvente

Deși nu există multe studii privind administrarea colagenului în timpul sarcinii, beneficiile colagenului hidrolizat pentru femeile însărcinate sunt comparate cu cele pentru femeile aflate în postmenopauză și sportivii activi. Există suficiente dovezi că ajută la refacerea proteinelor valoroase din oase, ceea ce reprezintă o problemă majoră pentru femeile însărcinate.

Sportivii și persoanele care fac mișcare iau zilnic colagen hidrolizat pentru a-și reveni mai repede după leziuni, pentru a reduce durerea la mișcare și pentru o mai bună mobilitate. Femeile gravide se confruntă cu dificultăți similare, iar durerile de spate sunt zilnic. Prin urmare, se consideră că colagenul de vita va aduce beneficii, deși nu există studii dovedite științific

Se estimează că 1 din 5 femei suferă de tulburări mentale legate de maternitate, precum sunt depresia, anxietatea crescută în timpul și după sarcină. Mulți nutriționiști și mame recomandă o dietă echilibrată și sănătoasă bogată în alimente bogate în colagen și suplimente de colagen pentru a depăși această instabilitate emoțională.

Recomandarea noastră pentru femeile însărcinate și care alăptează este să vă adresați medicului dvs. înainte de a alege orice supliment alimentar. Și când cumpărați, verificați originea acestuia. În cazul colagenului hidrolizat, este important ca acesta să provină de animale de păşune, crescute în agricultura ecologică, fără antibiotice. Citiți mai multe despre cum alegeți cel mai bun colagen pentru dvs. în acest articol. De asemenea, urmați doza recomandată. Vă dorim o sarcină sănătoasă și fericită și  perioadă de maternitate de succes!