Colagenul de aproape: ce (nu) știm despre el

Colagenul de aproape: ce (nu) știm despre el

Masa de toaletă cu produse cosmetice albe și trusa de prim ajutor pentru aproape fiecare femeie conține produse ca colagen. Suntem obișnuiți să o luăm pentru o piele mai fermă și mai proaspătă sau pentru probleme articulare, digestie, dar știți de ce? Sunteți conștienți de „colagen”?

Cu greu v-ați pus această întrebare. Dar după vârsta de 25 de ani, fiecare dintre noi trebuie să se gândească:

  • ce cauzează rezistența și flexibilitatea articulațiilor;
  • de ce pielea are nevoie de sprijin pentru a rămâne proaspătă mai mult timp;
  • cum ajută colagenul la prevenirea bolilor cronice?

Prin urmare, întrebările „Ce este colagenul?” și „Ce colagen ar trebui să beau?” Ar trebui să fie printre primii la care să primească răspuns imediat ce simți că timpul nu este doar prietenul tău.

Colagenul tinereții

Colagenul este o componentă majoră a cartilajului, tendoanelor și ligamentelor și o componentă proteică

colagenmajoră a oaselor și a dinților. 

Împreună cu cheratina moale, conferă rezistență și elasticitate pielii. La vârsta de 20-25 ani, corpul uman începe treptat să piardă colagen, cu aproximativ 1% pe an, iar după menopauză la femei acest procent crește rapid. La 60 de ani, producția de colagen a scăzut la jumătate.

Uitați-vă in jur! Primele semne ale pierderii de colagen sunt uscăciunea, lipsa de viață, lăsarea și liniile fine.

Aveți dureri articulare? Articulațiile, sistemul nostru digestiv trebuie, de asemenea, să mențină producția de colagen printr-o dietă echilibrată și suplimente, dacă este necesar, pentru a ne servi în continuare cu fidelitate și fără probleme.

Alegeți colagenul în funcție de nevoile dvs.

Există 20 de tipuri de colagen, dar tipurile 1,2 și 3 sunt cele mai importante pentru sănătatea umană.

Colagenul de tip I este principala componentă structurală a pielii, tendoanelor, oaselor și organelor. Se recomandă îmbunătățirea stării părului, pielii și unghiilor. Acestea fiind spuse, este bine să te gândești la asta după 25 de ani.

Tipul II este forma de colagen prezentă în cartilaj (nu există tip I în cartilaj). Apare într-o matrice naturală cu glicozaminoglicanii (GAG) și oferă rezistență și elasticitate (chiar întindere) țesutului. Este important pentru persoanele active, pentru sportivi și știm foarte bine că, fără mișcare, vom fi ușor victime de o grămadă de probleme de sănătate.

Tipul III este localizat acolo unde se poate găsi colagen de tip I - în mușchi, în măduva osoasă, în vasele de sânge. Colagenul de tip I și tip III reprezintă împreună peste 90% din totalul colagenului din organism. De aceea, este important să luați alimente și suplimente bogate în aceste două tipuri de colagen pentru a rămâne sănătoși, puternici și activi.

colagen hidrolizat

Colagenul de pe masa noastră

O dietă variată ne oferă multe oportunități de a lua o parte din doza zilnică de proteine ​​valoroase, care este de 10.000 mg. pe zi. Pe lângă alimentele care stimulează formarea acestuia, putem include suplimente alimentare sau forme de colagen în gătitul nostru. Gelatina este una dintre cele mai accesibile forme de colagen în gătit. Este util și este utilizat pentru multe delicatese de casă.

Ai băut Caffegen? Colagenul hidrolizat este util și un supliment plăcut la cafeaua sau ceaiul de dimineață și susține funcționarea articulațiilor și a sistemului digestiv.

În orice formă sau sub orice formă veți găsi că dvs. și colagenul sunteți împreună în toate, asigurați-vă că este acolo. Cu o dietă variată și puțin ajutor din afară, vă va ajuta să rămâneți în timp și să rămâneți tineri și sănătoși mai mult timp.