Primăvară mai proaspăta cu ulei de pește

Primăvară mai proaspăta cu ulei de pește

Vine primăvara, dar pe lângă mai mult soare și verde în jurul nostru, poartă și semnele unei treceri dificile de la iarna rece la anotimpurile calde. Sistemul nostru imunitar este epuizat, rănile apelează, devenim mai distrași și ne obosim ușor, apar tulburări de stomac din cauza schimbării dietei. Iar primăvara este să te bucuri de ea, nu-i așa?

Consumul de ulei de pește din întreaga familie, în special de la copii, vârstnici și persoane cu boli cronice, economisește mulți bani și nervi în tratarea virușilor, oboselii persistente și problemelor de stomac.

Pentru oase și articulații mai sănătoase

Cum să faci sport activ dacă genunchiul sau articulațiile apelează în timpul primelor ploi de primăvară sau schimbării vremii? Acizii grași Omega-3 EPA și DHA promovează reducerea inflamației la nivelul articulațiilor și limitează producția de anumite proteine ​​care duc la dezvoltarea artritei. Potrivit unui studiu din 2016 din Statele Unite, pacienții cu poliartrită reumatoidă care au luat ulei de pește de trei ori pe zi și-au redus semnificativ aportul de analgezice.

Ulei de peste impotriva astmului si alergiilor

Alergiile și astmul sunt cu adevărat urâte primăvara, nu-i așa? Uleiul de pește ajută la reducerea simptomelor de astm, în special la copiii mici. De asemenea, este recomandat femeilor însărcinate pentru a reduce riscul de alergii la bebeluși. Dr. William Sears, autorul cărții The Omega-3 Effect, spune că simptomele eczemei ​​și ale pielii uscate din cauza alergiilor sunt atenuate prin luarea mai multor acizi Omega-3.

Mai puțină oboseală și iritabilitate, stare de spirit mai bună în primăvară

Nivelurile scăzute de acizi Omega-3 din organism sunt principalul motiv pentru creșterea semnificativă a depresiei, schimbărilor de dispoziție și oboselii prelungite în primăvară. Prin urmare, consumul regulat de fructe de mare și ulei de pește curat și de calitate sunt considerate ca o prevenție bolilor mintale, precum și recuperarea după oboseală cronică.

Atenţie!

Uleiul de pește poate fi luat pe tot parcursul anului, dar cu unul în minte. Suplimentul alimentar este considerat sigur pentru femeile însărcinate și care alăptează, atâta timp cât acestea nu depășesc doza prescrisă. Sfatul este similar si pentru copii, iar pentru cei până vârstă de 6 ani se recomandă uleiul de pește lichid.

Persoanele cu probleme cardiace sunt expuse riscului de probleme de ritm cardiac sau aritmii. Prin urmare, uleiul de pește se ia într-o doză recomandată de medic. Dar, cel mai important lucru înainte de a începe să luați ulei de pește este să știți dacă sunteți alergic la pește și fructe de mare. Există date insuficiente cu privire la măsura în care persoanele alergice prezintă simptome atunci când iau suplimentul alimentar, dar se recomandă evitarea acestuia.

Doar ulei de pește pur și de calitate

Atunci când alegeți ulei de pește pentru imunitate și pentru a combate afecțiunile de primăvară, este important să verificați nivelurile ridicate de EPA și DHA. În uleiul de pește real, raportul DHA / EPA ar trebui să fie de aproximativ 1,4 la 1.

Căutați ulei de pește cu certificate de puritate și durabilitate. Se recomandă a fi extras din pești salbatici, in condițiile pescuitului durabil, fără contaminanți si radiații. Și cel mai important: dacă aveți îndoieli cu privire la dozarea, consultați-vă cu medicul Dvs.