Vara este aici, dar mulți studenți și elevi se află în mijlocul unei pregătiri intense pentru examene. Munca nu se oprește nici în cel mai însorit anotimp, așa că este important să avem grijă de potențialul nostru mental, să ne „hrănim” creierul într-un mod echilibrat și corect, pentru ca apoi să ne distrăm sănătoși și puternici.
7 alimente și suplimente nutritive pentru minte întăresc concentrarea, ne ajută să gândim mai eficient, să ne protejăm de epuizare, să eliminăm oboseala și să protejăm ochii.
Magneziu
Magneziul este un micronutrient puternic care ne ajută să facem față problemelor de somn, îmbunătățește funcționarea sistemului nervos periferic și reglează inima. Magneziul este implicat în activarea a peste 300 de enzime din corpul uman, care asigură buna desfășurare a proceselor metabolice cheie. Ciocolata neagra, semintele de in, avocado sunt bogate in magneziu, insa medicii recomanda un aport suplimentar de suplimente alimentare pentru a face fata carentei acesteia, pe care o simtim cu insomnie, oboseala fizica si epuizarea generala.
Colagen
Colagenul hidrolizat nu funcționează numai pentru oase și articulații, piele și păr, ci este important și pentru inimă și creier. Combate oboseala, deoarece reglează somnul, precum și crește energia și vigilența ca urmare a unui tonus mai bun. Colagenul sprijină vederea bună, care este cheia pentru oamenii care studiază din greu. Peștele gras, puiul, ouăle, bulionul de oase ne alimentează corpul cu colagen, dar după vârsta de 25 de ani colagenul scade și de aceea este important să mâncăm cu o dieta echilibrată pentru a nu suferi deficiența acestuia. Peptidele de colagen – fără gust, inodore, complet solubile în lichide, sunt primul tău prieten în perioadele de stres, pentru a face față efectelor secundare.
Ghee
Ghee este un ulei rafinat, ale cărui beneficii sunt deja cunoscute în India antică și Orientul Îndepărtat. Numele său înseamnă „aur lichid” sau „atingerea Soarelui”. Se crede că întărește sistemul imunitar, restabilește energia cu proteine din lapte pur și restabilește sănătatea în condiții de stres. Conține vitaminele A, E, D și B, calciu, fosfor, magneziu, zinc, potasiu, fier și mangan. Îmbunătățește memoria și susține sistemul nervos.
Ulei de pește
Uleiul de pește este bogat în acizi grași Omega-3 valoroși, despre care s-a dovedit că au un efect pozitiv asupra concentrării și reglează manifestările tulburărilor de comportament. Peștele gras și suplimentele alimentare susțin creșterea copiilor și sunt, de asemenea, importante pentru vedere. Potrivit medicilor, îi ajută pe copii să facă mai bine față stresului la școală și le dezvoltă abilitățile cognitive.
Turmeric
Curcumina, pigmentul galben din curcumă, îmbunătățește funcția cognitivă prin prevenirea bolilor neurodegenerative precum pierderea memoriei. Consumul său zilnic ajută la îmbunătățirea memoriei, precum și la reducerea probabilității de a dezvolta boli legate de creier. Adăugați turmeric la omletă, la supă sau la carne la grătar, salate cu ton.
Ceai verde
Ceaiul verde este, de asemenea, băut pentru a preveni boala Alzheimer și alte boli degenerative ale creierului, cum ar fi demența. Antioxidanții numiți polifenoli luptă împotriva substanțelor toxice. Bea ceai proaspăt preparat, pentru că la o ora de la preparare începe să-și piardă puterea de vindecare și de întărire.
Nuci
Migdale, nuci, alune– toate conțin vitamina E, care distruge radicalii liberi care pot deteriora celulele creierului și pot provoca diverse boli neurologice. Nucile de Brazilia și caju sunt o sursă de magneziu care îmbunătățește memoria.