Mai sănătoși cu alimente antiinflamatoare în timpul toamnei

Mai sănătoși cu alimente antiinflamatoare în timpul toamnei

Sănătatea începe cu alimentația. Dacă mâncăm produse curate, bogate în vitamine și antioxidanți, va fi mai ușor să facem față inflamațiilor cauzate de așa-numitul stres antioxidant. Este un proces în care nivelurile de radicali liberi cresc mai mult decât în ​​mod normal în organism. Ca urmare, pe lângă inflamația care ne afectează organele, pielea, oasele și articulațiile, celulele și sistemul imunitar sunt afectate. Colagenul din corpul nostru este epuizat.

Prin urmare, medicii, și așa-numită medicina populară, subliniază importanța anumitor alimente care conțin vitamina C, E, seleniu, beta caroten, deoarece acestea, pe lângă reglarea nivelului de radicali liberi din organism, susțin și absorbția colagenului. Și el, colagenul, așa cum am scris deja, are un rol important în recuperarea după tratamentul cu antibiotice a diferitelor tipuri de boli bacteriene. Colagenul conține glicină, care susține metabolismul, descompune acizii grași și îngrijește tractul intestinal. Acest aminoacid reduce inflamația, deoarece crește producția de serotonină, ceea ce duce, de asemenea, la mai multă melatonină, care, la rândul său, calmează tractul gastrointestinal.

Prin urmare, se recomandă să consumați mai multe alimente antiinflamatoare cel puțin 1 lună după administrarea antibioticelor.

Iată câteva dintre ele

Varză - varza traditionala cu frunze, bok choy, conține sulf si are efect antimicrobian. Varza chinezească conține peste 70 de antioxidanți, spune dr. Josh Axe în cartea sa “Miracolul colagenului”.

Prin urmare, în alimentația persoanelor care luptă împotriva infecțiilor bacteriene sunt recomandate diferite tipuri de varză. O cană de suc de varză vă poate asigura 75% din necesarul zilnic de vitamina C.

Cu mai multe broccoli si varza de Bruxelles in meniu, ajutăm la cresterea nivelului de glutation - o substanta care este considerata cel mai puternic antioxidant din corpul nostru. Legumele de tip “derle” ajut, de asemenea, organismul să producă sulforafan, o substanță care reduce nivelul de stres antioxidant în celule.

Uleiul de nucă de cocos extravirgin conține antioxidanți pentru a stimula sistemul imunitar. Este bogat în acizi grași cu lanț mediu. Conține acid lauric, care ucide agenții patogeni dăunători, cum ar fi bacteriile, virușii și ciupercile, cum ar fi bacteria Staphylococcus aureus, care provoacă infecții cu stafilococ și drojdia Candida albicans. Uleiul ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții, să echilibreze nivelul de iod în problemele tiroidiene, să scadă colesterolul și să regleze glicemia. Poate fi folosit intern și extern. Recomandat pentru gătit.

Alimentele fermentate sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului, iar acum este sezonul, nu?

Fermentarea într-o soluție de sare și apă, fără alți aditivi și fără expunere la tratament termic, are loc datorită bacteriei benefice lactobacillicus, care se hrănește cu zahăr și produce acid lactic ca deșeu. Zaharurile naturale din alimente sunt transformate în probiotice puternice.

De la varză la murăturile asiatice familiare, aceste delicatese sunt bogate în enzime, vitamine, acizi grași Omega-3 și probiotice. Îmbunătățesc flora intestinală, digestia, susțin sistemul imunitar. Au efect antibacterian.

Aceste alimente susțin bacteriile bune din organism. Dacă predomină bacteriile rele din intestin, mucoasa intestinală devine mai permeabilă și moleculele proteice mai prost digerate și agenții patogeni trec în sânge. Acest lucru activează sistemul imunitar și apare inflamația cronică.

Ciocolata neagra si cacao - delicioase si utile! Consumul moderat de ciocolată neagră și cacao neîndulcită este potrivit pentru recuperarea după inflamație. Conțin polifenoli și flavonoide care luptă împotriva radicalilor liberi. Un fapt interesant este că sunt mai multe în ciocolată decât în ​​ceai, boabe de goji, afine. Dacă ciocolată conține mai mult de 70% cacao, este si mai bogată in antioxidanți, zinc si magneziu. Cacao, pe de altă parte, este un superaliment bogat în sulf și magneziu. Pe scurt, răsfață-te cu sănătate!