2 căni de brânză cheddar
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit de piper negru
1 vârf de cuțit de pudră de muștar
optional: 1 lingurita pudra de gelatină
optional: 2 felii de bacon, tocate
Mod de preparare:
Fierbeți pastele în apă fierbinte până se înmoaie (8-10 minute). În timp ce pastele se gătesc, topiți untul într-o cratiță separată la foc mediu. Se amestecă condimentele și smântâna de gătit. Adăugați colagenul și amestecați bine.
Lăsați amestecul de sos să se îngroașe, apoi amestecați brânza (și bucățile de slănină dacă sunt adăugate). Odată ce pastele sunt gata, strecurați-le și turnați-le în sosul îngroșat de brânză keto cheddar. Amestecați astfel încât pastele să fie acoperite cu sos și serviți. Poate fi consumat imediat sau păstrat într-un recipient ermetic la frigider până la o săptămână.
Cookie-uri
Produse necesare:
1 lingură zer de vanilie
1,5 cană de făină de migdale
1,5 cană de făină de cocos
1 lingura de colagen hidrolizat
1 lingurița praf de copt
⅓ cană îndulcitor
¼ cană îndulcitor (separat)
½ cană de unt
1 ou
Migdale crude, nuci
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Pregătiți o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron mediu, adăugați colagenul, zerul, făina de migdale, făina de cocos, praful de copt, ¼ de cană de îndulcitor și amestecați bine. Adăugați untul topit și o cană de îndulcitor într-un castron mare. Folosind un mixer manual, bateți un ou în amestec până devine pufos. Amestecați amestecul uscat și umed.
Împărțiți aluatul în bile mici cu mâna sau cu o lingură și puneți-le pe o tavă de copt. Apăsați-le bine, deoarece nu se vor extinde prea mult. Le poti decora cu nuci (opțional). Se coace 10-12 minute. Lăsați-le să se răcească înainte de a le servi.
Smoothie keto cu colagen
Ingrediente:
¼ de avocado mare
1 ½ linguriță de semințe de chia
1 lingură pudra de cacao
1 lingură peptide de colagen
1 lingură ulei de migdale
½ cană cu lapte de migdale neindulcit
½ cană cu apă
stevia lichidă (opțional)
¼ - ½ cană de gheață
Tăiați avocado și răzuiți pulpa. Puneți toate celelalte produse în blender împreună cu el și amestecați. Puteți păstra băutura la frigider.
Pâine Keto Colagen
Produse necesare:
½ cană de colagen hidrolizat
6 linguri faina de migdale
5 oua
1 lingură ulei de cocos lichid - fără gust
1 lingurița praf de copt
1 lingurița de guma xantan
1 vârf de cuțit de sare roz de Himalaya
Optional: 1 vârf de cuțit de stevia
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Ungeți tava cu ulei de cocos (sau ghee). Puteți folosi și hârtie de pergament pentru a nu se lipi. Dacă nu ungeți pereții vasului, acest lucru va permite pâinii să se lipească de pereți și să se umfle pe măsură ce se răcește.
Într-un castron mare, bateți albușurile în spumă de zăpadă. Într-un castron mic, bateți ingredientele uscate și lăsați deoparte. Adăugați la ele, dacă doriți, un vârf de cuțit de stevie pentru dulceață.
Într-un alt castron, se bat ingredientele umede - gălbenușurile de ou și uleiul de cocos lichid - și se lasă deoparte. Adăugați ingredientele uscate și umede în albușurile și amestecați până se omogenizează bine. Aluatul va fi gros și puțin lipicios.
Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si se pune la cuptor. Coaceți timp de 40 de minute. Pâinea va crește la cuptor. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet - aproximativ o oră până la 2 ore. Pâinea va reduce puțin, dar acest lucru este normal. Odată ce pâinea s-a răcit, treceți cu muchia ascuțită a unui cuțit în jurul marginilor vasului pentru a elibera pâinea. Îl puteți tăia în aproximativ 12 felii.
Pofta keto bună!