Tot ce trebuie să știți despre mâncarea sănătoаsă

Tot ce trebuie să știți despre mâncarea sănătoаsă

Mâncarea sănătoasă. În zilele noastre, toată lumea încearcă să trăiască și, mai ales, să mănânce sănătos. Dar ce este o alimentație sănătoasă?

Pe scurt, alimentația sănătoasă este consumul de alimente din toate grupurile care  fac să  simțiți bine. În acest fel  îmbunătăți starea de spirit și corpul devine mai sănătos. Dar cum să mânci sănătos?

În această varietate de opinii și afirmații diferite, este normal să  simțiți confuz. Informațiile legate de mâncarea sănătoasă vă pot descuraja mai degrabă decât să vă facă să mâncați sănătos. Cu ajutorul acestui articol vom răspunde la câteva întrebări de bază legate de alimentația sănătoasă și cum să o includeți în viața dvs. de zi cu zi:

 Există ceva în comun între alimentația sănătoasă și privarea?

O alimentație sănătoasă nu are nicio legătură cu privarea de 100% din alimentele preferate. Dietele dureroase care oferă rezultate rapide într-un timp scurt nu sunt considerate  o alimentație sănătoasă. O dietă sănătoasă ar trebui să includă toate grupele de alimente, deoarece una singură nu poate oferi tot ce are nevoie corpul dvs.

Ce alimente ar trebui să mâncați dacă doriți să mâncați sănătos?

Ar trebui să vă concentrați în principiu pe alimentele neprelucrate. Când nu sunt prelucrate artificial, nu conțin doar carbohidrați, doar grăsimi sau doar proteine. Scoate in evidenta:

  • Carne pură - Prin carne pură ne referim la carnea care nu conține grăsimi și piele. Carnea este o sursă principală de proteine;
  • Pește – Mâncați pește precum somon, hering, păstrăv. Sunt o sursă de grăsimi nesaturate, acizi grași omega-3 și proteine;
  • Nuci și semințe crude - Sunt o sursă în principal de grăsimi utile, vitamine și minerale;
  • Legume - Toate tipurile de legume sunt o sursă de minerale, fibre și vitamine;
  • Produse lactate - Sunt o sursă de grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine și minerale;
  • Fructe - Sunt o sursă de fibre, vitamine și minerale;
  • Cereale integrale - Sunt bogate în carbohidrați complecși, vitamine și minerale.

Ce băuturi să iei dacă vrei să mănânci sănătos?

Consumul de băuturi cu zahărul adăugat este foarte dăunător și a pierdut sensul mai multor diete. De fapt, este extrem de important nu numai ceea ce mâncați, ci și ce beți dacă doriți să aveți un stil de viață sănătos. Este important să beți cantitatea suficientă de apă în fiecare zi. Dacă doriți să vă gustați apa, puteți adăuga diferite fructe, cum ar fi lămâie, căpșuni, afine și altele. Includerea ceaiului din plante în dieta dvs. este, de asemenea, o alternativă bună.

Ce suplimente puteți adăuga la mâncare și băuturi?

Pentru un corp sănătos și plin, trebuie să urmăriți cu atenție ce suplimente să luați. Se recomandă ca acestea să nu fie un produs sintetic, ci unul natural, precum colagenul hidrolizat Great Lakes Gekatin. Cu el obțineți proteine ​​pure, precum și mai multe beneficii, cum ar fi: reducerea durerilor articulare, păr gros și sănătos, unghii incasabile, piele netedă ...

De asemenea, puteți afla despre beneficiile uleiului de pește Rosita care vă oferă vitamina A, D și acizi grași Omega. Știm cu toții cât de importanți sunt acești nutrienți pentru o funcționare bună a sistemului imunitar.

Contează când și ce cantitate de mâncare mâncați?

Poate ați auzit că cel mai important lucru este micul dejun, care ar trebui să fie plin și mare, iar cina mai ușoară și mai mică în ceea ce privește volumul și valoarea calorică. De fapt, nu este chiar așa. Ceea ce contează este cantitatea de alimente pe care le consumați și activitatea fizică pe care o desfășurați. Cum să distribuiți alimentele și în ce cantitate ar trebui să fie, puteți stabili în funcție de cât de mult faceți sport. În caz contrar, cel mai bine este să distribuiți alimentele în mod egal pe parcursul zilei. În timpul activității fizice grele este logic să mâncați cantități mari de alimente înainte și după antrenament.

Cum să vă organizați mesele astfel încât să mâncați sănătos de fiecare dată?

În viața de astăzi cu ritmul rapid, prea mulți oameni apelează la mâncarea rapidă cu produse nesănătoase. Pentru a evita acest lucru, va fi mult mai ușor dacă faceți cumpărături la începutul săptămânii pentru toate cele șapte zile. Astfel vă puteți planifica mesele și veți fi mai organizați. În acest fel nu veți ajunge la un punct în care va trebui să mâncați ceva nesănătos.

Cu ce ​​grăsime  gătiți dacă doriți să mâncați sănătos?

Când vine vorba de alimentația sănătoasă, subiectul cu ce grăsimi să gătiți este foarte important. Iată câteva tipuri de grăsimi pe care le puteți folosi în bucătărie dacă decideți să urmăriți o dietă sănătoasă:

  • Ulei de cocos - Conține grăsimi utile care pot fi folosite pentru energie de către corpul nostru, la fel ca și carbohidrații.
  • Ulei de măsline și charlan - Grăsimi utile, care, totuși, își pierd o mare parte din proprietățile utile atunci când sunt încălzite.
  • Ulei de avocado - La fel ca uleiul de cocos, nu își pierde proprietățile atunci când este încălzit.

Ar trebui să limitați aportul de zahăr?

Poate știți deja răspunsul - da. Cu toate acestea, în niciun caz nu trebuie să înlocuiți consumul acestuia cu alte alimente nesănătoase. Zahărul nu se găsește numai în deserturi, așa că, dacă nu doriți să renunțați la dulciuri, pariați doar pe unele alternative mai sănătoase.Un conținut suficient de zahăr se găsește în fructe prospete și în fructe uscate. Faceți provizii de ele și vă veți satisface cu ușurință foamea de dulciuri atunci când apare.

Ar trebui să limitați aportul de sare?

Acesta este celălalt ingredient cu care mulți oameni exagerează. Cantitatea prea multă de sare în organism cauzează tensiune arterială crescută și retenție de apă. Pentru a înlocui sarea, puteți folosi condimente proaspete pentru a îmbunătăți gustul felurilor de mâncare.

Cum să începeți să mâncați sănătos?

Nu ar trebui să vă încărcați corpul începând să mâncați sănătos dintr-o dată. Începeți să adăugați treptat alimente sănătoase în meniul dvs., înlocuind cele nesănătoase. Combinate cu activitatea fizică de mai multe ori pe săptămână, rezultatele nu vor întârzia. Veți începe să vă simțiți mai sănătos, mai vital și veți arăta mai bine.