Colagenul necunoscut

Colagenul necunoscut

Dacă ați luat colagen sau măcar v-ați întrebat care sunt beneficiile acestuia, probabil că ați găsit câteva principale: pentru sănătatea oaselor și articulațiilor, pentru hidratare și întreținerea pielii, păr, pentru unghii sănătoase, pentru menținerea masei musculare. Dar colagenul hidrolizat este un supliment alimentar cu multe aplicări: pentru un somn mai bun, pentru un control mai bun al greutății, pentru îmbunătățirea stării de spirit și a sănătății mintale.

Iată câteva beneficii surprinzătoare ale colagenului hidrolizat descrise de Dr. Josh Axe în cartea sa “The Collagen Miracle” și alți experți.

Pentru început, este important să înțelegem care este impactul multiplu al colagenului asupra sănătății noastre: colagenul este o proteină, iar proteinele ajută la funcționarea hormonilor, care, la rândul lor, asigură chimic comunicarea între celulele. Mențin echilibrul pH-ului în organism și susțin sistemul imunitar prin construirea anticorpilor care ne protejează de viruși și bacterii.

Există 28 de tipuri cunoscute de colagen, colagenul de tip I reprezentând 90% din colagenul din corpul uman. Proteina constă în principal din aminoacizii glicină, prolină și hidroxiprolină. Acești aminoacizi construiesc trei fire care formează un triplu helix caracteristic. Se găsește în țesutul conjunctiv, pielea, tendoanele, oasele și cartilajul.

Glicina, de exemplu, este un tip de neurotransmițător care transmite semnale între celule. De asemenea, reglează sistemul nervos, iar de acolo este legat și de funcția somnului și a dispoziției.

Aminoacizii joacă, de asemenea, un rol în sănătatea noastră fizică, nu este o întâmplare faptul că proteinele sunt o parte importantă a dietei sportivilor, precum și un ingredient principal al meniurilor de reglare al greutății. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că unele dintre beneficiile necunoscute ale colagenului sunt în această direcție.

Colagen pentru somn ușor

Stresul, medicamentele, problemele de sănătate sunt adesea motivul pentru care nu dormim bine, iar acest lucru ne afectează comportamentul general. Înainte de a ajunge la medicamente, căutăm adesea remedii naturale, dar cu greu ne gândim la doza zilnică de colagen hidrolizat. Potrivit unui studiu publicat în revista americană “Sleep and Biological Rhythms”, participanții care au luat 3 g de glicină în fiecare noapte înainte de culcare s-au trezit dimineața mai alert, cu mai multă energie și cu gândire mai clară, în comparație cu cei care au băut un supliment alimentar placebo. . Dr. Axe citează, de asemenea, un studiu comportamental la șobolani care arată că glicina este, de asemenea, legată de controlul temperaturii corporale, care scade seara și crește dimineața, despre care se crede că este, de asemenea, legată de controlul organismului atunci când adormim.

Colagen pentru mai multe zâmbete

Somnul are cu siguranță un efect asupra stării de spirit, nu-i așa? Dacă am dormit suficient, suntem mai veseli și mai relaxați. Și este mai ușor să dizolvați 10g de colagen în apă, ceai, lapte cald înainte de culcare. S-a demonstrat că glicina din proteine ​​îmbunătățește și sănătatea emoțională. După cum a reieșit clar din paragraful anterior, un studiu al activității creierului șobolanilor arată că glicina este un transmițător și are un rol în reducerea anxietății și calmarea sistemului nervos. Aportul oral de colagen crește serotonina, care este importantă pentru menținerea unei dispoziții bune.

Colagen pentru un control mai bun al poftei de mâncare și al greutății

Obezitatea este o problemă mondială. Iar căutarea unor soluții sănătoase este legată de controlul poftei de mâncare și de sănătatea intestinală. Dietele cu proteine ​​sunt una dintre cele mai de succes pentru pierderea în greutate.

Colagenul hidrolizat, ca parte a unei diete echilibrate, sprijină pierderea în greutate. Dr. Ochs citează exemple ale pacienților săi care susțin că o dietă bazată pe alimente bogate în colagen, precum și aportul regulat de peptide de colagen cu băutura lor de dimineață, i-au ajutat. Motivul este că ele mențin senzația de sațietate mai mult timp și dau energie.

Potrivit unui studiu medical, glicina reduce acumularea de grăsime în zona abdominală, care apare odată cu abuzul de zahăr și carbohidrați rapizi. Potrivit unui studiu din “American Journal of Regulatory, Integrative and Comparative Physiology”, aminoacidul îmbunătățește și capacitatea de absorbție a grăsimilor.

Colagenul susține, de asemenea, reținerea masei corporale după ce scăpați de kilogramele în exces. Glicina este implicată în construcția creatinei - substanța care ajută la refacerea mușchilor, la construirea masei musculare. Arginina, un alt aminoacid cheie din colagen, ajută la creșterea nivelului hormonului de creștere musculară. Acest lucru face ca antrenamentele care fac parte integrantă din regimul de slăbire să aibă și mai mult succes.

Colagen pentru inimă mai sănătoasă

Un studiu medical a constatat că persoanele cu boli de inimă, după 6 luni de administrare de colagen, au avut indicatori îmbunătățiți: acumularea redusă de plăci în artere, precum și reducerea semnificativă a colesterolului.

Colagenul oferă rezistența structurală a arterelor care țin sângele să curgă către și din inimă. Studiile arată că administrarea de suplimente de colagen poate reduce rigiditatea arterelor și poate crește nivelul de colesterol „bun” din organism. Aceasta înseamnă că poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă.