Deserturi de vară gustoase și sănătoare

Deserturi de vară gustoase și sănătoare

Vara, deserturile sunt ușoare, fructate, dar uneori ne dorim și ceva cu adevărat dulce care să readucă gustul copilăriei, când înghețata și dulciurile erau cu adevărat….mmmm delicioase. Dacă suntem pe dieta keto, sau ne interesează mai mult proteinele decât carbohidrații în dieta noastră, este dificil. Dar dacă adăugăm la rețete colagen hidrolizat, vom simți toate beneficiile proteinei, fără nicio urmă de gust sau miros, pentru ca el se dizolvă complet.

Vă oferim mai multe rețete de deserturi delicioase care vă vor răcori și vă vor da energie fără să vă simțiți vinovați că ați exagerat.

 

Inghetata cu afine si lamaie

Produse pentru două porții:

½ cană de afine

½ cană de lapte de cocos integral

Sucul unei lămâi

3 cuburi de gheața

2 linguri de colagen hidrolizat RealFood

½ avocado

 

Puneți într-un blender și amestecați afinele, laptele de cocos, sucul de lămâie, gheața, colagenul și avocado până devine cremos. Serviți cu câteva afine pentru ornat.

 

Acadele de gheață

Produse pentru 4 acadele:

2 căni de fructe de pădure congelate

1 cană de apă filtrată

2 linguri de colagen hidrolizat RealFood

2-4 picături sau lingurițe de stevia

Bateți într-un blender și modelați formele de acadea. Lăsați-le la congelator pentru cel puțin 3 ore sau de preferat peste o noapte.

 

Desert de ciocolata fără coacere

Produse:

½ cană tahini

2 linguri de ulei de cocos

2-3 linguri zahar de cocos sau stevia, indulcitor de fructe

1 lingura de extract de vanilie

3 linguri de colagen hidrolizat RealFood

1/3 cană făină de cocos

3 linguri Chips de ciocolată cu proteine

Pentru topping:

½ cană Chips de ciocolată

3 linguri tahini

Sare de mare

Mod de preparare:

Se amestecă tahini, uleiul de cocos, zahărul sau îndulcitorul și vanilia și se bate până la omogenizare. Adăugați colagenul și făina de cocos și amestecați. Adăugați ciocolata spartă sau chipsurile și formați aluatul final. Se pune intr-o tava si se lasa la congelator 15 minute.

Pentru topping: Topiți fulgii de ciocolată la foc mic, amestecând continuu. După ce s-a topit complet, scoateți-l de pe aragaz și adăugați tahini. Se răcește timp de 5 minute. Scoateți aluatul din congelator și turnați toppingul peste el. Se întinde pe toata suprafata cu o spatula. Adăugați sare.

Repuneți la congelator încă 20 de minute. Apoi tăiați aluatul în pătrate – suficient pentru aproximativ 12. Păstrați la frigider sau congelator.

Budincă de chia

Produse pentru 2 boluri:

 

1 cană de lapte de migdale sau de cocos - poți folosi și lapte integral

¼ cană semințe de chia

½ linguriță pudră Matcha

Stevia lichidă

fulgi de nucă de cocos

O mână de fructe de pădure

 

Mod de preparare:

Se amestecă laptele de migdale/cocos, chia, matcha până la omogenizare. Adăugați stevia lichida picătura cu picătura, dupa gust. Transferați într-un recipient pe care îl puteți închide cu un capac și lăsați cel puțin o oră până când chia se relaxează și se umflă. Puneți la frigider peste o noapte dacă puteți.

Împărțiți budinca în boluri și ornați cu fulgi de nucă de cocos neîndulciți și fructe de pădure.