Dacă în ultimul an nu am avut suficient timp pentru a ne atinge obiectivele, asta nu înseamnă că trebuie să le lăsăm în urmă. Noul an ne oferă o nouă șansă de a schimba unele aspecte ale vieții noastre de zi cu zi, obiceiurile și obiectivele, de dragul unei versiuni mai bune a noastră.
În ianuarie, fiecare dintre noi se gândește la o schimbare în rutina zilnică și își face un fel de plan de dezvoltare personală. De multe ori, însă, motivația noastră scade și nu ajungem să avem un rezultat vizibil.
Pentru a "atinge" schimbarea mult visată, dar și pentru a menține un echilibru sănătos, este necesară o abordare și o strategie individuală. Iată câteva opțiuni pozitive pe care le puteți încorpora în obiectivele și rezoluțiile dumneavoastră de Anul Nou.
Stabilește-ți obiective clare și realiste
De obicei, obiectivele pe care ni le stabilim la începutul anului sunt prea mărețe și este greu să ne ținem de ele pe o perioadă lungă de timp. Atunci când corpul și mintea nu sunt obișnuite cu o acțiune sau un obicei, îl iau drept ceva imposibil.
Pașii mici în stabilirea obiectivelor și instaurarea obiceiurilor reprezintă cheia succesului lor. Există o serie de modalități de a vă obișnui cu o nouă rutină - scriind zilnic într-un jurnal progresele înregistrate, împărțind un obiectiv dorit în termene mici, afișând notițe cu fraze motivante în locuri vizibile din casă și din birou, sistematizând sarcinile într-un calendar și, cel mai important, acordându-vă timp personal pentru a vă obișnui cu noutățile.
Un studiu realizat de Universitatea Dominicană din California arată că, atunci când ne scriem obiectivele pe o bucată de hârtie, avem cu 42% mai multe șanse să le respectăm decât dacă doar ne gândim la ele. Procedând astfel, creierul asimilează informațiile în mod diferit, creând un sentiment de implicare și motivație mai mare.
Meditația este prietenul tău
Meditația este o modalitate excelentă de a "încetini" ritmul agitat al vieții de zi cu zi. Are beneficii extraordinare pentru organism și este un demers interesant pentru persoanele care abia se familiarizează cu ea.
Persoanele care meditează timp de cel puțin opt săptămâni au o schimbare frapantă în expresia a 172 de gene care reglează inflamația, ritmurile circadiene și metabolismul glucozei, arată un studiu al Universității Harvard. Chiar și doar 15 minute pe zi sunt suficiente pentru ca organismul și mintea să se elibereze de tensiunea acumulată, se arată în studiu. Introducând meditația în rutina noastră, ne permitem o mai bună concentrare și claritate atunci când luăm decizii, ne stabilim noi obiective și intrăm într-o stare mai armonioasă și mai pașnică.
Sportul este mereu o idee bună
Cu asta nu surprindem pe nimeni. Mișcarea activă a fost întotdeauna una dintre componentele recomandate ale unui stil de viață sănătos. La început de an, mersul la sală se află pe "lista de schimbări" a multor persoane care vor să slăbească sau să câștige masă musculară. De multe ori, însă, se ajunge la un moment de nereușită, deoarece organismul nu este obișnuit cu efortul, iar antrenamentele nu sunt supravegheate de un profesionist.
Pentru ca sportul să devină o componentă activă a vieții de zi cu zi în 2024, este bine să alegem tipul care se potrivește dorințelor și abilităților fizice ale individului. Acesta ar trebui să se opună capacităților sale, pentru a nu supraîncărca organismul și a duce la efectul opus.
Yoga este o combinație preferată de practici fizice și spirituale. Ea combină atât menținerea unei bune condiții fizice, cât și purificarea minții și motivarea.
Alimentație de calitate
Iar, un lucru evident pentru toată lumea, dar fundamental pentru sănătatea noastră. Alimentele pe care le dăm corpului nostru determină în mare măsură nu numai sănătatea noastră, ci și modul în care ne simțim zilnic.
După zilele de sărbătoare pline de mâncăruri grele, ne spunem că de anul nou începem un regim. Pentru a-l păstra în rutina noastră pentru mai mult timp, este nevoie de o reglare completă a minții și a corpului. Nu trebuie făcută o schimbare bruscă a tipului de alimente, precum și a cantităților - organismul stresat ar putea "riposta".
Este necesară o tranziție lină către o anumită dietă pentru a pregăti mintea și corpul că urmează ceva nou. Mese mai ușoare, consumul mai multor fructe și legume de sezon și hidratarea vor ajuta la "activarea" metabolismului.
Fă din suplimentele nutritive o parte activă a rutinei tale
Multe dintre vitaminele și mineralele necesare pentru funcționarea sănătoasă a organismului nu ajung la noi prin intermediul alimentelor. Există suplimente nutritive care sunt fundamentale pentru sănătatea fiecăruia și, cu cât ne stabilim mai devreme obiceiul de a le lua, cu atât vom avea mai puține dificultăți în îndeplinirea sarcinilor zilnice.
Vitaminele, probioticele, acizii grași Omega-3, magneziul, colagenul - acestea sunt doar câteva dintre suplimentele extrem de valoroase pentru organism și responsabile de o serie de procese. Uleiul de pește Rosita este o completare excelentă a aportului de suplimente - stimulează imunitatea, susține sănătatea sistemului nervos și îmbunătățește vederea, starea oaselor și a pielii.
Colagenul este un element constitutiv al tuturor organelor și sistemelor umane și, ca atare, este bine să fie prezent în rutina noastră zilnică. Colagenul hidrolizat RealFood este complet solubil, fără gust și fără miros, ceea ce permite adăugarea sa în toate alimentele și băuturile.
Pentru a nu uita să le bei, se poate stabili momentul exact al zilei în care să fie luate. Un alt truc este de a desemna un loc special în casă unde acestea să fie vizibile și să "amintească" - de exemplu, în fața oglinzii din baie sau în hol.
Anul Nou aduce o gură de aer proaspăt în gândirea noastră. Acesta este în măsură să ne motiveze și să ne inspire să ne schimbăm în bine. Stabilirea unor obiective clare și urmărirea treptată a acestora ne va conduce pe nesimțite către rezultatele visate.