Cum să rămâneți sănătoși la schimbarea anotimpurilor

Cum să rămâneți sănătoși la schimbarea anotimpurilor

Ați auzit de depresia de iarnă pe care o trăiesc mulți oameni în lunile reci? Sau despre oboseala de primăvară care vine odată cu primele zile calde? Dar despre virusuri din toamnă?

Toate aceste lucruri sunt perfect normale și le întâlnim de fiecare dată când se schimbă anotimpurile. Dar ar trebui să cedăm în fața lor? Din fericire, nu!

Vă puteți menține sănătatea și buna dispoziție urmând câțiva pași simpli când se schimbă anotimpurile:

Respirați aer curat

Indiferent de temperaturile exterioare, aerisiți-vă în mod regulat casa pentru a ajuta circulația aerului și a elimina bacteriile, virușii și poluarea. Aerul proaspăt vă va ajuta să vă simțiți mai bine, așa că, chiar dacă este frig, asigurați-vă că petreceți timp în aer proaspăt în fiecare zi.

Mâncați alimente de sezon

O alimentație adecvată este importantă pe tot parcursul anului, dar dacă doriți să profitați la maximum de alimentele pe care le consumați, gătiți cu produse de sezon cultivate local. Aceste alimente vă pot oferi multe beneficii pentru sănătatea dumneavoastră, vă pot îmbunătăți sistemul imunitar și digestia. Pe de altă parte, vitaminele C, A și D sunt implicate în construirea sistemului imunitar, așa că ar trebui să obțineți suficient din ele. De asemenea, asigurați-vă că includeți o varietate de fructe și legume în farfurie, cum ar fi citrice, boia, broccoli, spanac și kiwi pentru o doză proaspătă de vitamine.

Îmbunătățiți-vă imunitatea corpului dvs. luând zilnic ulei de pește. Uleiul de pește Rosita este o sursă naturală excelentă de acizi grași Omega-3 și vitamina D. A lua zilnic vă va ajuta să vă mențineți sănătoși când se schimbă anotimpurile.

Beți mai multă apă

În lunile mai reci, sursele de căldură pot provoca pielea uscată, mâncărime sau iritată. Tot vara, temperaturile ridicate duc la transpirație și, prin urmare, la deshidratare. Protejați-vă de toate acestea prin hidratarea constantă a corpului. Consumul de apă suficientă va ajuta la combaterea problemelor pielii și a deshidratării. Creșteți aportul de apă cumpărând o sticlă de apă reutilizabilă și încercați să beți din ea în mod regulat.

Curățați regulat

Pentru a vă menține sănătatea atunci când se schimbă anotimpurile, curățați-vă regulat mâinile. În fiecare zi atingem în mod repetat diferite suprafețe, care sunt adesea contaminate. Și întrucât nu vă puteți spăla întotdeauna pe mâini, aduceți un dezinfectant pentru a curăța atunci când este necesar. Acest lucru va reduce virușii și bacteriile la minimum.

Faceți mișcare

Deoarece frigul și zăpada ne țin în interior în timpul lunilor de iarnă, oamenii duc adesea un stil de viață mai sedentar. Schimbați acest lucru nepermițând frigul în timpul iernii și căldura vara să vă împiedice să vă mișcați. Chiar dacă nu sunteți un fan al antrenamentului de forță, activitățile de intensitate moderată sunt suficiente pentru a vă mișca corpul. Aceste activități sunt: ​​mers pe jos, dans, grădinărit, tenis, ciclism și multe altele. Și, dacă doriți ceva mai energic, pariați pe drumeții, alergare, înot ... Deci, când vremea începe să se încălzească, aceste activități vor fi mult mai plăcute de făcut în aer liber.

Fie că mergem din toamnă în iarnă, iarnă în primăvară sau vară în toamnă, schimbarea anotimpurilor poate fi un moment dificil dacă nu aveți grijă de corpul dvs. Cu aceste sfaturi simple vă veți oferi mai multă energie și bună dispoziție pentru a trece fără probleme la schimbarea anotimpurilor.