Cum uleiul de pește întărește imunitatea copilului

Cum uleiul de pește întărește imunitatea copilului

Un sistem imunitar sănătos este cheia prevenirii bolilor infecțioase. În fiecare zi, copiii sunt expuși la milioane de germeni, iar vaccinurile acoperă doar 1% din aceștia. Prin urmare, trebuie să se bazeze în primul rând pe propriile mijloace de apărare pentru a combate potențialele infecții. În același timp, construirea unei imunități puternice este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a reacțiilor severe după vaccinări. Iată cum puteți crește imunitatea copiilor dvs.

ALIMENTAȚIA ȘI SISTEMUL IMUNITAR

Pe măsură ce cresc, copiii au nevoie de substanțe nutritive mai sănătoase care să contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fiziologiei lor generale. Cu toate acestea, de multe ori nu reușesc să obțină cantitățile necesare cu mâncarea.

De exemplu, majoritatea adolescenților sunt deficienți în acizi grași omega-3. Sursa lor principală este peștele și ouăle, care sunt alimente pe care majoritatea copiilor le evită. Chiar dacă gătiți pește la cină în fiecare săptămână, aceștia nu vor primi în continuare cantitatea corectă de nutrienți. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să serviți mai des mâncăruri din pește. De fapt, unele specii mari, precum tonul alb, conțin mercur, motiv pentru care medicii recomandă un consum moderat.

Trebuie avut în vedere faptul că alte surse de omega-3, cum ar fi semințele de in, nu conțin DHA și EPA - cei mai importanți acizi grași. Aceasta înseamnă că echilibrul dintre conținutul de mercur și cantitatea suficientă de acizi grași omega-3 este dificil de realizat la gătit.

La fel este cu fructele și legumele. Știm cu toții cât de buni sunt pentru sănătate, cu excepția copiilor.

VITAMINELE A ȘI D3

De obicei, forma optimă de suplimente de vitamine pentru bebeluși și copii mici este o combinație de vitamine A, C și D. Cea mai bună sursă de vitamina A este uleiul de pește. Cu toate acestea, este important să știm că vitamina A devine toxică în cantități mari.

Alimentele care conțin vitamina A sunt împărțite în 3 tipuri în funcție de conținut - scăzut, mediu și ridicat. Uleiul de pește Rosita EVCLO conține cantități medii de vitamina A în forma sa naturală, ceea ce facilitează absorbția organismului.

Procesul de rafinare necesită adăugarea de vitamine sintetice pentru a restabili pierderile datorate tratamentului termic. Vitaminele adăugate artificiale dezechilibrează raportul corect care reduce efectul. Raportul corect dintre vitaminele A și D3 este esențial pentru efectele lor benefice. Uleiul de pește Rosita este produs de o tehnologie brevetată care nu utilizează niciun tratament termic sau chimic. Astfel, uleiul de pește ajunge la tine în formele sale naturale fără vitamine sintetice adăugate artificiale.

Uleiul de ficat de cod Rosita EVCLO nu conține vitamine sintetice.

POT COPII SĂ IA ULEI DE PEȘTE EVCLO?

Uleiul de ficat de cod extravirgin EVCLO nu conține mercur și oferă doze concentrate de acizi grași omega-3 DHA și EPA. Este complet sigur pentru copii și poate fi luat chiar și în timpul sarcinii și alăptării (după consultarea unui medic). Indicativ în acest sens este faptul că omega-3 se găsesc în mod natural în laptele matern.

Acizii grași saturați susțin dezvoltarea creierului și a ochilor la adolescenți și sporesc memoria și concentrarea. Cu toate acestea, în unele cazuri, utilizarea sa este contraindicată:

  • Copiii cu alergii la pește sau la iod.
  • Copii care iau anticoagulante sau antiplachete (consultați un medic înainte de a lua ulei de pește).

Cu excepția acestor cazuri, uleiul de pește este perfect potrivit pentru copii.

Completați dieta copilului dumneavoastră pentru a-l ajuta să crească corect. Acest lucru va asigura că el primește o gamă largă de substanțe nutritive importante.

TIPUL DE ULEI DE PEȘTE

Tipul de ulei de pește care completează dieta unui copil este important pentru absorbția sa efectivă în organism.

Suplimentele lichide sunt mai puternice decât capsulele, iar corpul le „încorporează” mai bine în metabolism. Aceasta înseamnă că, din fiecare doză, corpul primește mai multă valoare nutritivă. Uleiul lichid de pește este recomandat pentru copii mai mici și capsulele pentru cei mai mari.

ADMINISTRAREA ȘI DOZAREA ULEIULUI DE PEȘTE EVCLO LA COPII

Copiii pot lua între 500 și 1200 miligrame de ulei de pește pe zi, în funcție de vârstă, înălțime și greutate. Uleiul lichid de pește poate fi ingerat direct sau amestecat cu alimente, atâta timp cât nu îl încălziți. Adăugați-l în sucuri sau în combinație cu miere.

  • Bebelușii peste 9 luni – se începe cu o picătură pe zi și ajung treptat la maximum 1/8 linguriță (0,625 ml);
  • Copii de la 1 la 3 ani - începeți cu câteva picături pe zi, doza este crescută treptat la 1/8 - 1/4 linguriță (1,25 ml);
  • Copii de la 3 la 5 ani - începeți cu 1/8 linguriță și creșteți treptat până ajunge la 1/2 linguriță (2,5 ml);
  • Copii de la 5 la 12 ani - începeți cu 1/4 linguriță, doza este crescută treptat în funcție de greutatea copilului;
  • Adolescenți - începeți cu 1/4 și creșteți la maximum 1 linguriță (5 ml).

Uleiul de ficat de cod extravirgin Rosita EVCLO este un produs natural, care nu conține mercur. Este o sursă bogată de imunostimulanți - vitaminele A și D, precum și acizii grași Omega-3. Toate acestea fac EVCLO un plus util pentru dieta, care întărește apărarea corpului copilului. Utilizarea acestuia este potrivită în special pentru începutul noului an școlar, înainte de debutul sezonului gripal.