Perioadă de sarcină este doar 9 luni, dar ce! Pentru sănătatea și frumusețea unei femei care așteaptă un copil, este important să mănânce bine, să trăiască liniștită și să se simte fericită, deoarece acest sentiment de satisfacție se transmite bebelușului.
Dieta și aportul suplimentar de vitamine și suplimente nutritive sunt ghidate de nevoile femeii. Nimeni nu mai crede că ar trebui să „mânânce pentru doi”. Mai degrabă – deplin și conștient de responsabilitatea pe care o poartă față de copil. Magneziul, uleiul de pește și colagenul au un loc în meniul gravidelor care caută cel mai bun „pentru doi”.
Ulei de pește pentru femeile însărcinate și care alăptează
Beneficiile uleiului de pește pentru femeile însărcinate și care alăptează sunt bine cercetate. Valorosul supliment alimentar conține acizii grași Omega-3 EPA si DHA, vitaminele A și D. Dacă este de calitate, uleiul de pește este extras din pește gras - cod, din apele curate ale oceanului, in condiții de pescuit durabil, fără chimicale. Aceasta este o garanție că ingredientele sunt pure, nu există reziduuri de radiații și poluare.
Femeile însărcinate știu cât de puternic simt greutatea noii lor situații și epuizarea generală, așa-zisa. „creierul mamii” și schimbările brutale de dispoziție îi afectează. Acizii grași Omega-3 sunt importanți pentru organism, deoarece ajută la combaterea stresului, întăresc inima și dezvoltă concentrarea. EPA are grijă de funcționarea sistemului imunitar și luptă împotriva inflamației. DHA este responsabil pentru ochi, creier, sistemul nervos central.
Dar un supliment nutritiv este mai mult decât o „investiție” în sănătatea unei mame. Combinația unică o ajută să-și pregătească copilul pentru lumea care îl așteaptă. Necesitatea mamei de a ajunge din urmă cu uleiul de pește – lichid sau în capsule – se datorează faptului că bebelușul „ia” acizii Omega-3 de care are nevoie pentru propria sa dezvoltare. Combinația de EPA și DHA este implicată în formarea laptelui matern, este importantă pentru dezvoltarea cognitivă a fătului, precum și pentru vedere.
Consumul crescut de ulei de pește poate reduce riscul de alergii la bebeluși, precum și poate regla hiperactivitatea la copiii mici. Se îmbunătățește și coordonarea. Greutatea bebelușului este, de asemenea, sub control.
Riscul de preeclampsie (o condiție de hipertensiune arterială și proteine în urină) este redus și travaliul este mai ușor. După aceea, luni dificile ale așa-zisului Trimestrul 4, timp în care uleiul de pește ajută la mama să facă față manifestărilor depresiei postpartum.
Magneziul, fără de care femeile însărcinate nu pot trăi
Magneziul este mineralul a cărui deficiență în organism este cel mai resimțită de gravide. Participă la peste 300 de procese din organism - la metabolismul insulinei, la mișcarea mușchilor, la reglarea somnului.
Femeile însărcinate au nevoie de un aport crescut de mineral pentru a face față grețurilor matinale, durerilor articulare, durerilor musculare și crampelor, durerilor de cap tipice, insomniei, aritmiei. Magneziul este, de asemenea, luat pentru a preveni preeclampsia.
În mod ideal, cu alimente bogate în magneziu, viitoarele mămici fac față acestor simptome neplăcute. Dar majoritatea oamenilor nu consumă suficient pește, cereale integrale, nuci, salate. Prin urmare, femeile însărcinate iau magneziu dimineața sau seara pentru a ajunge din urmă cu ceea ce au nevoie.
Magneziul de dimineața este recomandat pentru combaterea crampelor si durerilor musculare, greața. Magneziul relaxează mușchii și acest lucru ajută organismul să gestioneze greutatea mai ușor. Pe măsură ce ne apropiem de travaliul, aceste senzații se intensifică și, prin urmare, echilibrul dintre magneziu și calciu este foarte important. Deficitul de magneziu și vitamina B6 poate crește disconfortul și greața în timpul sarcinii. Prin urmare, încă din primele săptămâni, multe femei iau tablete pentru mai mult confort stomacal.
Seara, suplimentul este luat pentru un somn odihnitor. Astfel, pe lângă crampe, afectează și funcționarea sistemului nervos, care este supus unui stres neobișnuit. Magneziul ajută, de asemenea, să adormi mai ușor.
Magneziul joacă, de asemenea, un rol în prevenirea preeclampsiei, o afecțiune care poate provoca vătămări grave copilului și mamei.
Dar unul dintre cele mai importante motive pentru a prescrie magneziu femeilor însărcinate este reducerea riscului de naștere prematură. Când magneziul - care relaxează mușchii și calciul - care îi face să se contracte, sunt în echilibru, totul se întâmplă la timpul său.
Colagen pentru articulații mai sănătoase și mai multe proteine de calitate
Nu există un consens dacă colagenul este potrivit pentru femeile însărcinate, dar se crede că nu are efecte secundare nocive dovedite. Este recomandat să consultați un medic înainte de a începe să luați proteina.
Beneficiile colagenului pentru viitoarele mame și cele care alăptează se bazează pe studiile pacienților care suferă de afecțiuni similare, de exemplu, dureri articulare, piele uscată și slăbită, căderea părului, probleme de sănătate intestinală.
Colagenul hidrolizat – sub formă de pulbere, inodor și fără gust, se absoarbe rapid și nu are efecte secundare dovedite. Este recomandat femeilor insarcinate deoarece le-ar irita cel mai puțin stomacul.
Suplimentul întărește articulațiile și menține mobilitatea oaselor, care sunt supuse unui mare stres în timpul sarcinii. Studiile asupra beneficiilor aportului de colagen la sportivi și la femeile care suferă de osteoporoză sunt concludente cu privire la îmbunătățirea care are loc în funcționarea sistemului musculo-scheletic.
În perioada de după naștere, când căderea părului și pielea se schimbă dramatic, iar organismul este epuizat în fiecare zi prin alăptare, colagenul le redă puterea și prospețimea.
Colagenul combate si problemele intestinale, precum si sustine recuperarea in caz de stres - fizic si psihic. Prin urmare, în absența contraindicațiilor, colagenul este acceptat că suport potrivit pentru femeile însărcinate și pentru copii.