Ulei de pește - de ce este important pentru copii în combaterea virusurilor?

Ulei de pește - de ce este important pentru copii în combaterea virusurilor?

Copiii bolnavi sunt probabil printre cele mai mari griji ale părinților. Febra și oboseala, curgerea nasului și tusea se numără printre coșmarurile pe care nicio familie nu vrea să le petrece. Deficitul de vitamine D, A, E, C și B6 îi face pe copii mai susceptibili la boli. Aceste vitamine joacă un rol esențial în reacțiile imune, în formarea și activitatea celulelor imunitare. Prin urmare, prevenirea și tratamentul rapid al virusului sau gripei sunt importante pentru toată lumea.

Luarea uleiului de pește, bogat în vitamina D3, acizi grași Omega-3 și vitamina A, este un pas esențial în protejarea împotriva valului de gripă, precum și pentru a-i ajuta pe cei mici să revină rapid la forma lor obișnuită pentru jocuri și școală. Susține imunitatea și combate oboseala și epuizarea, pierderea poftei de mâncare, care însoțesc zilele de boală.

Iată cum și de ce uleiul de pește funcționează pentru imunitatea copiilor.

Reduce inflamația plămânilor

Virușii și gripa sunt asociate cu inflamația și scăderea rezistenței organismului. Uleiul de pește din pește gras, cum ar fi codul, este bogat în vitamina D3 și acizi grași Omega-3 importanți. Vitamina D3 este o vitamina liposolubila asociata cu funcționarea normala a sistemului imunitar care moduleaza raspunsul inflamator.

Acumularea vitaminei D3 accelerează lupta împotriva inflamației prin reducerea acțiunii moleculelor inflamatorii numite citokine. Acest lucru reduce, de asemenea, durerile musculare tipice unor boli virale și gripale.

Uleiul de pește conține 2 tipuri de acizi Omega-3: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). Cantitatea crescută de DHA îmbunătățește proprietățile antiinflamatorii ale acizilor grași Omega-3. Dr. William Harris de la Universitatea din Dakota de Sud a scris într-un studiu din 2020 că având niveluri mai mari de acizi grași Omega-3 crește protecția plămânilor, ceea ce este deosebit de important în gripa sau infecțiile respiratorii virale.

Pentru oboseală mentală mai puțină și rezistență psihică

Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru funcționarea normală a creierului. Ele ajută la reglarea sănătății mentale, care este în pericol în timpul perioadelor prelungite de boală. De asemenea, după cum știm, în zilele însorite când suntem afară, suntem mai fericiți, deși vitamina D nu este suficientă nici în lunile mai calde. Prin urmare, se recomandă copiilor cu imunitate redusă să ia vitamina D zilnic pentru a rămâne sănătoși pe tot parcursul anului.

Pentru un apetit puternic sau pentru a-l reface

Nu există părinte care să nu-și facă griji când copilul își pierde pofta de mâncare când este bolnav și, uneori, este dificil să-l încurajezi să mănânce sănătos. Acizii grași Omega-3 EPA și DHA din uleiul de pește readuc pofta de mâncare.

Un apetit sănătos este considerat a fi o armă atât pentru atingerea unei greutăți sănătoase - pentru îngrășare, cât și pentru reglarea alimentației la persoanele predispuse sau care suferă de obezitate. Un studiu citat de Sciencedirect.com a aratat ca după 3 săptămâni de luat ulei de pește de către un grup de bărbați si femei înainte de micul dejun, apetitul a 96% dintre participanți a crescut și acest lucru a avut un efect benefic asupra greutații lor. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează acizilor Omega-3.

Cum să aleg uleiul de pește?

Căutați ulei de pește extras din pește sălbatic din ape curate și în condiții durabile de pescuit, fără poluanți și radiații, în conformitate cu standardele europene de durabilitate. Aflați dacă procesele de producție sunt ecologice, nu folosesc căldură, presiune mecanică, solvenți sau substanțe chimice. Raportul de acizi Omega-3 din produs este important pentru calitatea înaltă. Conform unei reguli de bază internaționale pentru determinarea uleiului de pește adevărat, raportul DHA/EPA ar trebui să fie de aproximativ 1,4 la 1.

Nu în ultimul rand, alegeți un ulei de pește potrivit vârstei copilului. Până la vârsta de 6 ani, este potrivit să ia ulei de pește lichid, capsulele sunt potrivite pentru copiii mai mari.

În unele cazuri, utilizarea sa este contraindicată:

  • Pentru copiii cu alergie la pește sau iod;
  • Pentru copiii care iau anticoagulante sau antiagregante plachetare. Înainte de a începe să luați ulei de pește, este necesar consultarea unui medic.
  • Cu excepția acestor cazuri, uleiul de pește este perfect potrivit pentru copii.