Odată cu începutul verii, mulți părinți decid că soarele oferă suficientă vitamină D pentru creșterea copiilor lor și nu mai iau ulei de pește. Dar supliment nutritiv valoros este mai mult decât o sursă a acestei vitamine.
Conține aproximativ 30% acizi grași Omega-3, vitamina D și o anumită cantitate de vitamina A. Este bogat în acizi esențiali omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), ale căror beneficii sunt numeroase și nu pot fi compensate decât dacă mâncați acasă o dată pe săptămână pește gras. Prin urmare, luați în considerare dacă lumina abundentă a soarelui este un argument suficient de puternic pentru a opri uleiul de pește al copiilor, dacă aceștia nu mănâncă corespunzător și mai ales dacă suferă de tulburări de comportament sau sunt hiperactivi. Iar vara exacerbează aceste condiții.
Unul dintre argumentele pe care medicii le subliniază în favoarea copiilor să ia ulei de pește vara este că au nevoie de cel puțin 250 mg. de acizii EPA și DHA pe zi, dar în majoritatea cazurilor primesc aproximativ 50 mg. Acest lucru le afectează creșterea, comportamentul, dezvoltarea mentală, somnul, capacitatea lor de a face față bolilor. Mai mulți băieți decât fete suferă de tulburări asociate.
Prevenție în caz de dieta alterată
Pentru a face față lipsei de acizi Omega 3 valoroși din alimentația copiilor, se recomandă creșterea aportului de alimente bogate în aceștia, precum și a aportului regulat de ulei de pește. Fulgii de ovaz si deserturile cu nuci la micul dejun și între mesele principale, pastele cu ton, dar din apa curată, uleiul de pește în iaurt - la rece sau dimineata, sunt "trucuri" pe care parintii le folosesc pentru a compensa nevoile organismului. Ouăle fierte și nucile - în prăjituri sau ca nuci de mâncat, dau și puterea necesară de Omega 3. Aceasta este o opțiune bună pentru a face parțial față daunelor cauzate de majoritatea alimentelor procesate, sucurilor, băuturilor și deserturilor care ispitesc copiii în vară.
Pentru prevenirea tulburărilor de comportament și a stresului
Vacanța de vară este asociată cu multe experiențe noi, aventuri, iar copiii predispuși sau care prezintă tulburări de comportament sunt mai vulnerabili. Acizii Omega-3 sunt importanți pentru dezvoltarea creierului, mai ales în primii ani. Luarea uleiului de pește îmbunătățește manifestarea simptomelor precum hiperactivitate, neatenție, impulsivitate și agresivitate la copii. Temperaturile ridicate nu ajută la copiii sensibili, așa că bazați-vă pe alimente și suplimente care stimulează pozitiv reacțiile copiilor mici. Acest lucru este benefic pentru o mai bună învățare la începutul anului școlar, când tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), inclusiv distragerea atenției, este exacerbată.
Depozitați bine uleiul de pește în vară
Depozitarea corectă este extrem de importantă pentru a păstra proprietățile nutritive ale uleiului de pește, mai ales vară. Pentru cei mici, alegeți suplimentul în formă lichidă. Lumina și căldura accelerează rata de oxidare, așa că asigurați-vă că îl păstrați la frigider. Odată ce deschideți sticlă, ar trebui să folosiții uleiul timp de până la 3 luni. Dacă devine întunecat și îngroșat, doar agitați ușor sticlă înainte de utilizare.
Capsulele se păstrează la temperatura camerei, dar nu sunt expuse la lumina directă a soarelui. Sunt potrivite copiilor peste 6 ani.
Dacă combinați alimentele bogate in acizi Omega 3 cu ulei de pește în vară, veți face mai ușor față manifestarilor emoționale, chiar si la copiii normali, si veți compensa daunele provocate de dulciuri excesive in perioada de vacanță. Mizați pe pește, ouă, mai multe nuci și copiii vor fi Omega puternici și sănătoși!