Ulei de pește toamnă – de ce este important pentru copii?

Ulei de pește toamnă – de ce este important pentru copii?

Anul școlar a început, copiii merg deja la școală și la grădiniță, iar părinții își doresc și fac tot posibil pentru a-i menține sănătoși. Dar, odată cu toamna și vremea schimbătoare, imunitatea copiilor are nevoie de un sprijin, iar stresul din primele săptămâni de clasă îi face deseori pe elevi să se simtă rău. Prin urmare, este important să nu ratați aportul zilnic recomandat de ulei de pește, în ciuda ritmului zilnic aglomerat. Suplimentul nutritiv întărește imunitatea, susține activitatea creierului și a ochilor, îmbunătățește modul de a face față stresului și cu unele abateri de comportament, cum ar fi hiperactivitatea, de exemplu. Beneficiile generale pentru sănătate ale uleiului de pește la copii sunt bine studiate.

Ce este uleiul natural de pește?

Uleiul de pește conține vitamina A și D3 (colecalciferol), care este de două ori mai absorbabil decât D2. Este o sursă concentrată de acizi grași Omega-3. Aproximativ 30% din uleiul de pește constă din acizi grași Omega-3. Principalii Omega-3 din uleiul de pește sunt EPA (acidul eicosapentaenoic) și DHA (acidul docosahexaenoic), al căror raport este cheia efectului suplimentului alimentar. EPA și DHA nu sunt sintetizate în organism și sunt obținute prin alimente.

De ce este uleiul de pește bun pentru copii?

Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de pește pentru copii sunt pentru o imunitate mai ridicată în timpul anotimpurilor de tranziție, pentru întărirea oaselor și articulațiilor la sugari și copii mici, pentru dezvoltarea și susținerea activității creierului și a vederii. Nu în ultimul rând, suplimentul alimentar ajută la combaterea astmului.

Luarea vitaminei D3 activează imunitatea celulară și funcția limfocitelor T, care este de o importanță cheie pentru o rezistență antiviral mai mare. Prin urmare, duce și la o întărire de ansamblu a organismului, toamna și iarna, când se amestecă mulți copii într-un singur loc, când riscurile de îmbolnăvire cresc.

Ajută la reglarea cantității de calciu și fosfor din organism, care mențin oasele, dinții și mușchii sănătoși. Fără vitamina D3, organismul poate absorbi doar 10% până la 15% din calciul alimentar.

Lipsa vitaminei D la copii provoacă rahitism. Prin urmare, la copiii mici și tinerii care fac sport, este important atât pentru creștere, cât și pentru recuperare în caz de accidentări și antrenament intensiv. Jocul afară și mișcarea întăresc și mai mult sistemul imunitar.

Creierul copiilor are nevoie și de o cantitate de acizi grași Omega-3. El este alcătuit din aproximativ 60% țesut adipos, iar DHA se găsește în principal în părțile creierului responsabile de percepția senzorială și inteligența.

EPA și DHA ajută, de asemenea, la copiii cu vârsta între 7 și 9 ani să dezvolte capacitatea de concentrare. Acizii Omega-3 reglează creșterea celulelor nervoase și teaca de mielină care izolează nervii. Astfel, ele afectează și construcția vaselor de sânge și dezvoltarea ochilor și vederii.

Se crede că majoritatea copiilor cu tulburare de hiperactivitate și deficit de atenție au valori semnificativ mai mici decât media ale acestor acizi în organism. Healthline.com citează un studiu care arată că acizii grași Omega-3 afectează pozitiv aceste simptome.

Uleiul de pește ajută și la combaterea astmului, care se agravează în sezonul toamnă-iarnă, când poluarea aerului crește. Astmul este o boală cronică care afectează copiii și adulții, provocând simptome precum dureri în piept, dificultăți de respirație, tuse și respirație șuierătoare. Un studiu de 10 luni pe 29 de copii a remarcat că administrarea unei capsule de ulei de pește care conține 120 mg de DHA și EPA combinate zilnic a ajutat la reducerea simptomelor de astm.

Cum ar trebui să ia copiii ulei de pește?

Uleiul de pește este disponibil sub formă de capsule sau lichid. Pentru cei mai mici, alegeți suplimentul în formă lichidă. Capsulele sunt potrivite pentru copii si adulți peste 6 ani.Atenție la doză de ulei de pește in funcție de vârstă. Dacă este lichid, uleiul de pește „merge” cu miere sau roșii cherry pentru o recompensă. Lumina și căldura îi accelerează rata de oxidare, așa că asigurați-vă că păstrați sticla în frigider. Odată ce ați deschis-o, ar trebui să folosiți uleiul timp de până la 3 luni. Dacă devine tulbure și groasă, doar agitați ușor sticla înainte de utilizare. Capsulele se depozitează la temperatura camerei, dar nu sunt expuse la lumina directă a soarelui. Sunt potrivite copiilor peste 6 ani.