Ce este Colagenul hidrolizat?

COLAGEN HIDROLIZAT - CE REPREZINTĂ?

Colagenul hidrolizat este un colagen derivat dintr-o proteină de gelatină în care mărimea moleculelor este redusă prin hidroliza legăturilor peptidice în moleculele de gelatină.

Procesul de producție trece prin: demineralizare, extracție de colagen din gelatină, hidroliză enzimatică, schimb de ioni, filtrare, evaporare, sterilizare și, în final, uscare.

Prin urmare și beneficiile obținute din colagenul hidrolizat cresc de mai multe ori comparativ cu colagenul obișnuit.

Colagenul reprezintă 30% din proteinele din corpul nostru. Este componenta principală a țesutului nostru conjunctiv.

Din acesta sunt alcătuite pielea, părul, unghiile și articulațiile. În timp, producția de colagen din corp scade, ceea ce duce la semnele familiare de îmbătrânire: piele uscată, păr subțire, unghii fragile și dureri articulare.

Colagenul hidrolizat asigură corpului legăturile nutriționale lipsă: glicină, lizină, prolină și altele.

Cu aportul lor, organismul reușește să-și mențină echilibrul de azot, înlocuind carența producției de colagen asociată cu înaintarea în vârstă.

Prin administrarea colagenului hidrolizat ne protejăm împotriva deteriorării cartilajului și păstrăm aspectul plăcut al pielii, părului și unghiilor.

Colagenul hidrolizat este un produs excelent atât pentru sportivii activi, cât și pentru cei care suferă de dureri articulare sau disconfort.

Ajută ficatul să purifice corpul de substanțele toxice care se acumulează în el.

COLAGENUL HIDROLIZAT - PRIN CE SE DEOSEBEȘTE DE ADITIVII OBIȘNUIȚI?

Hidrolizatul de colagen, denumit și colagen hidrolizat, are o structură unică de aminoacizi. Deoarece, spre deosebire de alte suplimente de proteine, acești aminoacizi conțin mai mult glicină, lizină și prolină.

S-a descoperit că acești aminoacizi ajută la regenerarea și refacerea pielii, părului, unghiilor și articulațiilor la persoanele de peste 25 de ani. Acest lucru se datorează faptului că capacitatea naturală a organismului de a produce cantitățile necesare de țesut conjunctiv pentru a menține tineriețea scade în timp.

Colagenul hidrolizat înlocuiește producția redusă în procesul de îmbătrânire a glicinei, prolinei și lizinei. Aceștia sunt aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie pentru a reface țesutul conjunctiv și pentru reglarea reînnoirii celulelor.

Unii medici consideră acesta ca produsul secolului XXI anti-îmbătrânire.

Întreține și restabilește părul, pielea, unghiile, mușchii, cartilajul, tendoanele și ajută la reînnoirea celulelor sanguine.

Spre deosebire de suplimentele de proteine cu colagen utilizate pe scară largă, colagenul hidrolizat este mai ușor digerat de organism datorită moleculelor mai mici în care este fragmentat. Acest lucru ajută la absorbția substanțelor importante de către organism, care are loc în cadrul a 30 de minute. Acest lucru înseamnă că, odată cu aceasta, organismul primește majoritatea aminoacizilor și substanțelor folositoare de care are nevoie pentru a fi mai mult timp tineri.

Toate enzimele, oligoelementele și mineralele sunt utile pentru refacerea celulelor. Ceea ce diferențiază colagenul hidrolizat este că acesta sprijină fluxul corect al reacțiilor biochimice din celulă. Spre deosebire de alte suplimente nutritive, acest lucru se face prin livrarea directă a aminoacizilor deficitari necesari de către celule pentru a metaboliza corect căile metabolice.

În plus, colagenul hidrolizat nu are gustul amar al colagenului obișnuit. Este mult mai ușor de utilizat, deoarece se dizolvă mai repede și mai ușor decât produsele obișnuite. De aceea poate fi luat nu numai în lichide calde, ci și în lichide reci, fără a fi nevoie să se folosească un agitator special pentru amestecarea suplimentului. Este suficient să puneți două linguri de supă în orice băutură și să amestecați.

CUM NE AJUTĂ UTILIZAREA COLAGENULUI HIDROLIZAT?

Din tot ceea ce s-a spus mai sus, putem rezuma că, datorită utilizării regulate de colagen hidrolizat, corpul nostru poate păstra mai mult timp pielea, părul, unghiile și articulațiile mai tinere și sănătoase.

Nu în ultimul rând, este mai eficient decât colagenul obișnuit pentru reînnoirea și menținerea membranei sinoviale care ține fluidul sinovial între articulații. Acest lucru previne apariția artritei, a problemelor articulare și a discopatiei, care sunt cauzate de prinderea nervilor între vertebrele coloanei vertebrale.

Conținutul ridicat de glicină din colagenul hidrolizat ajută ficatul să detoxifice în mod natural organismul. Prin aportul regulat de colagen hidrolizat, persoanele expuse la substanțe toxice, cum ar fi substanțe chimice, poluanți, alcool sau tutun, își pot purifica corpul, ajutând funcția hepatică să purifice organismul.

Consumul regulat de hidrolizat de colagen oferă un sentiment de vioiciune, concentrare îmbunătățită, dispoziție echilibrată, energie îmbunătățită și, în general, un sentiment de bunădispoziție.

Colagenul hidrolizat diferă de colagenul obișnuit deoarece nu are acest gust amar, se dizolvă cu ușurință nu numai în lichide calde ci și în lichide reci, și nu îngheață prin răcire. Aceste proprietăți îl ajută să fie utilizat într-un mod convenabil cu orice băutură, după gustul dumneavoastră.