Тinerii au nevoie de colagen

Тinerii au nevoie de colagen

Repetăm ​​adesea că colagenul scade după 25-30 de ani, dar adevărul este că producția lui naturală este amenințată de alimentația proastă, lipsa exercițiilor fizice, predispoziția familiei, obiceiurile nesănătoase, stresul și la copii, adolescenți, tineri. În timpul crizei Covid, aceștia au fost lipsiți de posibilitatea de a face sport în aer liber, iar incidența obezității în rândul lor a crescut brusc. Oasele lor suferă de acest lucru, dar nu numai - tonusul general, starea pielii și a părului se deteriorează, sănătatea inimii și intestinale.

Prin urmare, experții indică semne specifice în rândul adolescenților și tinerilor care prezintă deficiență de colagen: piele uscată și incoloră - în special în jurul ochilor și buzelor, păr fără viață, oase slabe și incapacitatea de a se mișca bine, dureri articulare, probleme digestive, recuperare mai dificilă după leziuni, crampe. Și deși este mai bine să treci la o dietă bogată în colagen, colagenul hidrolizat ajută la restabilirea producției naturale.

Pentru familie și cei mai tineri - colagen în dietă

Potrivit nutriționiștilor americani, nevoia copiilor și adolescenților de a lua suplimentar colagen se datorează în principal faptului că alimentația lor este adesea lipsită de alimente bogate în proteine ​​valoroase - fie că este vorba de diferite tipuri de bulion de carne, carne slabă, legume, pui, pește, ouă. . Abilitățile motorii scăzute, lipsa somnului, problemele digestive și diferitele alergii duc la reducerea producției de colagen, care este evidentă cu mult înainte de vârsta de 25-30 de ani. Consumul excesiv de alimente procesate, băuturi și deserturi cu zahăr „ucide” de asemenea colagenul.

Colagen - de la 13 ani

Experții spun că de la vârsta de 13 ani este sigur ca tinerii pot lua colagen hidrolizat ca supliment alimentar – începând cu 10 g și poate ajunge, la nevoie, până la 25 g pe zi. Puteti incerca cu smoothie-uri, suc, ceai pentru un aport mai ușor.

Vă recomandăm să consultați un medic înainte ca adolescenții să înceapă să ia suplimentul în mod regulat, deși nu există rapoarte de efecte adverse. Dacă se antrenează și se străduiesc pentru rezultate înalte, prevenirea rănilor și sprijinul pentru realizare sunt importante pentru ei. De asemenea, dacă știți că sunt fumatori sau abuzează de alcool, de mâncare. De aceea, va sfatuim să alegeti un produs curat si de calitate, in forma, conform vietii lor de zi cu zi, care le aduce numai beneficii.