Colagen după ceas - când și de ce?

Colagen după ceas - când și de ce?

Colagenul este un supliment nutritiv, ale cărui beneficii sunt bine cunoscute în diverse direcții – pentru frumusețea și sănătatea părului, a pielii, a unghiilor, pentru realizări sportive superioare, pentru recuperarea după leziuni, pentru confortul stomacului. Dar când și cum ar trebui să-l luăm astfel încât să obținem ce e mai bun din el, în funcție de nevoile noastre?

Iată câteva sfaturi de la nutriționiști.

Dimineata înainte de micul dejun

Colagen hidrolizat - pudră, insipid și inodor, sau aromatizat, nu irită stomacul și se dizolvă în băuturi calde rapid și ușor. Prin urmare, obișnuiți-vă să adăugați doza zilnică - de obicei o lingură de măsurat sau un plic, la cafea, ceai, smoothie, fresh, poate chiar și la un pahar cu apă.

Se crede că persoanele în vârstă absorb colagenul mai repede pe stomacul gol, înainte de a consuma carbohidrați procesați. Aciditatea stomacului, măsurată în pH, este ridicată pe stomacul gol, iar proteinele sunt procesate rapid. Prin urmare, pentru energie și tonus, colagenul de dimineață este cel mai bun combustibil. În acest fel, efectul său anti-îmbătrânire, funcția de susținere a construcției mușchilor, îngrijirea articulațiilor și a oaselor sunt mai vizibile. Să nu uităm că susține hidratarea pielii, care este supusă multor poluări și stres în timpul zilei.

Dupa antrenament

Sportul regulat ajută la întărirea corpului și la construirea masei musculare, dar odată cu el vine oboseală, deshidratarea și rănile. Pentru a le trata ușor, este important să luați proteină după antrenament. Cu un smoothie, gustare sau fresh, susține restabilirea echilibrului de azot, menține și restabilește conținutul de proteine ​​al mușchilor. Peptidele de colagen, care constau din 20% glicină și 8% arginină, pot sprijini sinteza creatinei în organism. De asemenea, reduce procentul de grăsime corporală.

Seara, înainte de culcare

De ce seara? Somnul este foarte important pentru refacerea organismului după stresul și eforturile zilnice. De aceea, este important să dormiți cel puțin 6 ore, fără întrerupere și liniștit. Așa vă „hrăniți” corpul. Se presupune că somnul trebuie să fie odihnă, și pentru cel puțin câteva ore, dacă luați suplimentul în prealabil, acesta își va putea face treaba mai bine decât în ​​timpul zilei când stresul vă „mâncă” energia.

Proteina contine aminoacidul glicina, care calmeaza sistemul nervos, scade temperatura corpului, care sunt condiții pentru un somn de calitate mai bună. Colagenul este, de asemenea, implicat în producerea de serotonină, care ajută la somn. Somnul este important pentru refacerea și menținerea sistemului imunitar și a mușchilor.

În combinație cu vitamina C

Împreună, colagenul și vitamina C, sunt o combinație excelentă care stimulează producția proprie de proteine ​​a organismului. Vitamina C susține imunitatea. Acționează ca un lipici care leagă fibrele de colagen împreună și ajută la menținerea nivelului de colagen din organism. De aceea, combinația, în dozare în funcție de vărsta, este recomandată pentru  piele mai sănătoasă și mai proaspăta, pentru mobilitate mai bună.

Dar cea mai importantă condiție pentru a beneficia pe termen lung de la administrarea de colagen hidrolizat este ca aceasta să nu fie o acțiune unică, ci un obicei. Luați colagen timp de 30-40 de zile pentru a simți efectele acestuia asupra pielii, articulațiilor și oaselor, mușchilor. Nu există interdicții dacă să o beți doar dimineața sau seara, restricții cu privire la ce fel de băutură, important este să obțineți ceea ce aveți nevoie și să-vă stimulați organismul să-l producă printr-o dietă echilibrată și suplimente. Încercați să utilizați hidroliza atât în ​​mesele principale, cât și în deserturi și gândiți-vă la aceasta ca o parte a rutinei dvs.