Sănătos și puternic în timpul toamnei

Sănătos și puternic în timpul toamnei

Se apropie toamna, sezonul afacerilor și școala sunt deja la câteva săptămâni distanță de noi și trebuie să trecem fără probleme într-un nou mod de a trăi, de a mânca, de a avea grijă de noi. Am adunat sfaturile experților despre cum să ne pregătim de muncă și de școala cu o dietă adecvată, mai multă mișcare, suplimente nutritive din natură, cu imunitate puternică și dispoziție bună.

Mâncați sezonier!

Aceasta este o regulă de bază pentru o tranziție lină la noul sezon. Toamna este bogată în fructe și legume. Supele și salatele tentează cu arome și gusturi. Mizați pe mere, struguri, pere, prune. Roșii, ardei, păstârnac, broccoli, morcovi, varză, ciuperci, anghinare, cartofi dulci - sunt bogate în antioxidanți și întăresc imunitatea, promovează sănătatea intestinală. Usturoiul clasic reduce zilele de plecare de la birou sau de la școală din cauza bolii cu 61%, după un studiu al European Society for Clinical Nutrition and Metabolism.

Dacă vă simțiți în tristețe de toamnă, compensați lipsa verii nu cu dulciuri procesate, ci cu mai multe fructe, smoothie-uri și fresh-uri de sezon.

Toamna reîncepem să mâncăm mai multă carne, exagerăm și cu alimentele procesate. Prin urmare, includeți surse de pro- și prebiotice în meniul dvs., alegeți suplimente nutritive care să vă ajute să faceți față afecțiunilor posibile. Alimentele fermentate, iaurtul, legumele crude vă vor ajuta cu confortul intestinal al toamnei.

Fiți activi!

Dacă vara ați dansat mai mult la concerte, festivaluri, cluburi sau v-ați întins pe plajă, toamna este momentul să vă readuceți treptat în formă. Plimbați-vă în parc, plimbați-vă pe munte, întoarceți-vă la sală pentru a avea energie pentru muncă și școala. Dacă nu ați încercat yoga, acum este momentul să vă reîncărcați mintea și să vă întăriți mușchii într-un mod eficient, dar nestresant. Faceți mai multe exerciții cardio și pentru piept pentru a controla respirația și a preveni bolile legate de plămâni. Antrenamentul cu greutăți întărește inima. Cu primele zile mai reci, profitați de sauna sau de camerele de sare. O bună hidratare este importantă pentru succesul programului dvs. de fitness de toamnă, așa că în loc de cafea sau alcool, optează pentru ceaiuri, băuturi răcoritoare și apă. Nu uitați de magneziu impotriva crampelor si pentru mentinerea tonusului muscular. Colagenul este pentru rezultate mai bune și recuperarea după leziuni.

Dormiți mai mult și mai bine!

Uneori, mai ales la începutul toamnei, este greu să dormim bine. Grijile noastre sunt presante, vremea este schimbătoare, schimbarea regimului de la vacanță la muncă este dificilă. Dar calitatea somnului depinde de concentrarea noastră, de capacitatea de a face față stresului, de modul în care arătăm. Încercați să urmăriți o rutină de seară: cina cu cel puțin 2-4 ore înainte de culcare, fără dispozitive electronice cu 1 oră înainte de culcare, hidratare suficientă, dormitor nu prea cald, mai degrabă răcoros. Magneziul seara ajută să adormițo mai ușor și să aveți un somn mai profund. Încercați și ceaiuri liniștitoare. Încercați să dormiți cel puțin 6-8 ore, sau în funcție de nevoile dvs., dar să nu fiți lipsiți de somn permanent, pentru că asta vă va slăbi și imunitatea.

Hidratați-vă suficient!

Hidratarea, nu doar cu apa, ci și cu sucuri, smoothie-uri, ceai, ajută nu numai la restabilirea strălucirea părului, a tonusului pielii, dar este și cheia detoxificării organismului. Așa că bea cel puțin 2 litri de lichide neîndulcite pe zi. Toamna vă oferă posibilitatea de a combina diferite fructe și legume într-o combinație delicioasă. Dacă nu puteți trăi fără cafea, îmbogățiți-o cu colagen. Nu schimbă gustul și mirosul băuturii dvs. preferate de dimineață. Proteina hidrolizată se dizolvă în lichide calde și reci și vă oferă energie.

Mâncați nu emoțional, ci deștept!

Anotimpurile de tranziție sporesc instabilitatea mentală. Tristețea și anxietatea toamnei sunt uneori inevitabile. Depășirea lor necesită mai multă îngrijire de sine, o căutare conștientă a bucuriei vieții. Vorbiți cu prietenii, cu cei dragi, distrați-vă. Uleiul de pește, care conține vitamina D și acizi grași Omega-3, vă va ajuta să faceți mai bine față provocărilor de toamnă. Mâncare pentru minte este recomandată si elevilor si studenților pentru care învățarea este în așteptare.

Aveți grijă de frumusețea dvs.!

Vară, părul, pielea, unghiile sunt stresate pentru că vrem să arătăm cât mai bine, nu? Pentru a reda nuanța pielii după arsuri solare, pentru a face părul strălucitor și puternic din nou, iar unghiile sănătoase, este important să mâncați moderat, să vă hidratați și să luați colagen, care are un efect mare asupra lor. Încercați măștile naturale pentru păr și piele, faceți un masaj. Daca aveți ocazia, faceți o detoxifiere completa, care include si curațarea feței. Lăsați pielea să respire fără machiaj la munte sau într-un loc ecologic curat.