Ce este colagen?

Colagenul este un element de construcție major în toate organele și sistemele umane - reprezintă 30% din proteinele totale din corpul nostru. Este compus din lanțuri peptidice elicoidale lungi care conțin de la 19 la 105 aminoacizi. Acestea includ prolina, glicina, hidroxiprolina și hidroxilizina, ultimele două fiind absente în alte proteine. Acești aminoacizi esențiali formează țesutul conjunctiv și sunt importanți pentru reglarea creșterii celulare.

Colagenul formează cartilajele, tendoanele și ligamentele, oasele și dinții. Întărește vasele de sânge și este necesar pentru dezvoltarea țesuturilor.

Există peste 20 de tipuri de colagen, dintre care tipurile I, II și III sunt cele mai importante. Colagenul de tip I este cel mai implicat în construirea pielii, tendoanelor, oaselor și organelor. Funcția sa este de a întări vasele de sânge.

După vârsta de 25 de ani, începem să pierdem colagen cu aproximativ 1% pe an. Prin urmare, trebuie să stimulăm producția sa de către organism. Aportul zilnic de colagen hidrolizat ne ajută în îngrijirea pentru o funcționare mai bună a mușchilor, o recuperare mai rapidă din leziuni și contuzii, pentru detoxifiere, cu el încetinim procesele de îmbătrânire a pielii, părului, uzura articulațiilor și oaselor, avem grija de sistemul nostru digestiv si luptam cu mai mult succes cu stresul.


De ce colagen RealFood?

 • Produs din bovine păscute in aer liber.
 • Este absorbit de organism rapid pentru un beneficiu maxim.
 • Proteine ​​pure de calitate;
 • Tipul 1 și 3;
 • Fără OMG, FĂRĂ gluten, FĂRĂ coloranți artificiali și FĂRĂ îndulcitori;
 • Fără aromă adăugată și nu are miros;
 • Solubil în lichide calde sau reci, inclusiv cafea, smoothie-uri și ceai;
 • La un preț competitiv, nicio modificare a calității cu doze pentru 40 de zile.
COLAGEN HIDROLIZAT - REALFOOD
Ce este colagenul hidrolizat? Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman, reprezentând 30% din ...
160,00 Lei

Mușchii

Colagenul hidrolizat joacă un rol activ în construirea, menținerea și creșterea masei musculare. Motivul este că conține aminoacizii glicină și L-arginina, care formează creatina - un aminoacid care ajută la furnizarea de energie mușchilor și nervilor.

Oase

Colagenul este o componentă proteică majoră a oaselor. Reprezintă între 70% și 95% din cartilajul și este necesar pentru a întari rezistența oaselor. Aportul regulat este recomandat pentru utilizare pe termen lung în osteopenie (densitate osoasă redusă) și artrită.

Аntiinflamator în mod natural

Colagenul hidrolizat este folosit ca ajutor în durerile de genunchi, suprasolicitarea cu munca fizică sau sport. Recomandat pentru recuperare după operații musculo-scheletice. Are efect antiinflamator și ajută la refacerea cartilajului.

Păr

Firul de păr se conectează la piele prin foliculul de păr, situat în stratul mijlociu strâns al pielii - dermul. Foliculii sunt teci de colagen care țin părul pe loc și îl hrănesc. Prin urmare, consumul regulat de hidrolizat ajută la refacerea părului în cazul căderii părului, precum și în cazul unei alimentații necorespunzătoare.

Articulații

Aportul de colagen reduce durerile articulare la sportivii activi și la adulți. Încetinește procesele degenerative. Se crede că colagenul hidrolizat îmbunătățește rezistența articulațiilor, indiferent de nivelul de mobilitate.

Recuperare după antrenament

Aportul de colagen face posibilă restabilirea conținutului de proteine al mușchilor după antrenament prin creșterea anabolismului muscular. Colagenul conține glicină și arginină, care sunt implicate în construirea creatinei. Accelerează recuperarea.

Piele

Primele semne ale pierderii de colagen sunt uscăciunea, lipsa de viață, căderea și liniile fine. Aportul direct de colagen ajută la reducerea ridurilor din jurul ochilor și la creșterea elasticității pielii. Odată cu aportul de colagen, formarea de elastină și alți compuși în piele îmbunătățește densitatea și hidratarea acesteia.

Unghiile

Deficitul de colagen este una dintre cauzele unghiilor casante. Unghia este compusă din 80% proteine, conține și glicină - un aminoacid care face parte din colagen. Consumul zilnic crește creșterea unghiilor și reduce probabilitatea de a le rupe.

Sistem digestiv

Colagenul hidrolizat este recomandat impotriva aciditatii gastrice reduse, sindromului de colon iritabil, colitei. Este bogat în aminoacizi esențiali care ajută la vindecarea mucoasei stomacului. Unele peptide servesc ca prebiotic.

Pentru cine este potrivit colagenul hidrolizat?

 • Sportivi activi;
 • Cei care își simt pielea deshidratată, cu riduri fine;
 • Cei care doresc unghii sănătoase și păr strălucitor și puternic;
 • Pentru dureri articulare și disconfort;
 • Pentru oase mai puternice și mai sănătoase;
 • Pentru recuperarea după operații, leziuni și contuzii ale sistemului musculo-scheletic;
 • Pentru cei care doresc proteine ​​extra pure.

Pentru cine este potrivit colagenul hidrolizat?

 • Colagenul hidrolizat este potrivit pentru utilizarea zilnică.
 • Nu există contraindicații pentru utilizarea sa.
 • Cu colagenul hidrolizat nu trebuie să faceți o pauză, deoarece este un produs natural și nu încarcă ficatul.
 • Dacă sunteți gravidă sau alăptați, vă rugăm să vă consultați cu medicul dvs. Aici oferim câteva informații despre perioadă de sarcină și colagenul hidrolizat! Nu există nicio interdicție explicită din partea producătorului de a nu accepta!
 • Aportul recomandat pentru a simți efectele aportului de colagen este de cel puțin 1 lună.
 • Dacă aveți orice afecțiuni medicale, vă rugăm să consultați cu medicul dacă puteți lua colagen hidrolizat.