Colagen și vitamină c: de ce sunt atăt de buni împreună și cum puteți îngriji pielea cu ajutorul lor

Colagen și vitamină c: de ce sunt atăt de buni împreună și cum puteți îngriji pielea cu ajutorul lor

Știați că colagenul este esențial pentru sănătatea întregului organism? De asemenea, este un element foarte important dacă dorim să avem o piele sănătoasă și frumoasă. De la sine, colagenul are puterea de a:

  • hidrata pielea și o ajută să arate groasă și sănătoasă;
  • ameliora durerile la nivel articulațiilor, oaselor și mușchilor;
  • îmbunătăți sănătatea intestinală;
  • întări părul și unghiile.

Când vine vorba de formarea colagenului în organism, există o vitamină extrem de importantă pentru acest proces - vitamină C. Pe lângă îngrijirea imunității și a sănătății noastre generale, vitamină C este un element cheie care permite corpului nostru să producă colagen.

Lipsa vitaminei C și a colagenului din corpul nostru poate avea un efect grav asupra sănătății noastre. Îmbătrânirea, expunerea la soare, genetica și dieta proastă sunt motivele pentru care cantitățile de colagen și vitamina C pot începe să scadă. Și cel mai adesea  afectează pielea noastra.

Din fericire, vă puteți îngriji de sănătatea dvs. și vă puteți bucura de o piele frumoasă și tânără, luând colagen și vitamină C sub formă de un supliment alimentar. Iată ce trebuie să știți despre aceste două elemente și cum vă pot ajuta împreună să rămâneți sănătoși și frumoși:

Ce este colagenul și de ce este important pentru pielea?

Colagenul este o proteină (cea mai abundentă proteină din corpul nostru), formată din aminoacizi. Acești aminoacizi acționează ca elemente constitutive ale corpului, în special pielea, țesutul conjunctiv, oasele și tendoanele.

După vârsta de 25 de ani, producția naturală de colagen din corpul nostru începe să scadă cu aproximativ 1% în fiecare an. Apoi, pot exista dureri la nivelul articulațiilor și oaselor. Încep să apară primele semne ale îmbătrânirii - riduri și linii fine. Pielea se relaxează și tenul devine inegal.

Pe de altă parte, cantitatea optimă de colagen din organism ne ajută să avem o piele sănătoasă fără linii fine și riduri, păr și unghii mai puternice, oase și articulații sănătoase. De aceea este important să mențineți nivelurile acestui element în corpul dumneavoastră prin alimente bogate în colagen și suplimente de colagen. Din fericire, pe piață puteți găsi multe tipuri diferite de colagen, dintre care să alegeți cel mai potrivit pentru dvs. De asemenea, este important să vă asigurați că colagenul dvs. este hidrolizat. Aceasta înseamnă că se descompune în particule mici, ușor de digerat, în timp ce cele nehidrolizate au tendința să aibă molecule prea mari pentru a se descompune în stomac. Când se întâmplă acest lucru, nu absorbiți colagenul și, prin urmare, nu obțineți din el ceea ce obțineți din colagenul hidrolizat.

 

Cum să luați colagen și vitamină C împreună?

Dacă ați decis să dați pielii dvs. o doză de sănătate, faceți-o luând atât colagen, cât și vitamină C. Combinația acestor două elemente va funcționa mult mai mult decât dacă le luați separat. Dar fiți atenți când alegi.

Atunci când alegeți suplimente alimentare, asigurați-vă că sunt cât mai pure posibil. Aceasta înseamnă că nu au elemente, culori sau arome adăugate. În caz contrar, aceste suplimente pot interfera a efectelelor benefice ale colagenului. Colagenul hidrolizat RealFood este un produs  100% pur, creat din animale de pășunat. Nu are gust și miros, nu are elemente adăugate și vă va oferi cantitatea necesară de colagen pentru o sănătate optima și frumusețe, într-o formă ușor de absorbit de corp.

Când cautați suplimente de vitamină C, trebuie să fiți atenți pentru aceleași lucruri, ele trebuie să fie pure fără coloranți adăugați. Un lucru de remarcat despre îngrijirea pielii este că vitamină C acționează local pe piele, in timp ce colagenul nu. Serurile și cremele care conțin vitamină C sunt excelente pentru refacerea celulelor pielii și repararea leziunilor. Colagenul, pe de altă parte, nu poate fi absorbit de către piele.

Colagenul și vitamină C sunt două elemente importante de care avem nevoie cu toții pentru un corp sănătos și frumos. Aveți grijă de dvs. oferind zilnic un cocktail din ambele pentru a arăta și a vă simți minunat, indiferent de vârsta dvs.