Trei suplimente nutriționale + colagen pentru o piele strălucitoare la maturitate

Trei suplimente nutriționale + colagen pentru o piele strălucitoare la maturitate

Fiecare femeie se simte frumoasă cu pielea sănătoasă, hidratată, puternică si proaspătă. Pentru ca ea să fie așa, este importantă îngrijirea bună, ale cărei rezultate se văd cel mai clar pe față după vârsta de 40 de ani. Dar cum să compensăm urmele timpului, micile abuzuri de machiaj, stres, soare, boală sau oboseală? Vă oferim 3 suplimente nutritive și vitamine specifice, care în combinație cu colagenul hidrolizat, fac pielea să „strălucească” atunci când ajunge la maturitate.

L-lizină

L-lizină este un aminoacid de bază - un element de construcție al colagenului. Nu poate fi sintetizat singur și este luat prin alimente sau ca supliment alimentar. De multe ori lipsește la cei dintre noi care urmează o dietă vegetariană.

Organismul are nevoie de până la 2-3 grame de lizină pe zi pentru sinteza optimă de colagen, o cantitate greu de obținut doar cu dieta sau doar prin administrarea de peptide de colagen. Prin urmare, combinația de lizină și colagen este recomandată celor care doresc să-și păstreze pielea proaspătă.

L-prolină

L-prolină este unul dintre cei douăzeci de aminoacizi proteinogeni din organism. Ajută la producerea de colagen și cartilaj. Sinteza necesită 1000 mg de prolină, care, la fel ca lizina, este greu de acumulat în organism. Având în vedere acest lucru, luarea suplimentului ajută organismul să-și sintetizeze propriul colagen mai eficient. Această combinație face pielea mai tonifiată și mai fermă.

Vitamina C

Felicitări dacă beți vitamină C! Dar, pe lângă fructele și legumele, pielea noastră are nevoie de ele în tablete sau fiole.

Vitamina C este responsabilă pentru multe reacții din organism, în special pentru producția de colagen și proteine, care alcătuiesc 80% din țesutul nostru conjunctiv.

Organismul are nevoie de 1000 mg de vitamină C pe zi pentru a produce colagen. El iluminează pielea și  îmbunătățește textura ei , astfel încât să arate mai tânără și mai sănătoasă.

Este, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la combaterea radicalilor liberi și reduce inflamația din organism – un alt motiv pentru care este bun pentru piele.

Pe scurt, după vârsta de 40 de ani, producția naturală de colagen a organismului are nevoie de sprijin printr-o dietă echilibrată și mai multe tipuri de suplimente. În acest fel restabilim nivelurile ridicate de aminoacizi și vitamine care sunt necesare pentru sinteză proteinelor pe deplin eficientă.