7 moduri de a îmbunătăți imunitatea înainte de sezonul virozelor

7 moduri de a îmbunătăți imunitatea înainte de sezonul virozelor

Vara este un moment minunat pentru a vă relaxa și a vă bucura de vremea caldă, zile lungi și nopți reci. Dar odată cu debutul lunii septembrie, ultima lună a verii, zilele devin mai scurte, iar serile devin mai reci. Aceasta înseamnă doar un singur lucru:

Toamna bate la ușă și odată cu ea vine sezonul virușilor și al răcelii.

Schimbarea anotimpurilor își are întotdeauna efectul asupra corpului nostru. Dar trecerea de la vara fierbinte la toamna ploioasă este mai insidioasă decât credem. În aceste luni, zilele devin mai scurte, iar lumina soarelui este din ce în ce mai mică. Apar ploi de toamnă. Afară e mai frig.

Toate acestea afectează corpul sub formă de dispoziție proastă, depresie, tulburări de somn și imunitate redusă. De ce? Deoarece vara ne permite să obținem cu ușurință cantitatea necesară de vitamina D de la soare, toamna și iarna nu avem această ocazie.

Prin urmare, dacă doriți să vă ajutați corpul să facă față mai ușor schimbării anotimpurilor, precum și să scăpați de virușii care fac furori în toamnă și iarnă, este bine să începeți să vă îngrijiți cât mai devreme. Aceste 7 sfaturi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți imunitatea și să rămâneți sănătos și energic în lunile reci.

Dormiți cel puțin 7 ore

Ai observat că atunci când ești bolnav dormi mai mult? Acest lucru nu este întâmplător.

Somnul și imunitatea sunt strâns legate. De fapt, un somn slab te poate face mai susceptibil la boli. Pe de altă parte, somnul profund și complet poate stimula răspunsul imunitar natural al corpului.

Dacă aveți probleme cu somnul, încercați să limitați utilizarea dispozitivelor electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece lumina albastră emisă de telefon, televizor și calculator vă poate perturba ciclul natural de somn.

Mâncați mai multe fructe și legume

Alimentele precum fructele, legumele, nucile, semințele și leguminoasele sunt bogate în nutrienți și antioxidanți care vă pot oferi un avantaj împotriva agenților patogeni nocivi. Antioxidanții din aceste alimente contribuie la reducerea inflamației prin combaterea compușilor instabili numiți radicali liberi, care pot provoca inflamații atunci când se acumulează în corpul dumneavoastră.

Inflamația cronică este asociată cu o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă, Alzheimer și unele tipuri de cancer. Între timp, fibra din alimentele vegetale alimentează comunitatea de bacterii sănătoase din intestin. Aceste bacterii vă pot îmbunătăți imunitatea și vă pot ajuta să preveniți ca agenții patogeni dăunători să pătrundă în corpul dvs. prin tractul digestiv. În plus, fructele și legumele sunt bogate în substanțe nutritive precum vitamina C, care poate reduce durata răcelii obișnuite dacă ajunge acolo.

Oferiți-i corpului dvs.cantitatea suficientă de colagen

Colagenul nu ajută direct la răceli, dar poate ajuta indirect la întărirea sistemului nostru imunitar și a sănătății generale. Glutamina este un aminoacid cheie care este necesar pentru un sistem imunitar puternic și este, de asemenea, un aminoacid cheie pe care îl găsim în colagen. Glutamina joacă un rol în reînnoirea celulelor și stimularea celulelor imune. Ajută la accelerarea acestui proces, ceea ce înseamnă o recuperare mai rapidă și celule mai puternice pentru a proteja împotriva bolilor.

În mod similar, ajută la întărirea intestinelor. Prezența unei mucoase intestinale slabe permite bacteriilor rele să intre mai ușor în sistemul nostru. Prin creșterea aportului de colagen, întăriți țesutul conjunctiv, ceea ce ajută la întărirea mucoasei tractului gastro-intestinal. În acest fel vă puteți proteja de bacteriile rele, care altfel s-ar putea transforma într-o boală sau infecție.

Colagenul hidrolizat Great Lakes este ușor de luat, convenabil de depozitat și oferă doza necesară de colagen pentru un sistem imunitar sănătos.

Obțineți cantități suficiente de Omega-3

Grăsimile sănătoase, precum cele găsite în uleiul de măsline și somonul, pot accelera răspunsul imun al organismului la agenți patogeni prin reducerea inflamației. Acizii grași Omega-3 sunt componente importante ale membranelor celulelor și pot afecta și regla proprietățile acestora.

De aceea, este important să obțineți suficiente Omega-3 dacă doriți să vă pregătiți corpul pentru lunile reci. Dacă nu plac peștele sau nu sunteți siguriputeți obține suficient, consumul de ulei de pește este o modalitate excelentă de a oferi corpului dvs. cantitatea necesară de Omega-3.

Faceți  mișcare în mod regulat, dar fiți atenți la intensitatea antrenamentelor

Antrenamentul intens și de forță vă poate slăbi imunitatea, dar ușor și treptat o poate întări. Prin urmare, dacă doriți să vă îmbunătățiți sistemul imunitar înainte de sezonul virusului, oferiți-i corpului suficientă mișcare, dar nu exagerați.

Potrivite pentru această perioadă sunt mersul pe jos, yoga, înotul și toate exercițiile care mișcă, dar fără să strecoare prea mult.

Nu uitați de hidratare

Hidratarea nu protejează neapărat de germeni și viruși, dar să beți suficientă apă este important pentru sănătatea dvs.

Deshidratarea poate provoca dureri de cap și poate interfera cu performanța fizică, concentrarea, starea de spirit, digestia, funcția inimii și a rinichilor. Aceste complicații vă pot crește susceptibilitatea la boli.

Pentru a preveni deshidratarea, ar trebui să beți zilnic suficiente lichide, de preferință apă.

În timp ce ceaiul și sucul sunt de asemenea hidratante, cel mai bine este să vă limitați aportul de suc de fructe și ceai îndulcit datorită conținutului ridicat de zahăr.

Nu uitați de vitamina soarelui

Vitamina D are mai multe funcții importante pentru organism. Poate că cea mai importantă este normalizarea funcției sistemului imunitar. Obținerea de suficientă vitamina D este importantă pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și dinților, precum și pentru o rezistență îmbunătățită la anumite boli.

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă de la vară la toamnă și zilele se scurtează, accesul nostru la această vitamină scade. Toamna și iarna, când soarele apare mai rar, lipsa vitaminei D ne poate slăbi semnificativ sistemul imunitar. Prin urmare, dacă doriți să vă îmbunătățiți imunitatea, este extrem de important să luați vitamina D.

Uleiul de pește Rosita este o sursă naturală de vitamina D și vă va oferi cantitatea potrivită pentru a vă menține sănătoși și pentru a satisface cu ușurință lunile reci.