Care sunt avantajele consumului de ulei de pește în timpul sarcinii

Care sunt avantajele consumului de ulei de pește în timpul sarcinii

Se știe că felul în care mâncăm are o importanță mare pentru sănătatea noastră. Când vine vorba de sarcină, dieta este și mai importantă, astfel încât fătul să se dezvolte bine și mama să-și mențină sănătatea.

Multe studii arată că administrarea de ulei de pește în timpul sarcinii are multe efecte pozitive atât asupra mamei, cât și asupra fătului. Dacă sunteți gravidă și decideți să luați ulei de pește ca supliment alimentar, acest lucru vă poate afecta fătul ca:

  • reduce riscul de astm sau respirație șuierătoare;
  • reduce riscul de alergii alimentare;
  • stimulează sistemul imunitar al copilului;
  • reduce răcelile copiilor.

Aceste beneficii pentru sănătate sunt îmbunătățite de acizii grași omega-3 și acidul docosahexaenoic (DHA) conținute în uleiul de pește. El are multe beneficii pentru organism uman, indiferent dacă este vorba de un bărbat sau de o femeie.

Mulți oameni cred că uleiul de pește poate ajuta la:

  • prevenirea bolilor cardiovasculare;
  • reducerea inflamației în organism;
  • pentru a îmbunătăți sănătatea mintală și a prelungi viața.

Cum afectează alimentația mamei fătul?

Cercetările publicate în Biblioteca Publică de Științe susțin legătura dintre nutriția maternă și riscul de boli ale sistemului imunitar al unui copil. Consumul de vitamine prenatale și ulei de pește poate reduce riscul de eczeme și de alergii alimentare.

Alergiile alimentare, cum ar fi nucile, ouăle, laptele sau grâul, sunt un simptom al unei defecțiuni și a unui răspuns excesiv al sistemului autoimun, provocând simptome precum erupții cutanate, umflături, vărsături și respirație șuierătoare.

Efectul antiinflamator pe care Omega-3 îl are asupra organismului duce la un risc redus de a dezvolta alergii și sensibilitate la anumite alimente. Acest studiu arată că atunci când mama ia ulei de pește în timpul sarcinii și alăptării, riscul de alergii alimentare la copil este semnificativ redus.

De ce exact acizii grași Omega-3

Creșterea utilizării uleiurilor vegetale și a animalelor, hrănite în principal cu cereale în ultimele decenii, a condus la consumarea mai multor acizi grași polinesaturați Omega-6. Astfel, aportul de acizi grași Omega-3 scade. Studiile efectuate de New England Journal of Medicine au descoperit că aportul redus de Omega-3 duce la mai multe cazuri de respirație șuierătoare și astm la copii. În concluzie, acest studiu arată că administrarea de suplimente care conțin acizi grași omega-3 în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină reduce riscul de respirație șuierătoare sau astm, precum și infecții ale tractului respirator inferior.

Dar răзeala?

S-a demonstrat că administrarea de ulei de pește în timpul sarcinii poate elimina răcelile la copii. Un articol al Academiei Americane de Pediatrie a constatat că suplimentele cu Omega-3 în timpul sarcinii au redus apariția răcelii la bebelușii la 1 lună și au afectat durata simptomelor la copii la 1, 3 și 6 luni. Cu alte cuvinte, bebelușii ale căror mame au luat Omega-3 în timpul sarcinii răcesc mai rar și, atunci când acest lucru se întâmplă, simptomele dispar mai repede.

Care dintre uleiurile de pește este cel mai potrivit în timpul sarcinii?

Uleiul de pește extravirgin neprelucrat, Rosita, este o modalitate excelentă de a lua Omega-3. Dacă doriți acest lucru să se întâmple cu mâncarea, peștii precum codul, somonul, macroul și sardinele sunt bogate în Omega-3. Organizația Mondială a Sănătății recomandă oamenilor să consume 1-2 porții de pește pe săptămână.

Când vine vorba de administrarea Omega-3 în timpul sarcinii, cantitatea recomandată este de 340 de grame din diverse fructe de mare cu conținut scăzut de mercur în fiecare săptămână. Fructele de mare sărace în mercur și bogate în acizi grași Omega-3 sunt: ​​somonul, codul, hamsia, heringul, sardinele, păstrăvul și macroul de Atlantic și marcoul de Pacific.

Alte opțiuni sigure sunt creveții, tilapia, somnul și conservele de ton. Cu toate acestea, femeile însărcinate ar trebui să limiteze tonul alb (albacore) și fripturile de ton la 6 grame (170 grame) pe săptămână.

Dacă nu mâncați fructe de mare, uleiul de pește Rosita este o modalitate ușoară de a obține cantitatea corectă de Omega-3. Este pur, fără vitamine sintetice adăugate. Cu el puteți fi sigur că primiți un produs pur din Norvegia pentru sănătatea dumneavoastră și sănătatea copilului dumneavoastră.

Comandați ulei de pește Rosita acum pentru a vă îngriji sănătatea în cel mai bun mod.