Deficiența vitaminei d - ce este și cum se evită

Deficiența vitaminei d - ce este și cum se evită

Deficit de vitamina D

Știți cât de importantă este vitamina D pentru corpul dumneavoastră și cum să o luați. Vara este anotimpul în care putem obține cu ușurință vitamina D într-un mod natural. Cu toate acestea, în lunile reci, mulți oameni suferă de deficit de vitamina D. De fapt, deficiența acestei vitamine este una dintre cele mai frecvente la nivel mondial. Și aici apare întrebarea:

Ce este deficitul de vitamina D și cum se poate rezolva problema?

Vitamina D este esențială pentru sănătatea dumneavoastră. Este asociat cu multe procese din corpul uman și absența acestuia poate duce la multe probleme.

Simptome de carență

Durere și oboseală

Durerile osoase și musculare sunt un semn al lipsei de vitamina D în corpul dumneavoastră. Oboseala constantă, sistemul imunitar slăbit, depresie și transpirații în frunte - de asemenea.

Întârzierea vindecării rănilor

Dacă ați observat că rănile se vindecă mai lent atunci când sunt rănite, este o idee bună să vă verificați nivelurile de vitamina D. În absența vitaminei D, infecția plăgii este mai probabilă și repararea țesutului epitelial este încetinită.

Pierderea densității osoase

Aceasta duce la un risc crescut de fracturi, dureri musculare și crampe.

Dacă prezența vitaminei D în organism nu este restabilită la timp, deficiența poate duce la complicații mai grave, inclusiv:

  • Boli cardiovasculare;
  • Diabetul de tip 2;
  • Scleroză multiplă;
  • Creșterea tensiunii arteriale;
  • Astm și afecțiuni astmatice;
  • Modificări cognitive permanente.

Care sunt cauzele deficitului de vitamina D?

Există o serie de motive pentru care este posibil să aveți deficit de vitamina D.

Majoritatea alimentelor din care puteți obține această vitamină sunt fructe de mare și produse lactate. Prin urmare, dacă urmezi o dietă vegană strictă și le eviți - acest lucru poate duce la un deficit.

Dacă locuiți într-un loc în care este sumbru și ploios de cele mai multe ori și nu există soare, atunci corpul dvs. nu poate obține vitamina D în modul său natural.

Ai pielea închisă la culoare. Melanina pigmentară reduce capacitatea pielii de a produce vitamina D ca răspuns la expunerea la lumina soarelui. De aceea, persoanele care au pielea foarte închisă la culoare suferă adesea de un deficit al acestei vitamine.

Rinichii nu pot transforma vitamina D în forma sa activă. Cu vârsta, rinichii noștri sunt mai puțin capabili să transforme vitamina D în forma sa activă, crescând astfel riscul de deficiență.

Tractul digestiv nu poate absorbi în mod normal vitamina D. Unele probleme digestive, inclusiv boala Crohn și sindromul intestinului iritabil și altele, pot afecta capacitatea intestinului de a absorbi vitamina D din alimentele pe care le consumați.

Care este doza necesară de vitamina D de care are nevoie corpul nostru?

Nivelurile normale de doză zilnică de vitamina D depind în principal de vârstă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, acestea sunt standardele pentru aportul normal al acestui nutrient:

  • copii de la 0 la 6 luni - 1000 UI pe zi
  • copii până la 12 luni - 1500 UI pe zi
  • copii de la 1 la 3 ani - 2000 UI pe zi
  • copii de la 3 la 8 ani - 3000 UI pe zi
  • copii peste 8 ani și adulți - 4000 UI pe zi

* UI este unitatea internațională pentru măsurarea anumitor vitamine și minerale.

ROSITA EVCLO - o sursă naturală de vitamina D.

Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta și să eviți deficiența de vitamina D, mai ales în lunile reci, cel mai bun mod de a face acest lucru este prin administrarea de suplimente de vitamina D. Alege un produs cu o origine naturală dovedită precum uleiul de pește Rosita Evclo. Extras din ficatul codului care trăiește în apele înghețate din jurul Norvegiei, uleiul de pește este 100% brut, neprelucrat și o sursă naturală de elemente valoroase pentru organism, cum ar fi:

  •  Vitamina D;
  • Vitamina A;
  • Acizi grasi Omega-3

Oferiți sănătate din natură pentru dvs. și pentru întreaga familie. Comandați acum uleiul de pește Rosita Evclo!