6 caracteristici principale ale proteinelor

PROTEINA ESTE A DOUA CEА MAI MARE SUBSTANȚĂ DIN CORP (DUPĂ APĂ).

Este necesar pentru creșterea și refacerea fiecărei celule din corp. Până la 40% din corp este format din țesut conjunctiv, 70% din țesut conjunctiv este colagen. Proteina este considerată elementul constitutiv al metabolismului.

COLAGENUL ESTE PROTEINA CARE FORMEAZA FIBRELE DIN ȚESUTURI, cum ar fi pielea, ligamentele, cartilajul și osul. Colagenul acționează și ca un tip de lipici intracelular care oferă sprijin, formă și volum vaselor de sânge, oaselor și organelor precum inima, rinichii și ficatul. Colagenul este, de asemenea, necesar pentru a repara vasele de sânge și oasele rupte.

COLAGENUL HIDROLIZAT ESTE UNIC ÎN STRUCTURA LUI DE AMINOACID

datorită cantităților sale ridicate de glicină și prolină, care se găsesc în cantități mai mici în alte suplimente proteice. După vârsta de 25 de ani, capacitatea naturală a organismului de a produce aminoacizi scade, dar poate fi ușor restabilită prin adăugarea de proteine de colagen în alimentatie.

SI CARTILAJELE SI OASELE DIN ARICULATII SUNT SUPUSE STRESULUI FIZIC CONSTANT și se dizolvă și se înlocuiesc în mod constant. Când o persoană nu are suficiente materii prime în dieta sa pentru a combate descompunerea colagenului, articulațiile încep să se uzeze. Unghiile, părul, pielea, ligamentele, tendoanele și cartilajul pot beneficia de aportul zilnic continuu de colagenul hidrolizat, 2 linguri (12 g) dimineața și seara.

S-A DOVEDIT CA UTILIZAREA CONTINUU A COLAGENULUI HIDROLIZAT

Are un efect pozitiv asupra altor țesuturi conjunctive, cum ar fi ligamentele, tendoanele, cartilajul, articulațiile și oasele. Cartilajul care acoperă suprafața articulațiilor este format din celule numite condrocite, care sunt încorporate într-o matrice extracelulară care conține fibre de colagen și alte molecule conectate într-o rețea integrată cu acid hialuronic.

DEGENERAȚIA COMUNĂ ASOCIATĂ CU UZURA EXTRAORDINARA ȘI ÎNCHEIERE ESTE O PROBLEMĂ PRINCIPALĂ PENTRU ATLEȚI. Leziunile apar atunci când există stres excesiv asupra articulațiilor mari din activitățile profesionale care implică mișcări repetitive. Colagenul hidrolizat poate fi un nutrient eficient pentru persoanele cu osteoartrita și osteoporoză, iar nivelul său de siguranță îl face atractiv ca mijloc de utilizare pe termen lung în aceste boli cronice.