Când expiră colagenul?

Când expiră colagenul?

Adesea cumpărăm suplimente și încercăm să respectăm o rutină de a le lua, dar se întâmplă ceva și ne întrebăm: este în termenul de expirare, are efecte dăunătoare dacă voi continua să-l iau?

3 luni de aport regulat de colagen pentru rezultate reale

Beneficiile colagenului hidrolizat pentru sănătatea noastră generală - pentru oase, articulații, piele, păr și unghii, pentru sănătatea intestinală, inflamații și traumatisme, pentru succesul sportiv, sunt binecunoscute. Prin urmare, aportul regulat și pe termen lung de colagen hidrolizat de către adulți, mai ales după vârsta de 25 de ani, face parte din rutina persoanelor active, sportivilor, celor care se recuperează după afecțiuni articulare. Cercetările arată că trebuie să luăm colagen în mod regulat timp de cel puțin trei luni pentru a avea rezultate vizibile.

Majoritatea pachetelor de proteine ​​sub formă de pulbere conțin 20 până la 30 de porții, iar colagenul hidrolizat  RealFood conține 40 de doze de 10 grame pe zi. Suplimentul alimentar poate fi adăugat la cafea, ceai, smoothie-uri, micul dejun, fără a le schimba gustul și textura, astfel încât să devină cu ușurință parte din viața de zi cu zi.

Cum se depozitează colagenul hidrolizat?

Colagenul este disponibil într-un pachet care îl protejează de influențele externe - umiditate și lumină. Are o acoperire specială din aluminiu care nu dăunează oamenilor și produsul este sigilat ermetic.

Sfatul experților este să alegeți colagenul într-o cutie strânsă care oferă o protecție mai bună împotriva luminii și umezelii. Spălați-vă pe mâini înainte de a folosi lingura specială de măsurare și păstrați-o în ambalaj astfel încât să nu fie în contact cu bacteriile externe. Păstrați colagenul într-un loc răcoros, uscat, la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui.

Perioada de valabilitate și cel mai bine până la?


Ca orice produs, colagenul are o perioadă de valabilitate determinată de producător. Jordan Ferira, expert american în siguranța alimentară, consideră că majoritatea suplimentelor pot fi luate în siguranță timp de mai mult de 3 ani, dar regula generală este de 2 ani.

Dar dacă produsul conține antioxidanți precum vitamina C, E, turmeric, atunci are o perioadă de valabilitate mai lungă. Aceste suplimente prelungesc durata de viață a suplimentului alimentar.

Dar dacă luați colagen în mod regulat, în fiecare zi timp de cel puțin o lună, cu greu veți ajunge la problema expirării. Se poate lua mult timp fără intrerupere, deoarece este un produs natural si nu este îmbogațit cu coloranți sau alți amplificatori sintetici de gust sau durabilitate. Dar dacă observați o schimbare a culorii, texturii, mirosului, nu mai luați suplimentul. Sfatul nostru este să folosiți întotdeauna lingura de măsurare numai în scopul pentru care a fost prevăzut și să nu o amestecați cu alte produse.

Vă recomandăm să luați colagen în mod regulat pentru prevenirea diferitelor boli, pentru îngrijirea frumuseții, pentru recuperare. Dacă urmați instrucțiunile producatorului de utilizare in siguranța, pentru a-l menține in cea mai bună calitate și stare, va veți bucura de rezultate care va fac mai sanatos, mai puternic și mai mulțumit de aspectul dumneavoastra.